Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Video: Atraktīva kampaņa aicina sievietes pārBAUDĪT krūtis

Redakcija
Redakcija
Krūts vēzis joprojām ir viens no galvenajiem sieviešu nāves cēloņiem Latvijā. Jo laicīgāk šī slimība tiek atklāta, jo veiksmīgāk to iespējams ārstēt. Tieši tāpēc labdarības fonds “Rozā vilciens” ir sācis jaunu kampaņu “PārBAUDI savas krūtis!”, kas aicina sievietes regulāri veikt krūšu pašpārbaudi.

Lai atraktīvā veidā pievērstu sieviešu uzmanību, par kampaņas video galveno varoni ir kļuvis pievilcīgais pasākumu un raidījumu vadītājs Mārtiņš Kapzems. Video viņš demonstrē, kā ikviena sieviete pavisam vienkārši var sev veikt krūšu pārbaudi ar trīs soļiem – SASKATI, SAJŪTI un SAZINIES. Turklāt videomateriālā Mārtiņš arī atgādina – lai gan reti, tomēr krūts vēzis mēdz būt arī vīriešiem.

Lai palīdzētu sievietēm savā ikdienā ieviest krūšu pašpārbaudi, kampaņas laikā viņas tiek aicinātas pieteikties atgādinājuma e-pastu saņemšanai. Visām sievietēm, kuras pieteiksies, katru mēnesi līdz pat 2020. gada beigām tiks izsūtīts atgādinājums veikt krūšu pašpārbaudi.
Vērtējums:
Krūts vēzis joprojām ir viens no galvenajiem sieviešu nāves cēloņiem Latvijā. Jo laicīgāk šī slimība tiek atklāta, jo veiksmīgāk to iespējams ārstēt. Tieši tāpēc labdarības fonds “Rozā vilciens” ir sācis jaunu kampaņu “PārBAUDI savas krūtis!”, kas aicina sievietes regulāri veikt krūšu pašpārbaudi. Lai atraktīvā veidā pievērstu sieviešu uzmanību, par kampaņas video galveno varoni ir kļuvis pievilcīgais pasākumu un raidījumu vadītājs Mārtiņš Kapzems. Video viņš demonstrē, kā ikviena sieviete pavisam vienkārši var sev veikt krūšu pārbaudi ar trīs soļiem – SASKATI, SAJŪTI un SAZINIES. Turklāt videomateriālā Mārtiņš arī atgādina – lai gan reti, tomēr krūts vēzis mēdz būt arī vīriešiem. “Svarīgi, lai sievietes krūšu pašpārbaudi veic regulāri – ne retāk kā reizi mēnesī. Tā viņas var savas krūtis labāk iepazīt un atpazīt, ja parādās jebkas neparasts un jādodas pie sava ārsta. Turklāt krūšu pašpārbaude noteikti ir viena no patīkamākajām veselības pārbaudēm, tāpēc aicinām sievietes to pārvērst par regulāru ikdienas rituālu,” skaidro fonda vadītāja Zinta Uskale. Lai palīdzētu sievietēm savā ikdienā ieviest krūšu pašpārbaudi, kampaņas laikā viņas tiek aicinātas pieteikties atgādinājuma e-pastu saņemšanai. Visām sievietēm, kuras pieteiksies, katru mēnesi līdz pat 2020. gada beigām tiks izsūtīts atgādinājums veikt krūšu pašpārbaudi.