Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kā labiekārtot mazu vannasistabu. Visi iespējamie varianti

Redakcija
Redakcija

Reti kurš no mums var palepoties ar lielu vannasistabu. Plašu un ērti iekārtotu šo telpu mēs parasti redzam tikai filmās. Taču arī dzīvē katram, pamostoties, gribas sajust komfortu un prieku par jaunu dienu, uzlādējoties ar mundrumu tieši vannasistabā. Tāpēc, plānojot remontu, likumsakarīgi, ka rodas jautājums: kā iekārtot šo sev tik svarīgo telpu? No kā atteikties un ko, tieši otrādi,- pievienot, lai uzlabotu funkcionalitāti un ērtības?

Vannasistabā ne tikai jāietilpst visai nepieciešamajai santehnikai, tajā jāuzglabā arī visa nepieciešamā sadzīves ķīmija, kosmētika, kā arī ķemmes, fēns un skūšanās piederumi.
Lai to visu bez grūtībām izvietotu, uzsākot nelielas vannasistabas remontu, ir nepieciešams racionāli izmantot jebkuru pieejamo platību.

TELPAS OPTIMIZĀCIJAS VARIANTI

Izskatīsim visus iespējamos variantus, kā iespējams ietaupīt platību vannasistabā.

Vannas vietā- duškabīne

Ja jūs izmantojat vannu tikai tāpēc, lai iekāptu tajā un ātri nomazgātos dušā- šis ir tiešām jums piemērotākais variants, kam ir savi plusi:

- dušā var ieiet ātri, lieki netērējot laiku,

- hermētiski noslēdzamas durvis pasargā vannasistabu no ūdens šļakatām,

- tiek ietaupīta apmēram puse no tās platības, ko aizņem standarta vanna,

- tiek atbrīvota telpa veļasmašīnai vai skapītim,

- parādās jaunas relaksācijas iespējas: tropiskā duša, podomasāža, aromterapija, kontrastduša un pat turku pirts vai infrasarkanā sauna- tieši ar tādām opcijām ir aprīkoti daži duškabīņu modeļi. Nerunājot nemaz par radio,

- ja jums ir mazi bērni, kuriem vajadzīga vanna, dziļa duškabīnes pamatne būs pilnībā piemērota bērna mazgāšanai,

- duškabīne ar zemu pamatni un caurspīdigām sienām vizuāli palielinās telpu,

Kur likt veļasmašīnu?

Biežii vien mazas vannas istabas plānojums neļauj ievietot tajā veļasmašīnu. Tā tiek iebūvēta virtuvē, kas nav sevišķi ērti, jo tā atņem telpu ēdiena gatavošanas zonai. Bez tam veļasmašīna bieži vien rada nepatīkamu troksni, kas gadījumā, ja virtuvi izmantojat arī kā ēdamzonu, būtiski traucē normāli saplānot ēdienreizes.

Veļasmašīnu var lieliski iekārtot zem izlietnes. Šim nolūkam nepieciešama izlietne nevis ar ūdens noteci uz leju, kā visbiežāk esam pieraduši, bet gan uz sānu. Tiesa, standartizmēra veļasmašīna neievietosies zem izlietnes, jums būs nepieciešams miniatūrs modelis.

Ja jums jau ir laba standartizmēra veļasmašīna vai miniatūrs modelis nav piemērots jūsu lielajai ģimenei, varat to ievietot nišā, zem skapīša vai plaukta. Gan skaisti, gan ērti.

Ja vieta zem skapīša ir brīva, varat novietot tur skapīti, kur turēt sadzīves ķīmiju, kosmētiku un citus sīkumus. Šādi skapīši bieži vien atrodami pārdošanā kopā ar visu izlietni, tātējādi veidojot vienotu interjera ansambli, kas ir gan skaisti, gan mūsdienīgi.
Bieži vien komplektā ietilpst arī garenas formas skapis ar plauktiem un veļas grozu, kas aizņem maz vietas, taču ir ļoti ietilpīgs.

Bieži vien mazas vannasistabas plānojums liek tās īpašniekiem iedarbināt visu savu iztēli un izdomāt vienkārši fantastiskus risinājumus. Piemēram, novietojot veļasmašīnu virs tualetes poda.

Nākošais telpas ekonomijas variants ir standarta vannas aizvietošana ar stūra vannu.

Dotajā attēlā izlietne neaizņem atsevišķu vietu, bet atrodas virs viena vannas stūra. Pie kam tas ir ne tikai skaisti, bet arī ērti.

Uzdodot sev jautājumu, kā iekārtot mazu vannasistabu, lai nezaudētu ne centimetru no platības, jāatceras arī par vietas izmantošanu zem vannas, kur var izveidot skaistus vaļējus plauktiņus sadzīves ķīmijas glabāšanai.

Vaļējo plauktiņu variants gan nav īsti piemērots ģimenēm ar maziem bērniem. Bērni ir ļoti ziņkārīgi, bet viegla pieeja sadzīves ķīmijas pudelītēm un flakoniem var apdraudēt viņu veselību.

Tādā gadījumā labāk būs slēgti plauktiņi un, vēlams, bez rokturīšiem, lai mazajiem rakariem nebūtu tik viegla piekļuve visam, kas tajos glabājas. Drošības nolūkos varat tajos izvietot veselībai nekaitīgas lietas, kā piemēram, dvieļus.

Piekaramā un stūra santehnika

Arī mazā vannasistabā var izmantot nevis grīdā iebūvēto, bet piekaramo santehniku. Šāds tualetes poda vai bidē novietojums krietni vien vizuāli palielina vannasistabas platību, kā arī piešķir tai eleganci un stilu.

Savukārt, izvēloties stūra santehniku, brīvas paliek sienas. Ar šī paņēmiena palīdzību mēs gan ieekonomējam platību, gan arī piešķiram interjeram mūsdienīgu izskatu.

Un neaizmirstiet, ka telpu lieliski vizuāli palielina spoguļvirsmas un piekaramie skapīši ar spoguļdurvīm.

Kā vēl lietderīgi izmantot platību

Lai noglabātu dažādus sīkumus, jūs varat piekārt nelielu skapīti vai plauktiņu virs vannasistabas durvīm.

Tāpat bieži vien neizmantoti paliek vannasistabas stūri, kuros lieliski iederēsies stūra plaukti. Uz tiem var novietot higiēnas lietiņas, kuras nepieciešamas ikdienas lietošanai.

Ceram, ka mūsu padomi palīdzēs jums komforta radīšanā jūsu vannasistabā. Kombinējot dažādus variantus, jūs pilnīgi noteikti gūsiet veiksmi šajā interesantajā un noderīgajā darba procesā!

Lai jums veicas!