Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātrī ar izrādi un meistarklasi viesosies apvienība Le Cirque De Charles La Tannes no Maskavas

Redakcija
Redakcija

27. un 28. janvārī Ģertrūdes ielas teātrī ar izrādi “Kas nogalināja Annu?” un Alekseja Rozina meistarklasi storytelling tehnikā viesosies apvienība Le Cirque De Charles La Tannes no Maskavas. Biļetes jau pieejamas ĢIT biļešu sistēmā https://biletes.git.lv/.

27. janvārī plkst. 19.00 izrāde “Kas nogalināja Annu?” pēc Ļeva Tolstoja romāna “Anna Kareņina” motīviem.
Kā Annas Kareņinas dzīvesstāsts skanētu šodien? Kā saruna pie kafijas tases, kā stāsts, ar ko dalīties ar savu ģimeni vai kaimiņiem. Kā diskusija sociālajos tīklos.

Izrādē kontakts ar skatītājiem tiek panākts ar minimāliem līdzekļiem – nav dekorāciju, kostīmu, speciāla apgaismojuma un skaņu efektu, pat pati aina kā tāda šajā iestudējumā nav nepieciešama. Ir tikai aktieris un stāsts, kas jāizstāsta tā, lai skatītājs tiktu iesaistīts pēc iespējas vairāk.
Režisors Aleksejs Rozins: “Pat tie, kas nav lasījuši romānu, par Annu Kareņinu zina galveno: izmisuma vadīta, viņa paskrēja zem vilciena. Liekas – ko vēl tur piebilst. Bet, izrādās, daudz. Aktrise Marina Vasiljeva izrādes laikā mēģina atrast atbildi uz izrādes nosaukumā pieteikto jautājumu, izstāstot Annas traģisko stāstu caur savu pieredzi, velkot paralēlas ar psiholoģijas mācību grāmatām un atsaucoties uz medicīnas pētījumiem par smadzeņu darbību un hormonālo sistēmu.”

28. janvārī plkst. 13.00 Alekseja Rozina meistarklase par storytelling tehniku
Meistarklasē tiks skatīts, kā šī tehnika aktierim palīdz strādāt tradicionālajā psiholoģiskajā un mūsdienu laikmetīgajā teātrī. Meistarklases tēmas: kā storytelling (stāsta stāstīšana) izpaužas aktiermeistarības treniņā un darbā ar lomu; ko storytelling nozīmē Alekseja Rozina radošajā biogrāfijā; kā storytelling tehniku izmantot personības attīstībā, sociālajā un biznesa vidē. Pēc meistarklases auditorija varēs uzdot jautājumus un praktiski izmēģināt tehniku.

Le Cirque De Charles La Tannes ir neatkarīga mākslinieku grupa, ko veido Dmitrija Brusņikina studiju programmas Maskavas teātra mākslas skolā (МХАТ) absolventi. Apvienība eksperimentē ar teātra formu, tehnoloģijām, vizuālo un audiālo noformējumu. Mākslinieki interesējas par teātra iespējām un aicina skatītājus pamest savu komforta zonu, lai visi kopā gūtu jaunu teātra pieredzi. Šobrīd apvienība Le Cirque De Charles La Tannes strādā pie izrādēm storytelling tehnikā.

Biļetes uz izrādēm pieejamas internetā https://biletes.git.lv/ un NicePlace Telpā Kr. Baronā ielā 21a.