Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas izrāžu prgramma “Tuvāki kaimiņi”

Redakcija
Redakcija

Ģertrūdes ielas teātris 6. decembrī aicina uz laikmetīgās dejas izrāžu programmu “Tuvāki kaimiņi”. Vienā vakarā tiks spēlēti trīs dejas iestudējumi – Alises Madaras Bokalderes Latvijas Kultūras akadēmijas diplomdarbs “Manu acu tulkojums” un divas igauņu viesizrādes – Tartu Universitātes Dejas programmas absolventu darbi “Human is negation” un “ACROSS”. Uz visām izrādēm pieejama viena biļete, ko var iegādāties ĢIT biļešu sistēmā https://biletes.git.lv/lv/events/vi... un NicePlace Telpā Kr. Barona ielā 21 a.

“Human ir negation”. Dažkārt es gribu būt pilnīgi bez jēgas un nedarīt pilnīgi neko. Būt buldurējošs ķermenis. Es virzīšos neesamības dārzā, vadoties pēc instinktiem. Ir svētdiena, un es esmu cilvēka ekspozīcija – cilvēks ir noliegums. Horeogrāfe Elise Laius, dejo Eveli Maksim, ilgums 30 min.

“ACROSS”. Rāmis, kas man ir apkārt, ir manis pašas, ne apkārtējo izveidots. Mana kaste pārsvarā sastāv no bailēm. Ja es spēšu atzīt šīs bailes, es varēšu arī izkļūt no kastes. Horeogrāfe Ursula Rummel, dejo Elina Masing, Liis Konsap, Katrin Kubber, Ursula Rummel, ilgums 35 min.

“Manu acu tulkojums”. Mēs visi pazīstam prieku un visi pazīstam arī skumjas. Mums tās ir saprotamas. Mēs tās pieņemam. Bet kas notiek, kad vairs pašam nav saprotams, kādēļ tās mūs apciemo. Cik ilgi mēs šo viesi pieņemam un paciešam, un pat pavedinām uz ilgāku palikšanu? Kad šī kontrole pazūd? Par sāpēm, par smagumu, par izmisumu. Izrāde balstīta tajā, ko es redzu – kā meita, kā draugs, kā paziņa, kā nepazīstams cilvēks. Tas, ko es spēju uztvert, pati tajā nekāpjot. Horeogrāfe Alise Madara Bokaldere, dejo Jana Jacuka, Laura Kušķe, ilgums 27 min.

Ģertrūdes ielas teātra darbību atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds