Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Mākslas studente no Spānijas izzina ne tikai Rotko daiļradi, bet sniedz vieslekciju Rīgas spāņu kultūras studentiem

Redakcija
Redakcija

Mākslas studente no Spānijas izzina ne tikai Rotko daiļradi, bet sniedz vieslekciju Rīgas spāņu kultūras studentiem
Studente Laura Rivera Gómez vadot lekciju Rīgā

Pagājušo piektdien, 7. oktobrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Erasmus programmas studente no Spānijas Laura Rivera Gómez latviešu studentiem spāņu kultūras centrā „Seneca” Rīgā vadīja vieslekciju par 17. gadsimta mākslu Spānijā.

Ideja Daugavpils Marka Rotko mākslas centram sadarboties ar spāņu kultūras centru „Seneca” Rīgā radās brīdī, kad praksē uz Rotko centru pieteicās studente no Spānijas. Mākslas vēstures bakalaure un restaurācijas studente Laura Rivera Gómez interesentiem spāņu kultūras centrā „Seneca” ļāva iepazīt vienu no pārsteidzošākajiem spāņu mākslas stiliem 17. gadsimtā, kad bēru ikonogrāfija un reliģiskais fanātisms radīja īpašu mākslas novirzienu varmācīgās realitātes dokumentēšanai. Lai arī tēma ļoti nopietna, un izklausās pat nedaudz šausminoša, tomēr atklāj spāņu kultūras daudzšķautnainību un ļāva auditorijai iepazīt padziļināti daļu Spānijas mākslas vēstures spāņu valodā. Papildus lekcijai par spāņu mākslu Laura reprezentēja arī sevi un Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kurā iziet praksi divu mēnešu garumā, iepazīstot izstāžu kuratores darbu, piedaloties starptautisko simpoziju organizēšanā un izzinot mākslinieka Marka Rotko daiļradi. Kā atzīst pati studente, tad sniegtā iespēja vadīt lekciju lielākas auditorijas priekšā bija sava veida izaicinājums un kalpos par pievienoto vērtību prakses norisei Latvijā.