Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Vienkāršs glābiņš karstās vasaras naktīs

Redakcija
Redakcija

Vasaras karstais laiks ir pārbaudījums miega kvalitātei. Tveicīgajās naktīs miegs var pazust pavisam, pakļaujot cilvēku mokošām bezmiega stundām. Tomēr tikai retais aizdomājas par patiesajiem miega traucēkļiem. Lai ikviena nakts sniegtu pilnvērtīgu miegu, ir būtiski pievērst uzmanību pareizam gultas veļas audumam. Plaši izmantotā kokvilna ir teicams audums aukstajām ziemas naktīm, bet vasarā kokvilna nebūt nav piemērotākā izvēle, lai paglābtos no bezmiega. Karstās naktīs piemērota ir gaisa caurlaidīga un elpojoša gultas veļa, piemēram, satīna gultas veļa.

Satīna audums - jau kopš seniem laikiem

Līdzīgi kā kokvilna un zīds, arī satīns tiek izmantots jau sen. Pirmo reizi šo audumu sāka lietot senajā Ķīnas ostas pilsētā Zaitunā (mūsdienu Cjuaņdžou), no kurienes arī cēlies auduma nosaukums. Tolaik satīns tika uzskatīts par izsmalcinātu un dārgu audumu, tāpēc Ķīnas tirgotāji satīnu pārdeva arābiem.

Eiropu satīns sasniedza tikai pēc diviem gadsimtiem, kad to sāka izmantot bagātie aristokrāti un karaļnami. Gadsimtiem ilgi satīns ir bijis izsmalcināts audums, kuram pieeja bija tikai turīgiem cilvēkiem, tomēr mūsdienās iespēja baudīt karaliska auduma pieskārienu ir dota ikvienam.

Satīna audums kvalitatīvam miegam un gaumīgam istabas dizainam

Ne velti vēlo viduslaiku Eiropā satīnu izvēlējās bagātie cilvēki. Tam joprojām piemīt teicamas īpašības: satīna gultas veļa ir maiga un ādu saudzējoša, tā ļauj izvairīties no matu savelšanās, turklāt satīnam ir zems alerģijas risks.

Sevišķi noderīga satīna gultas veļa ir karstajās vasaras naktīs, jo satīna plānais audums ir gaisa caurlaidīgs, viegls un nodrošina kvalitatīvu naktsmieru. Mūsdienās daudzi aukstajā ziemas laikā izvēlas sildošo kokvilnas gultas veļu, bet vasaras tveicē dod priekšroku satīna gultasveļai.

Viegla satīna gultas veļa pilnvērtīgam naktsmieram

Minētās satīna auduma labās īpašības piemīt tikai kvalitatīvam un dabīgam materiālam, jo bieži vien ražotāji uz gultas veļas iepakojuma drukā maldinošus uzrakstus par satīna auduma veļu, kas patiesībā ražota no sintētiska materiāla. Lai neuzkāptu uz šī grābekļa, iegādājoties gultas veļu, ir būtiski pievērst uzmanību ražotājam.

Gultas veļas izplatītājs Nostra.lv piedāvā kvalitatīva satīna gultas veļu dažādos izmēros un kategorijās. Pieejama gan izsmalcinātā Exclusive līnijas satīna gultas veļa, gan teicamas kvalitātes Professional līnijas gultas veļa, ko var apskatīt izplatītāja interneta vietnē https://www.nostra.lv/lv/katalogs/gulamistabas-preces/gultas-vela/satina-gultas-vela.

Izvēlieties vasaras laikam atbilstošu satīna gultasveļu un beidzot ļaujieties netraucētam naktsmieram arī tveicīgajās vasaras naktīs!