Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Četri dažādi burkānu salāti tievēšanai

Vēlaties kļūt slaidi un skaisti, saglabāt labu veselību un ādas krāsu? Tad iekļaujiet savā ēdienkartē šos salātus.

Burkānu – zaļo zirnīšu salāti

Sarīvē, sašķēlē vai sagriež kubiņos 2 burkānus, pievieno 3/4 gl. novārītus, svaigus jaunos vai konservētus zaļos zirnīšus, pārlej augu eļļu (labāk rafinēto, jo šajā gadījumā citas eļļas noēd burkānu un zirnīšu garšu saskaņu). Sāli var nebērt. Var pārkaisīt saulespuķu sēkliņas vai pētersīļu zaļumus.

Burkānu – apelsīnu salāti

Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, pievieno nomizotus un gabalos sagrieztus apelsīnus (apelsīnus ņem mazāk nekā burkānus). Pievieno eļļu vai vegāno majonēzi, sāli, var pievienot citronu sulu, sīki sakapātus ķiplokus, lociņus un piparus.

Burkāni ar sezama sēklām (siltie salāti)

Sausā pannā apcep 1 ēdk. sezama sēklu. 6 burkānus sagriež ripiņās vai sarīvē un apcep pannā, kurā sakarsētas 4 ēdk. olīveļļas. Burkānus samaisa ar sezama sēklām, pārkaisa sāli; pasniedz karstus.

Kāpostu – burkānu salāti

Lielā traukā samaisa sīki saēvelētu kāpostu un burkānus (aptuveni puse uz pusi). Bļodiņā samaisa olīveļļu ar sīki sakapātu ķiploka daiviņu un svaigi spiestu citrona sulu, mazliet sāls un cukura. Mērci pārlej dārzeņiem un samaisa.