Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Dažas idejas pret paģirām

Nu ko, svētki pagājuši uz "urrā!". Laiks doties uz darbu. Tikai no rīta pamostoties, jūtaties kaut kā ne visai labi, jo paģiras liek sevi manīt? Parsti mēdz teikt: "Ja no rīta slikti, tad iepriekšējā vakarā bijis pārāk labi". Jā, bija jautri, bet šobrīd tamdēļ vieglāk nekļūst. Ir taču tik grūti atteikties no lieka alus kausa... Bet nākošajā rītā sāp galva, ir slikta dūša, sausa mute, moka slāpes, karstuma sajūtu nomaina drebuļi, sirds tā dīvaini sitas. Moka vājums, ir nomākts noskaņojums un vainas sajūta.

Paģiras parasti pāriet diennakts laikā, taču šis process var būt arī ilgāks. Kas darīt? Protams, cīnīties,- gribas taču atkal justies kā cilvēkam.

KĀ CILVĒKI VISBIEŽĀK CĪNĀS AR PAĢIRĀM?

Visbiežāk to dara ar veco, sen zināmo paņēmienu- paģiru laikā iedzer vēl nedaudz alkohola, piemēram izdzser pudeli alus, glāzi vīna vai degvīna. Tas, protams, uz brīdi palīdz sajusties labāk- pazūd galvassāpes, sirdsklauves, parādās apetīte. Taču jāņem vērā, ka tas ir mānīgs un ātri pārejošs efekts. Ja šajā laikā jūs kārtīgi paēdat, dzerat daudz minerālūdeni vai sulas, tad atgriezt organismu normālā dzīves ritmā var izdoties diezgan ātri un samērā nesāpīgi. Taču, ja nē, tad paģiras atgriežas...

KO DARĪT, LAI VIEGLĀK PĀRVARĒTU PAĢIRAS?

Pirmkārt, atcerieties,- pēc kārtīgas uzdzīves obligāti jādzer minerālūdens, un jādzer ļoti daudz, jo jūs taču pirms tam traumējāt aknas, bet tagad tās kaut kā jāmēģina atjaunot. Pie kam minerālūdens regulē arī nieru darbību.

Lai izvadītu no organisma šlakvielas, kas šajā gadījumā ir alkohols, lieliski noderēs zāļu tējas (ļoti laba būs nātru tēja) un svaigi spiestas augļu sulas bez cukura. Vislabākās būs citrusaugļu vai tomātu sulas.

Kuņģim par prieku uzēdiet karstu veselīgu buljonu (portāls tavavirtuve.lv piedāvā lielisku zupu pret paģirām), kas uzlabos asinsriti. Vēl varat dzert pienu vai kefīru.
Protams, lietot to visu kopā nav ieteicams, citādi rezultāts var būt pavisam negaidīts. Izvēlieties kaut ko, kas ir savā starpā savienojams.

Un vēl,- ja vienat esat spējīgs atrasties ne tikai guļus, bet arī stāvus stāvoklī, tad vispirms ieejiet kontrastdušā. Pēc tam dodieties pastaigāt svaigā gaisā. Pie kam izstaigājieties tā kārtīgi- jūs saņemsiet kārtīgu devu skābekļa, kas palīdzēs nomierināt organismu, kā rezultātā noskaidrosies arī galva un noteikti uzlabosies garastāvoklis.

Arī aptiekas piedāvā dažādus līdzekļus pret paģirām. Varbūt arī ir vērts tos iegādāties, taču to pašu un pat vēl labāku efektu panāksiet ar vienkāršiem pašu gatavotiem līdzekļiem. Piemēram, varat iedzert stipru melno tēju ar citronu- tas ir lielisks līdzeklis pret galvassāpēm. Tāpat šim nolūkam derēs stipra zaļā tēja.

TAUTAS LĪDZEKĻU PRETPAĢIRU RECEPTES:

1. recepte:

Nepieciešamās sastāvdaļas: 150 g tomātu sulas, 2 ēdamkarotes salda krējuma, 5 g sasmalcināta muskatrieksta, 200 g alus.

Lietošana: Visas sastāvdaļas samaisa un ātri izdzer.

2 . recepte

Nepieciešamās sastāvdaļas: 1 olas dzeltenums, šķipsniņa sāls, šķipsniņa maltu sarkano piparu, šipsniņa melno malto piparu.

Lietošana: Glāzē, kas iekšpusē izsmērēta ar saulespuķu eļļu, ielej olas dzeltenumu, pievieno sāli, piparus un ātri izdzer.

3. recepte

Nepieciešamās sastāvdaļas: 2 tējkarotes tomātu mērces, 1/2 citrona sula, šķipsniņa sāls, šķipsniņa maltu sarkano piparu, šipsniņa maltu melno piparu.

Lietošana: Visas satāvdaļas glāzē, kas iesmērēta ar saulespuķu vai olīveļļu, samaisa un ātri izdzer.

4. recepte

Nepieciešamās sastāvdaļas: 250 g tomātu sulas, 1 svaigs olas dzeltenums.

Lietošana: Glāzē ielej tomātu sulu, pievieno olas dzeltenumu un nemaisot izdzer.

Veiksmi jums paģiru pārvarēšanā!

P.S. Nākotnei iegaumējiet: pirms alkohola lietošanas pamatīgi uzkodiet, sevišķi ieteicami gaļas produkti. Ja jūs dzerat konjaku vai degvīnu, lieti noderēs citrons, jo tas sevī uzņem lielu daļu spirta.