Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:384, Did:0, useCase: 3


4 iemesli, kāpēc grūtniecēm nepieciešama ūdens aerobika

Redakcija
Redakcija

Grūtniecības laiks ir ļoti īpašs un arī trauksmains jebkurai sievietei. Topošajai māmiņai ir jārūpējas gan par savu, gan par bērniņa labsajūtu, tāpēc ir ļoti svarīgs ne tikai pareizs uzturs, vitamīni un regulāras medicīniskas apskates, bet arī mērenas fiziskas aktivitātes. Lai gan šobrīd ir pieejamas visdažādākās grūtnieču fitnesa programmas, tomēr īpaši populāra ir ūdens aerobika. Plašāk par to, kāpēc grūtniecēm vajadzētu izvēlēties vingrošanu ūdenī, stāsta ūdens aerobikas trenere, GM Baseins vadītāja un Domina Shopping semināra “Gaidību 4diena” lektore Gunta Meldere.

1. Var sākt nodarboties tieši grūtniecības laikā

Ūdens aerobika ir viena no retajām fiziskām aktivitātēm, ar ko var sākt nodarboties tieši grūtniecības laikā, jo ir saudzīga gan pret topošo māmiņu, gan mazuli. Ūdens aerobikas trenere Gunta Meldere atzīst, ka, salīdzinot ar citām aktivitātēm, ūdenī gandrīz nav iespējams kaitēt sev vai mazulim. Konsultējoties ar ginekologu, vingrot var sākt grūtniecības 12. nedēļā, un, ja māmiņa jūtas labi, tad vingrot iespējams līdz pat dzemdībām.

2. Neliela slodze

Nodarbības ir piemērotas ikvienai topošajai māmiņai – gan tām, kuras jau iepriekš ir sportojušas, gan tām, kuras vēlas uzsākt fiziskas aktivitātes. Gunta Meldere uzsver, ka ūdens nodarbības grūtniecei ir vienīgā iespēja pagulēt uz vēdera, atslogot mugurkaulu un pilnīgi relaksēties.

3. Gatavo organismu dzemdībām

Vingrošana ūdenī ļoti labi palīdzēs māmiņai sagatavoties dzemdībām. Ūdens aerobika trenē un stiepj visas muskuļu grupas, stāsta trenere. Tāpat fiziskās aktivitātes grūtniecības laikā veicina asins pieplūdi iegurnī, kas savukārt atvieglos kontrakciju sāpes dzemdību laikā. Nodarbībās topošās māmiņas var iemācīties arī pareizi elpot un atslābināties, kas dzemdībās ir ļoti svarīgi.

4. Uzlabo vispārēju ķermeņa veselību un labsajūtu

Ūdens aerobika aktivizē vielmaiņu un stiprina imunitāti. Kā ikviena fiziskā nodarbe, tā stiprina sirds un asinsvadu sistēmu, līdz ar to pozitīvi ietekmē ķermeņa labsajūtu un veicina asinsriti, kas ir svarīgi, lai mazulim piegādātu skābekli. Gunta Meldere atzīst, ka vingrošana ūdenī grūtniecības laikā arī lieliski palīdz atbrīvoties no stresa, satraukuma un negatīvām emocijām.

Plašāk par ūdens aerobikas ietekmi un nepieciešamību jaunajām māmiņām, kā arī par fiziskām aktivitātēm grūtniecības laikā un citām aktuālām grūtniecības tēmām jaunās un topošās māmiņas varēs uzzināt “Gaidību 4dienas” seminārā. Tas 2017. gada 26. janvārī notiks tirdzniecības centrā Domina Shopping, Ieriķu ielā 3, Rīgā.