Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Klāt sporta un mākslas svētki - sacensības „Baltijas aplis”

Redakcija
Redakcija

3. un 4. martā, Elektrum Olimpiskajā centrā (Grostonas iela 6b), Rīgā risināsies 19. starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā “Baltijas aplis”, kurās skatītājus priecēs labākās mākslas vingrotājas no 18 valstīm.

Šogad “Baltijas aplī” skatītājus gaida tikšanās ar Bulgārijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Rumānijas vadošajām vingrotājām, kā arī daudzām jaunām uzlecošām zvaigznēm. Latviju sacensībās pārstāvēs piecas valsts labākās vingrotājas.

“Mūsdienu mākslas vingrošana ir ļoti sarežģīts sporta veids, olimpiskais sporta veids, kas prasa no vingrotājām labu fizisko un emocionālo sagatavotību. Tas sevī ietver baleta un dejas mākslu, aktiermeistarību, cirka elementus, akrobātiku, kā arī darbu ar četriem priekšmetiem – apli, bumbu, vālēm un lentu. Skatītājiem būs iespēja redzēt katras vingrotājas četras kompozīcijas – un katra no tām var būt tik dažāda – no klasikas līdz rokam. Ir tik interesanti vērot, kā viena vingrotāja var izdzīvot četrus dažādus stāstus katru pusotras minūtes laikā”, gaidāmo pasākumu raksturo sacensību direktore Kristīne Gulbe.

“Baltijas aplis” nav iedomājams bez Latvijas pazīstamo mākslinieku piedalīšanās, līdzi jušanas un atbalsta. Katru gadu vingrotājas sacensību laikā cīnās par mākslinieku darbiem. Jau tradicionāli sacensību beigās notiks konkurss “Mis Elegance”, kurā mākslinieku žūrija izvēlēsies elegantāko vingrotāju. Šogad žūrijas priekšsēdētāja ir māksliniece Marija Brodele. Tāpat notiks skatītāju jau iecienītā nominācija “Mis Skatītāju simpātija”, kurai balvu pasniegs mākslinieks Jānis Anmanis. Sacensību organizatori ir parūpējušies par daudz jaukiem, mākslinieciskiem pārsteigumiem, taču šajās dienās sagaidāmi arī vairāki viesmākslinieku priekšnesumi.

Sacensības atbalsta Rīgas dome, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Latvijas Vingrošanas federāciju.

Papildinformāciju par sacensību norisi var saņemt pa tālruni 67012669 – Diāna Voļnaga, RD IKSD Sporta nodaļas galvenā speciāliste, kā arī interneta vietnēs www.baltijasaplis.lv, www.sports.riga.lv, tur arī pieejama sacensību programma.