Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Kādi ir ieguvumi no lēkšanas vingrinājumiem?

Redakcija
Redakcija

Regulāra nodarbošanās ar fiziskajām aktivitātēm ir svarīga cilvēka labsajūtai, fiziskajai attīstībai un veselībai. Bet lai sasniegtu labu rezultātus, nepietiek vien ar smagu darbu, jāatrod aktivitāte, kas sagātā prieku un ir piemērota. Jauns vai vecs, bet lēkāšana patīk ikvienam. Turklāt, tai ir neskaitāmi daudz ieguvumi par kuriem uzzināsi, izlasot rakstu!

Rada prieku

Šo sajūtu visvairāk var izjust lēkājot uz batuta. Jau to ieraugot, acis iemirdzas gan maziem, gan lieliem. Turklāt uz batuta lēkšanas vingrinājumi šķiet pavisam aizraujoši, jo var uzlēkt augstāk un iemācīties arī kādu triku, tikai jāatceras par drošības tīkla izmantošanu. Interneta veikali piedāvā batutus vairākās formās, izmēros un cenās. Tos var arī savienot kopā, lai jautrība ir dubultā vai pievienot kādu citu risinājumu, piemēram, batuti 1a.lv interneta veikalā pieejami ar basketbola grozu. Labs treniņš kopā ar izklaidi.

Foto: Freepik.com

Sadedzina kalorijas

Lēkšana patērē vairāk kalorijas kā skriešana vai riteņbraukšana, tāpēc tas ir lielisks veids cīņai ar lieko svaru. Viens no efektīvākajiem veidiem būs lēkšana ar lecamauklu, kas gan sporta stundā, gan kardio treniņā ir ļoti iecienīta. Tā kā vingrinājumi ir ļoti dažādi un katram ir sava grūtības pakāpe, treniņa programmu var pielāgot savām spējām.

Labs spēka treniņš

Tāpat lēkšanas vingrinājumus var izmantot arī spēka treniņa laikā. Muskuļu spēku nosaka muskuļšķiedru daudzums, jo vairāk to ir muskulī, jo spēcīgāks tas ir. Spēka treniņam var ietver tādus lēkšanas vingrinājumus kā:

pietupieni ar palēcieniem;
palēcieni izklupienā mainot kājas;
jumping jacks, kas der arī kā viens no iesildīšanās vingrinājumiem;
burpees (šo vingrinājumu zina gandrīz ikviens cilvēks, kas aktīvi nodarbojas ar sportu un noteikti liela daļa smagi nopūšas, izdzirdot šo vārdu, jo vingrinājums patiešām nav viegls.)

Trenē atsperīgumu

Atsperīgums ir svarīgs, lai lektu augstu, tālu, kā arī ātri skrietu, kas ir svarīgi dažādos sporta veidos, sevišķi volejbolā, basketbolā, futbolā un vieglatlētikā. Jau minētie vingrinājumi, palēcieni ar taisnām kājām, kā arī lēcieni pa trepēm un uz kastes vai kāda stabila sola palīdz šo īpašību trenēt.

Pieejamība

Milzīga priekšrocība lēkšanas vingrinājumiem - tos var pildīt jebkurā vietā un laikā! To var darīt darbā, parkā, vedot pastaigā suni, ejot pārgājienā vai pat skatoties televizoru. Lai lēktu nav nepieciešams nekāds dārgs un speciāls aprīkojums, kā, piemēram, riteņbraukšanai vai slēpošanai, vienkārši saģērbies ērtās drēbēs, uzvelc sporta apavus un esi gatavs treniņam!

Foto: Freepik.com

Uzlabo kustību koordināciju

Par spēju noturēt līdzsvaru un savienot dažādas kustības, atbild kustību koordinācija. Ja tā ir labi attīstīta, ir vieglāk izpildīt neierastus vingrinājumus. Koordinācijas trenēšana jau sākas agrā bērnībā. Vai atceries spēli “klasītes” - uz asfalta uzzīmēti konkrētā secībā cipari un ar akmentiņu jāmēģina uz tiem trāpīt, pēc tam lēkājot uz vienas vai abām kājām tam pakaļ, kā nu kurā reģionā tas tika spēlēts. Pārbaudi savu veiklību un līdzsvaru, savienojot treniņu un interesantu laika pavadīšanu kopā ar bērniem.

Foto: Freepik.com

Stiprina kaulus

Lēkšanas vingrinājumi uzlabo kaulu minerālo blīvumu, līdz ar to kauli kļūst spēcīgāki. Protams, lielu lomu tajā, cik stipri ir kauli, spēlē arī pareizs uzturs un minerālvielu daudzums organismā. Jāsaprot, ka izmaiņas nenotiek uzreiz, bet ilgu treniņu rezultātā kauli kļūs spēcīgāki.

Ja parastie lēkšanas vingrinājumi šķiet par sarežģītu vai īsti neiet pie sirds, lēkāšana uz batuta nepievils ne mazu, ne lielu, galvenais izvēlēties piemērotāko. Batuti 1a.lv interneta veikalā pieejami par labākajām cenām. Neatliec jautrību un rūpes par veselību uz vēlāku laiku!