Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Pīles aknu pastēte FOIE GRAS

FOIE GRAS ir izsmalcināta franču pastēte ar maigu garšu. Tā garšo fantastiski un pati kūst mutē. Lieliski sader ar franču bageti, itāļu fokaču vai spāņu bocatu.

Nepieciešams:

650 g pīles aknu,
jūras sāls,
1/2 tējkarote sasmalcinātu balto piparu,
60 ml Sauternes vīna vai armanjaka.

Pagatavošana:

1. Pīles aknas uz nakti iemērc aukstā ūdenī.

2. Nākošajā dienā akniņas sagriež nelielos gabaliņos, ievieto bļodiņā un pārlej ar vinu. Pievieno sāli, piparus un atstāj uz divām stundām marinēties.

3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 95 grādiem.

4. Aknas izņem no marinādes, liek piemērotā trauciņā un trauciņu ievieto dziļā cepešpannā karsta ūdens peldē uz apmēram 30 minūtēm.

5. Tad trauciņu, kurā ievietotas aknas, izņem no cepeškrāsns, nolej taukus (tos var izmantot citu ēdienu gatavošanai) un akniņām ļauj nedaudz atdzist.

6. Tad pastēti pārliek trauciņā, kurā tā tiks pasniegta, trauciņu pārklāj ar pārtikas plēvi, virs kuras vēl uzliek kartona gabaliņu, kas izgriezts trauciņa formā un pa virsu kartonam vēl nelielu slogu. Slogam nav jābūt pārāk smagam. Atstāj uz 1 stundu, lai pastēte sastingst.

7. Pēc tam slogu, kartonu un plēvi noņem, traukam uzliek vāciņu un liek ledusskapī uz 24 stundām.

8. Pēc diennakts nostāvēšanas ledusskapī pastēte ir gatava pasniegšanai.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma