Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


6 padomi modernai un funkcionālai viesistabai

Redakcija
Redakcija

Viesistaba ir pati galvenā mājokļa istaba. Tur parasti kopā sanāk visa ģimene un tā ir īstā vieta, kur pavadīt kopīgu, ģimenisku laiku. Vai ne tā? Taču tā ir jāmāk arī pareizi iekārtot, lai tā būtu ne tikai stilistiski patīkama, bet arī funkcionāla!

Iekārto to minimālisma stilā

Kāds populārs vācu arhitekts reiz teicis “Vairāk ir mazāk”, jeb, jo mazāk dizaina elementu telpā tiek izmantots un vienkāršāka tā ir, jo labāk tā izskatīsies. Un, patiesi, viņam tik tiešām būs bijusi taisnība. Tāpat arī minimālisma stils nesitīs jums pa maciņu – jo vienkāršāk, jo labāk. Ja istabā vēlaties izvietot atkritumu tvertni, tad pārliecinieties, ka tiek izmantoti neuzkrītoši un viegli noslēpjami atkritumu konteineru nožogojumi, lai to nebūtu viegli pamanīt un tas nekristu jums vai viesiem acīs.

Piešķir telpai savu “odziņu”

Minimāliskas telpas iekārtošanā ir nepieciešams kas tāds, kam, ienākot tiktu pievērsta uzmanība, “odziņa” jeb “ķirsītis uz tortes”. Viesistabā tās var būt vairākas lietas. Varat, piemēram, izvēlēties vienotas krāsas dekorācijas vai spilgtu dīvānu. Lieliski izskatīsies arī greznas lustras vai spilgts viesistabas galdiņš.

Izvēlieties dīvānu pareizi

Dīvāns ir pati viesistabas sirds, tam noteikti jābūt lielam un ērtam. Taču, jāņem vērā ne tikai tas, dīvāna pārvalkam jābūt no viegli tīrāma materiāla, lai, sasmērēšanas gadījumā to viegli varētu iztīrīt. Neaizmirstiet arī izvēlēties izlaižamu dīvānu. Ja jūs dzīvojat šaurā dzīvoklī, tad noteikti varēsiet pa retai reizei uzņemt arī draugus un radus, kas ieradušies jūs apciemot un nakšņot pie jums. Ar izlaižamu dīvānu varat nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – padarīt viesistabu ērtāku un iegūt vēl vienu guļamistabu.

Jo vairāk spilvenu – jo mājīgāka istaba

Odziņas piešķiršanai varat iegādāties atsevišķus spilvenus tieši dīvānam, vienotās krāsās vai stilā. Tie ne tikai piešķirs istabai mājīgumu, bet arī būs ērti, kad apsēdīsieties dīvānā pēc garas nogurdinošas dienas.

Televizoram jā vai televizoram nē?

Šis jautājums ir ļoti subjektīvs, jo, parasti viesistabās ir televizors. Pie tā varat relaksēties, kad esat noguris vai pavadīt lielisku filmu vakaru ar ģimeni vai draugiem. Taču ne visiem cilvēkiem tas ir nepieciešams, ir cilvēki, kam dienā ir par maz stundu, lai apsēstos pie televizora un to skatītos, vai arī pastāv citas prioritātes. Tāpēc mēs jums ieteiktu individuāli izvērtēt savas vajadzības un padomāt, varbūt tieši jūs televizoru skatāties citā istabā vai neskatāties vispār? Vai varbūt to var aizstāt ar skaistu gleznu?

Viesistabas galdiņš

Viesistaba ir istaba, kur uzņemt ciemiņus, tāpēc būtu jāparūpējas, lai ne tikai tev tajā ir ērti, bet arī viņiem. Vai tavā viesistabā ir galdiņš, uz kura uzlikt kafijas krūzi un dažus cepumus, kad tevi apciemo draugi? Varbūt ir vērts par to aizdomāties

Nu re, 1-2-3 un jūsu viesistaba jau iekārtota, kuru istabu iekārtosi nākamo?