Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Likteņdārza pavasara koncerts – šogad veltīts Mātes dienai!

Redakcija
Redakcija

25.aprīļa pievakarē uz Mūzikas namu Daile devās Likteņdārza atbalstītāji, lai baudītu astoņu Latvijas teātru dziedošo aktieru dziesmas, kas ieskandināja Mātes dienu. Pirms koncerta bija iespējams apskatīt Likteņdārza tapšanas fotogrāfijas, kā arī reģistrēt savu bruģakmeni Likteņdārza draugu alejai, kurā nu jau ir 13 000 personalizēto bruģakmeņu.

Pasākuma vadītāja lomā iejutās LTV žurnālists Jānis Geste, kurš jau ilgus gadus asociējas ne tikai ar Latvijas Televīziju, bet arī ar Likteņdārzu, jo ik gadu vada ziedojumu akciju Top Latvijas Likteņdārzs!

Koncertā uzstājās daudzi populāri un tautai mīļi latviešu aktieri – to atklāja Dailes teātra vokāli dramatiski instrumentālā grupa ILGA, kas, kā ierasts, uzreiz radīja pacilājošu noskaņu. Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska teica aizkustinošu runu un priecēja ar savu sievišķīgo balss tembru. Klausītājus ļoti iepriecināja Varis Vētra, kurš ne tikai izpildīja sirsnīgas dziesmas, bet arī atraktīvi iesaistīja pasākuma apmeklētājus savā priekšnesumā.

Kopumā koncertā ar veltījumiem mammām piedalījās dziedošie aktieri no astoņiem Latvijas teātriem – Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra, Latvijas Leļļu teātra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, Liepājas teātra, Valmieras drāmas teātra un Daugavpils teātra, kuri noslēgumā izpildīja spriganas latgaļu melodijas grupas Laimas Muzykanti pavadībā. Apmeklētāji noteikti būti bijuši priecīgi, ja dziedošais trio – Dita Lūriņa, Zane Dombrovska un Ērika Eglija – būtu uzstājies ar vairāk kā vienu dziesmu.

Visi pasākumā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza būvniecības darbu turpināšanā. Kokneses fonds aicina atbalstīt Likteņdārzu un pievienot bruģakmeni ar savu vārdu Likteņdārza lauku alejai. Kā minēja Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra aktrise Dana Čerņecova savas uzstāšanās laikā: “Likteņdārzs ir mūsu pagātne, tagadne un nākotne”, kas saskan arī ar Likteņdārza ideju – dot mierinājumu pagātnei, spēku šodienai un iedvesmu piepildīt savus sapņus nākotnē.

Seko līdzi liktendarzs.lv aktualitātēm un palīdzi tapt Likteņdārzam par mūsu visu kopīgo dāvanu Latvijai 100. dzimšanas dienā!

Teksts: Zane Skrauča, KultūrasVēstis.lv.