Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Labākais velosipēds bērnam: kā izvēlēties?

Redakcija
Redakcija

Bērnam sākumā patiks ikviens velosipēds. Bet, ja šis braucamais būs labs un bērnam piemērots, tad viņš ar to brauks arī tad, kas sākotnējā sajūsma būs zudusi. Labi velosipēdi tiek izmantoti daudz un bieži - ar tiem ir patīkami braukt. Savukārt slikti, nekvalitatīvi braucamie pamazām apput garāžā vai šķūnītī, līdz tiek atdoti vai pārdoti kādam citam.
Turpinājumā objektīvs ceļvedis, kas palīdzēs izvēlēties labāko velosipēdu bērnam.

Kā izvēlēties līdzsvara riteni?

Līdzsvara velosipēdi paredzēti pirmsskolas vecuma bērniem. Tiem nav pedāļu - bērns uz priekšu pārvietojas ar kāju palīdzību. Izmantojot līdzsvara riteni, tiek apgūtas jaunas prasmes - balansēšana un stūrēšana. Pedāļu mīšana arī varētu tikt uzskatīta par pamatprasmi, bet to ir viegli apgūt arī vēlāk.

Svarīgākie aspekti, ko ņemt vērā, izvēloties līdzsvara riteni:

Svars - jo ritenis vieglāks, jo labāk. Trīs gadus vecam bērnam, kas sver 16 kg, 1,6 kg starpība starp vieglāko un smagāko velosipēdu ir 10% no viņa svara. Iedomājieties, ka Jūsu velosipēds būtu par 6 - 9 kilogramiem smagāks. Tātad - svaram ir liela nozīme;
Stūre - stūres rokturiem jābūt drošiem, neslīdošiem;
Bremzes - ja ar līdzsvara riteni brauc mērenā ātrumā, bremzēšana ar kāju palīdzību būs efektīva, bet rokas bremze var būt labs papildinājums. Protams, jāpārliecinās, ka bērns prot un var darboties ar rokas bremzi

Citi būtiski faktori, izvēloties šāda tipa riteni, ir sēdeklis (tā komforts), riteņi (cik labi tie noregulēti).

Velosipēds ar pedāļiem

Ir lieliski sākt ar līdzsvara riteni, tomēr kādā brīdī ir laiks iegādāties velosipēdu ar pedāļiem.
Velosipēdi bērniem pieejami daudzveidīgā izvēlē (uzzināt vairāk), tādēļ, lai atrastu savam bērnam piemērotāko risinājumu, jāizvērtē vairāki aspekti.

Izmērs

Viens no svarīgākajiem faktoriem, izvēloties velosipēdu, ir tā izmērs. Daudzi vecāki vēlas iegādāties lielāku velosipēdu - ar domu, ka tas kalpos vairākus gadus, tomēr tas noteikti nav pats labākais variants. Velosipēds, kas bērnam ir par lielu, ir grūti vadāms, turklāt mēdz būt arī pārāk smags, tādā veidā bērna prieks par braucamo krietni noplok.
Lai izvērtētu, kāda izmēra velosipēds piemērotākais, jāņem vērā divi galvenie parametri - bērna auguma garums un kājas iekšpuses garums. Pēc tā tad arī jāizvēlas piemērotākais velosipēda izmērs, piemēram, 12’’, 16’’, 20’’, 24’’, 26’’. Vērts veikt izmēģinājuma braucienu, lai pārliecinātos, ka velosipēds patiešām bērnam piemērots, un bērns uz tā jūtas ērti.

Velosipēda svars

Nozīmīgs kritērijs ir velosipēda svars. Tam jābūt pietiekami mazam, lai bērns to varētu stumt, pacelt, vajadzības gadījumā - arī panest. Ražotāji zina, ka šis aspekts ir ļoti svarīgs, tādēļ spēj nodrošināt labākos risinājumus arī šajā ziņā.

Drošība

Noteikti jāizvērtē arī drošības jautājums - svarīgi, lai velosipēds būtu kvalitatīvs, ar bērnam piemērotu bremžu sistēmu.

Izvēloties velosipēdu bērnam, jāņem vērā nosacījums - jo vienkāršāk, jo labāk. Tas attiecas arī, piemēram, uz pārslēdzamiem ātrumiem - mazs bērns var apjukt un zaudēt koncentrēšanos.

Populāra izvēle - skrejritenis

Vēl viens gana populārs braucamrīks ir skrejritenis. Turklāt arī tas piemērots dažāda vecuma bērniem (un pat viņu vecākiem). Ja vēlaties bērnu iepriecināt ar skrejriteni, izvēles procesā pievērsiet uzmanību sekojošiem faktoriem:

Riteņu skaitam - skrejriteņi pieejami gan ar diviem, gan trīs riteņiem. Mazākiem bērniem veiksmīgāka izvēle būs skrejritenis ar trīs ritenīšiem, jo nodrošina lielāku stabilitāti. Lielākiem bērniem var izvēlēties skrejriteni ar diviem ritenīšiem;
Bērna augumam un svaram - svarīgi pārliecināties, ka izvēlētais skrejritenis ir pietiekami izturīgs, lai spētu noturēt bērna svaru. Tāpat skrejritenis arī jāizvēlas atbilstoši bērna augumam, lai bērns varētu ērti aizsniegt stūri. Daži skrejriteņi ir ar regulējamu stūres augstumu - tas izdevīgi, ja ir vēlme, lai skrejritenis der vairākus gadus;
Izmantotajiem materiāliem - noteikti pievērsiet uzmanību arī skrejriteņa materiāliem. Svarīgi, lai skrejritenis būtu izturīgs un kvalitatīvs

Lai braucamrīks kalpotu ilgi un labi, svarīgi to iegādāties uzticamā tirdzniecības vietā. Viens no variantiem ir interneta veikals 220.lv. Velosipēdi bērniem, līdzsvara riteņi, kā arī skrejriteņi 220.lv interneta veikalā pieejami plašā izvēlē. Ieskatieties piedāvājumā, lai atrastu savam bērnam piemērotāko braucamo jau tūlīt!