Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:333, Did:0, useCase: 3


Horoskops bērniem un jauniešiem 2023. gadam

Redakcija
Redakcija

Lai zinātu, kā audzināt bērnus nākamajā gadā, var pavaicāt zvaigznēm.

Auns.

Pirmsskolas vecuma bērniem jāļauj spēlēties un būt radošiem. Paturiet prātā: viņiem var būt ļoti interesantas fantāzijas un neparasti teicieni. Mazulis būs aktīvs un zinātkārs. Vecākiem jārūpējas par sava bērna drošību. Protams, tas nenozīmē nosēdināšanu sev blakus krēslā.

Jaunāko klašu skolēniem derētu pēc iespējas vairāk laika pavadīt vienaudžu sabiedrībā. Viņiem svarīgi iemācīties sarunāties, dalīties, palīdzēt viens otram mācībās un radošās nodarbēs.

Pusaudži var no jums noslēgties. Viņiem jāmācās komunicēt ar pretējo dzimumu, pāriet no individuālisma un egocentriskas pozīcijas uz otra cilvēka jūtu un domu saprašanu un pieņemšanu. Viens no Auna plāniem būs sākt pelnīt naudu pašam - viņš vēlēsies vienlaikus strādāt un mācīties. Atbalstiet viņu, pat ja savā ziņā nepiekrītat bērnam.

Vērsis.

Ja pirmsskolas vecuma bērni mājās nejūtas labi, varbūt pienācis laiks sūtīt viņus uz bērnudārzu. Pārāk agri? Tad vairāk pastaigu un lai viņi rotaļu laukumā paspēlējas ar vienaudžiem. Nodarbiniet viņu ar spēlēm, radošām nodarbēm, atrodiet kādu noderīgu hobiju.

Jaunāko klašu skolēniem panākumi nenāks viegli. Nebariet par neveiksmēm, bet uzslavējiet pat par niecīgāko uzvaru. Komunikācija ar apkārtējiem var nebūt vienkārša, jāiemācās piekāpties.

Pusaudži vēlēsies parādīt savu neatkarību, un viņi var atrast nepilnas slodzes darbu – atbalstiet tajā savu dēlu vai meitu. Var rasties interese par mistiku. Mīlestībā iespējami šķēršļi. Ja tā būs pirmā mīlestība, tad šķitīs vissvarīgākais dzīvē. Vecākiem uz situāciju jāskatās savādāk. Pirmajā vietā – mācības, sevis atrašana un profesijas izvēle. Ja vecāki netiek galā, tad labāk doties pie psihologa.

Dvīņi.

Pirmsskolas vecuma bērniem piemērotas aktīvas spēles, tai skaitā - brīvā dabā. Jāieinteresē bērns par sportu. Uzmaniet mazuļa veselību: pat iesnas var izraisīt komplikācijas!

Jaunāko klašu skolēni ļoti labi jutīsies vienaudžu sabiedrībā, tāpēc veiciniet kolektīvas aktivitātes. Bērnam var rasties interese kolekcionēt monētas, nozīmītes utt.

Pusaudžiem būs iespēja nopelnīt – no mācībām brīvajā laikā vai brīvlaikā. Tiem, kas nopietni gatavojas stāties augstskolā, tas izdosies. Galvenais - atrast savu īsto aicinājumu. Iespējamas garastāvokļa maiņas, konflikti ar draugiem un apkārtējo pasauli. Radušies kompleksi var saglabāties ilgi un traucēt morālo nobriešanu. Pirmā mīlestība var nest sev līdzi pārdzīvojumus un šaubas par sevi.

Vēzis.

Pirmsskolas vecuma bērniem jāieaudzina priekšstats par to, kas ir labs un kas ir slikts, galvenokārt par materiālo sfēru, lai neizaugtu mantkārīgs cilvēks un skopulis.

Jaunāko klašu skolēniem svarīgi izjust, ka kādā jomā viņiem labi veicas. Ieklausieties bērna viedoklī, lūdziet padomu. Mācībās veiksies labi, bet attiecības ar klasesbiedriem rudenī kļūs sarežģītākas. Var būt vainojama gan jūsu bērna uzvedība, no otras puses - arī citi bērni var kļūdīties vai būt savtīgi. Pieaugušo uzdevums iemācīt dēlam vai meitai izvirzīt sev konkrētus mērķus. Un ļaujiet vairāk atpūsties, lai nesabojātu veselību.

Pusaudžiem nebūs viegli atrast harmoniju starp savu "es" un apkārtējo pasauli, iespējami konflikti. Viņus uztrauks finansiālā puse: ja līdzekļu nepietiks, var parādīties skaudība pret draugiem un pretenzijas vecākiem. Kāds iemīlēsies, bet jūtas nebūs abpusējas. Tā jau ir trauma jaunajai psihei, atbalstiet bērnu.

Lauva.

Pirmsskolas vecuma bērnus vajag aizraut ar spēlēm, radošām nodarbēm, citādi viņi noslēgsies sevī. Labi, ja bērnam ir atsevišķa istaba vai vismaz savs stūrītis. Vecākiem jābūt pacietīgiem, lai izvestu bērnu cauri visiem pārbaudījumiem.

Jaunāko klašu skolēniem vajadzētu gleznot vai citādi radoši izpausties vienatnē, kolektīvās nodarbēs viņi var justies slikti. Individuālisms un nespēja piekāpties sarežģīs dzīvi.

Pusaudžiem jādomā par savu vietu pasaulē, jāatsakās no pārāk lielām ambīcijām un pretenzijām. Vecāki radinieki un skolotāji palīdzēs attīstīt adekvātu reakciju uz notiekošo. Nevajadzētu palaisties slinkumā. Atrodiet viņam nodarbi, kas uzmundrinās un iedvesmos.

Jaunava.

Pirmsskolas vecuma bērniem derētu vairāk laika pavadīt kopā ar vecākiem vai vecvecākiem. Neatstājiet bērnu uz ilgu laiku vienatnē, var parādīties bailes, trauksme, bezmiegs. Māciet bērnam komunicēt, draudzēties.

Jaunāko klašu skolēniem noderīgi ilgstoši spēlēties ar draugiem, labas jebkuras kolektīvās spēles, sacensības. Biežāk uzaiciniet ciemos citus bērnus, un jūsu bērns būs patiesi laimīgs.

Pusaudži var pārdzīvot smagu psiholoģisku krīzi, var parādīties depresijas pazīmes, noslēgšanās sevī, tieksme pēc aizliegtām vielām vai "sliktu kompāniju". No grūtā stāvokļa jāizkļūst, strādājot vienotā komandā.

Svari.

Pirmsskolas vecuma bērniem jādod iespēja būt aktīviem un pat nedaudz agresīviem – tā bērns sevi apliecina, apzinās savas robežas.

Jaunāko klašu skolēniem kolektīvā neklāsies viegli, viņi grib būt līderi, bet var nepamanīt, kad sagādā neērtības un problēmas citiem. Toties būs lielisks laiks mācībām – vajag bērnu ieinteresēt, un rezultāts ilgi neliks sevi gaidīt.

Pusaudžiem jāattīsta komunikācijas prasmes. Viņi var izjust naudas trūkumu un aizdomāties par piepelnīšanos – tas netraucēs mācībām. Nepatikšanas var sagādāt vēlme izmēģināt ko aizliegtu. Mēģiniet novirzīt bērna uzmanību uz profesijas izvēli, izglītības procesu. Tas jādara iejūtīgi un bez ultimātiem.

Skorpions.


Pirmsskolas vecuma bērniem neklāsies viegli: mazie Skorpioni būs ļoti nepiekāpīgi. Tikai vecmāmiņa vai vectēvs spēs pārliecināt spītīgo, saucot talkā visu savu dzīves gudrību. Spēlēs un radošās nodarbēs bērns atklās savus spilgtākos talantus.

Jaunāko klašu skolēniem klasē var klāties grūti, jo viņi nespēs piekāpties, pieļaut kompromisu un virzīsies uz mērķi, neņemot vērā apkārtējo viedokļus. Nodarbiniet bērnu ar ko radošu, sportu vai piedāvājiet interesantu ceļojumu. Māciet bērnu novest iesākto līdz galam. Rudenī var rasties problēmas attiecībās ar draugiem, būs nepieciešams pieaugušo atbalsts un padoms.

Pusaudžiem būs jāpiedzīvo pieaugušo dzīves grūtības - ne visi sapņi var piepildīties, iespējamas vilšanās. Ir jākrāj spēki, jākoncentrējas uz galveno un jātic panākumiem – tie noteikti nāks.

Strēlnieks.

Pirmsskolas vecuma bērni strauji attīstīsies, izglītojošās spēlēs un radošās aktivitātēs pārliecinoši izpētīs pasauli. Biežāk slavējiet savu bērnu par sasniegumiem. Neierobežojiet bērna saskarsmes loku tikai ar ģimeni, apmeklējiet bērnu un vecāku kopīgās nodarbības. Nav ieteicami tāli ceļojumi.

Jaunāko klašu skolēni labi jutīsies mājās, kur viņi varēs lasīt, darboties radoši. Var aizrauties ar mistiku.

Pusaudži vēlēsies pārbaudīt savas spējas kādā ekstrēmā sporta veidā vai riskantā situācijā. Kāds vēlēsies izcelties ar spilgtu un neparastu izskatu, izveidot stilīgu frizūru, pīrsingu vai tetovējumu. Paaugstināta interese par seksu. Puiši dos priekšroku savai kompānijai, nevis ģimenei. Ceļojiet piesardzīgi.

Mežāzis.


Pirmsskolas vecuma bērniem būs jāpaskaidro, ka bez viņu vēlmēm pasaulē ir arī citu vajadzības. Vediet uz bērnudārzu vai attīstības grupu, bērnam jāiegūst sociālās komunikācijas prasmes. Viņam patiks radošas nodarbes, nopietnas intelektuālas spēles un grāmatas, kuras varēs pētīt stundām ilgi.

Jaunāko klašu skolēniem jāatrod līdzsvars starp vēlmi pēc līderības un spēju rast kompromisus. Vislabāk koncentrēties uz mācībām: sasniegumi cels pašapziņu. Nevajadzētu lieki riskēt, pastāv iespēja gūt traumas.

Patīkams un salīdzinoši vienmērīgs periods pusaudžiem. Būs viss – mīlestība, radošas aktivitātes, lasīšana un vaļasprieki. Taču nākotnes specialitātes izvēle būs grūts uzdevums. Neizdariet spiedienu uz bērnu, viņš izlems pats. Jāstiprina veselība un jārūpējas par pašattīstību. Mežāzim ir risks nonākt “sliktā” kompānijā.

Ūdensvīrs.

Pirmsskolas vecuma bērniem būs grūti atrast kopīgu valodu ar citiem bērniem. Viņiem jāiemāca dalīties, cienīt cita bērna personīgo telpu, risināt problēmas bez sadursmēm un cīņas.

Jaunāko klašu skolēniem jāatrod īsts draugs: būs daudz vieglāk pārdzīvot grūtības, kas var rasties klasē. Ļoti labs laiks sportam, veselības nostiprināšanai, ceļojumiem.

Pusaudžiem veiksies gandrīz viss, izņemot personīgo dzīvi – mīlestībā iespējamas vilšanās, kas ietekmēs psiholoģisko stāvokli. Pārslēdziet uzmanību, palīdziet bērnam saskatīt tālākus apvāršņus, izvirzīt sev nozīmīgus mērķus.

Zivis.


Pirmsskolas vecuma bērniem jādod iespēja un telpa pašizpausmei - bērni būs īpaši radoši. Nopietna uzmanība jāpievērš veselībai, nekādā gadījumā neielaidiet kādu kaiti!

Jaunāko klašu skolēniem noteikti vajadzētu iestāties interesēm atbilstošā pulciņā, lai bērns tajā pavadītu vairāk laika, jo šogad viņam būs lieliska iespēja atklāt un izpaust savus talantus. Sarežģītākā joma būs veselība.

Pusaudžiem būs interesants un spilgts gads, pilns ar cerībām, pārdzīvojumiem, komunikāciju. Jūtas būs abpusējas, bet, protams, mīlestībai nevajadzētu aizņemt visu laiku. Pastāv iespēja atrast savu aicinājumu, taču, lai gūtu panākumus, nāksies papūlēties.

Bērnišķīga prieka pilnu 2023. gadu!