Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Marinēti bumbieri

Šādai marinēšanai lieliski noder bumbieru vēlīnākās šķirnes, kurām augļi ir ar blīvu mīkstumu, kas dod gaišus, sulīgus, vārda tiešā nozīmē mutē kūstošus augļus, kas lieliski garšos arī konservētā veidā.

Nepieciešams:

1 kg bumbieru
Marinādei:
0,5 l ūdens,
200 g cukura,
1/5 glāzes galda etiķa vai tējkarote citronskābes.

Pagatavošana:

1. Lielākos bumbierus pārgriež uz pusēm, bet mazākos marinē veselus. Bumbierus nomazgā, nomizo un izgriež serdes. Lai sagatavotie augļi nekļūtu tumši, tos ieliek ūdenī, kuram pievienota citronskābe ( uz 1 litru ūdens tējkarote citronskābes).

2. Bumbierus uz sieta notecina un 3 - 6 minūtes karsē verdošā cukura sīrupā.

3. Pēc karsēšanas bumbierus iegremdē aukstā ūdenī, lai tie strauji atdziest.

4. Atdzisušos bumbierus nosusina uz sieta, kārto burkās (ar grieztajām pusītēm uz burkas iekšpusi) un uzreiz pārlej ar karstu marinādi.

5. Marinādes gatavošanai izmanto sīrupu, kurā blanšēti bumbieri. To izkāš, uzvāra un pievieno receptē paredzēto daudzumu etiķa vai citronskābes. Gatavai marinādei jābūt dzidrai.

6. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5l burkas - 15 minūtes, 1l burkas - 20 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un ļauj tām atdzist.

Lai labi garšo!