Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Koncertzālē “Cēsis” izskanējuši Borisa Grebenščikova koncerti ar simfonisko orķestri

Redakcija
Redakcija

8. un 9. oktobrī, koncertzālē “Cēsis” izskanēja Borisa Grebenščikova jaunais projekts BG “Symphonia”, kurā slavenais krievu rokmūziķis izpildīja savas populārākās dziesmas simfoniskā orķestra pavadījumā.

Kopā ar Grebenščikovu un orķestri uz skatuves kāpa arī grupas "Aquarium" leģendārais basģitārists Aleksandrs Titovs un solo-ģitārists Aleksejs Zubarevs, bundzinieks Liams Bredli (Liam Bradley) un Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas jauktais koris.

Boriss Grebenščikovs ir viens no grupas «Aquarium» izveidotājiem un jau vairāk nekā 40 gadu tās līderis. Viņš ir viens no nedaudzajiem mūziķiem, kuru daiļrade ne tikai nenoveco, bet ar gadiem kļūst aizvien daudzveidīgāka un interesantāka, smeļoties jaunas idejas no dažādu tautu kultūrām un mūzikas virzieniem. Šo gadu gaitā Grebenščikovs ir sacerējis vairāk nekā tūkstoti dziesmu, tādēļ viņa koncerti vienmēr ir atklājums. Viņš ir viens no nedaudziem Krievijas mūziķiem, kas ar savu daiļradi spējis ieinteresēt ne tikai klausītājus savā dzimtenē, bet arī ārpus tās robežām. «Aquarium» ar panākumiem uzstājas Lielbritānijā, Francijā, ASV un citās valstīs.

Boriss Grebenščikovs laiku pa laikam atkāpjas no darbības savā grupā, lai pievērstos soloprojektiem un eksperimentētu, sadarbojoties ar dažādiem, tai skaitā ārzemju, mūziķiem. Tā tapis arī jaunais projekts BG “Symphonia”.