Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātris aicinās uz starpžanru jauniestudējumiem, viesizrādēm un lekcijām

Redakcija
Redakcija

Ģertrūdes ielas teātris jaunajā sezonā turpinās meklēt un izzināt jaunus veidus, kā būt kopā. Teātris līdztekus pagājušajās sezonās tapušajām izrādēm piedāvās starpžanru izrāžu jauniestudējumus, viesizrādes un publiskas lekcijas, kas tiecas aptvert daudzpusīgo un daudzveidīgo šodienas realitāti.

Jau šonedēļ Ģertrūdes ielas teātris svinēs kopā būšanu ar Avotu apkaimes iedzīvotājiem, 20. augustā papildinot Avotu svētku programmu ar bezmaksas seansu satīriskajai komēdijai “Ūdens garša”, kuras scenārijs tapis sadarbībā ar visiem filmizrādē iesaistītajiem aktieriem.

Savukārt, nākāmajā nedēļā teātrī viesosies izrāde no Kijivas, ko rīko neatkarīgā producentu apvienība “KatlZ Rīga”. Iestudējums “Tā visa ir viņa” (Це все вона) Vladas Belozorenko režijā būs skatāms ukraiņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā un skatītājiem uz sarunu par kopā redzēto pēc izrādes būs iespēja satikt teātra producenti Jevgeņiju Šermeņevu un izrādes aktierus Oļegu Korkuško un Rimmu Zjubinu.

Tūdaļ pēc tam, no 24. līdz 27. augustam ĢIT norisināsies domnīca ilgtspējīgai skatuves mākslai Baltijā “Baltic Current”, kuru Ģertrūdes ielas teātris veido sadarbībā ar Gētes institūtu, Kauņas pilsētas kamerteātri un dejas skatuvi STL ar mērķi veicināt savstarpēju zināšanu un pieredzes apmaiņu starp Baltijas valstu jaunās paaudzes skatuves māksliniekiem. Domnīcas dalībnieki pilnveidos savu māksliniecisko darbību radošajās darbnīcās un meklēs jaunus sadarbības veidus mākslinieku, skatītāju un skatuves mākslu organizāciju starpā, bet 24. augustā ikviens interesents varēs apmeklēt vācu teātra apvienības “Gob Squad” producentes un dramaturģes Evas Hartmanes (Eva Hartmann) publisko lekciju “Bez individuālā nav kopējā”.
Mijoties ar jau skatītāju iecienītām izrādēm, septembrī skatītājiem būs iespēja piedzīvot izrādes, kas tapušas pagājušās sezonas noslēgumā – igauņu teātra mākslinieces Barbaras Lehtnas izrādi-eksperimentu “Nu kurš mani beigās atcerēsies”, kas top kopā ar Rīgas iedzīvotājiem, un horeogrāfes Janas Jacukas fiziskā teātra izrādi “Attālums starp mums”, savukārt, sezonas turpinājumā ĢIT plānoti arī vairāki jauniestudējumi.

Oktobra beigās pirmizrādi piedzīvos režisora Andreja Jarovoja izrāde, kuras pamatā ir Aspazijas luga
“Ragana”. Kritiski pārskatot 20. gadsimta modernitātes idejas un šodienas realitāti, izrādes radošā komanda aicinās domāt, ar kādiem līdzekļiem iespējams piepildīt savus sapņus un ilgas. Decembrī horeogrāfe Sintija Siliņa un dramaturgs Evarts Melnalksnis aicinās uz starpžanrisku

līdzdalības izrādi “Līgums ar Sv. Krēslu”, kurā izvaicās kolektīvo ieradumu varas un ķermeņa attiecības.