Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Koncerts Dolce Vita Dzintaru koncertzālē pieceļ kājās simtiem klausītāju

Redakcija
Redakcija

31. Augustā, Dzintaru koncertzālē noritēja koncerts DOLCE VITA, kurā tautā mīlēti un populāri skaņdarbi bija dzirdami jaunās, vēl nedzirdētās aranžijās. Uz skatuves kopā ar orķestri un stīgu grupu kāpa mākslinieki: Latvijas vijoles virtuozs Raimonds Ozols, apburošā balāžu izpildītāja Aija Vītoliņa, šarmantais dziedātājs un trompetists Andris Ābelīte un vienmēr fantastiskā Latvijas operdziedātāja Ilona Bagele. Koncertā tika izpildīti tādi pasaulē populāri skaņdarbi, kā „Unintended”, „Over the rainbow”, „Voyage Voyage” un daudzi citi. Unikālais mūziķu salikums sniedza koncerta apmeklētājiem daudzveidīgu pieredzi, aizvedot muzikālā ceļojumā apkārt pasaulei divu stundu garumā.

Šis projekts tapis pēc pašu mūziķu iniciatīvas un vēlmes sabiedrībai ļaut iepazīt, atklāt un „izgaršot” leģendāru mūziku citā formā un skanējumā. Žanri, kurus koncertā piedāvā klausītājiem ir gan popmūzika, gan rokmūzika un klasiskā mūzika, kā arī latviešu mūziķu radīti skaņdarbi - tas viss solistu, stīgu orķestra un instrumentālās grupas kvalitatīvā izpildījumā.

Andris Ābelīte, viens no koncerta māksliniekiem un idejas autoriem: „Ideja par šāda veida koncertu ir radusies sen, tā ir apčubināta un izlolota, nevis kāda mirkļa iegriba. Saslēdzotis kopā vietai, laikam un īstajiem cilvēkiem sapnis ir radies par īstenību. Sajūtas, kas valdīja Dzintaru koncertzālē nevar noformulēt. Tas liecina tikai par to, ka es guvu baudu un enerģiju, pazaudējot laika sajūtu un nedomājot par sadzīves lietām. Jutos kā mākonī ar zelta maliņu.Vēlos lai klausītāji izdzīvo šos skaistos mirkļus kopā ar mums, jo izpildītājs ir tikai papildinājums mūzikai un pirmais koncerts apstiprināja, ka ir jāturpina klausītājiem sniegt muzikālu pieredzi tieši šādā formātā.”

Koncerts tika aizvadīts brīvā un pozitīvā gaisotnē, kurā savijās dažādi mūzikas žanri, ritmiskas melodijas un humors. Kā atzina paši koncerta apmeklētāji, Dzintaru koncertzālē redzētais un sajustais pārsniedza visas cerības. Jau no pirmā mirkļa, kad skatītāji tika ielaisti mājīgajā, reizē ekskluzīvajā Dzintaru koncertzālē, gaisā valdīja nesteidzīga un patīkama atmosfēra, kas liecināja par to, ka koncerta apmeklētājus sagaida skaists vakars. Jau ar pirmajiem skaņdarbiem, klausītājiem tika uzburta krāšņa muzikāla pasaule, no kuras iedvesmoties un paņemt daļu sev līdz varēja ikviens koncerta apmeklētājs.

Nākamais koncerts notiks Vidzemes koncertzālē CĒSIS š.g. 6. oktobrī.

Biļetes būs nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs no 6. septembra un www.bilesuparadize.lv.