Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Pret saaukstēšanos. Stiprinam imūnsistēmu ar vienkāršiem līdzekļiem

Pēc lutinoši karstās vasaras klāt drēgnais rudens ar nemīlīgu lietu, aukstiem vējiem, un, diemžēl, arī ar klepu, iesnām un kakla sāpēm. Kā bagātināt ikdienas ēdienkarti un dabiski stiprināt imūnsistēmu, lai pasargātos no vīrusiem un dažādām infekcijām?

Ķiplokos esošās aktīvās vielas paaugstina organisma pretestības spējas, stimulē imūnsistēmas darbību, pazemina holesterīna līmeni asinīs, attīra organismu, normalizē vielu maiņu. Ķiplokos esošie fitoncīdi nonāvē vīrusus, neitralizē baktērijas, dezinficē gaisu. Ķiploks ir dabiska antibiotika.

Dzērvenes - lielisks veselības un spēka avots, kas paaugstina organisma aizsargspējas. Vislabākais veids, kā uzglabāt dzērvenes, saglabājot ogu vērtīgās īpašības, ir tās turēt, iemērktas medū.

Svaigas augļu un dārzeņu sulas nodrošina organismu ar dabiskiem vitamīniem un minerālvielām.

Tējas (ehinācijas, salvijas, ugunspuķes) ir lieliskas oganisma aizsargspēju veicinātājas.

''Actimel'' - skābpiena produkts, kas organismam palīdz cīnīties ar nelabvēlīgajām baktērijām. Viena 100 ml pudelīte nodrošina dienas imunitāti stiprinošo baktēriju devu.

Islandes ķērpis - aizkavē nevēlamo baktēriju veidošanos organismā, veicina atkrēpošanu.

Žeņšeņs ir lielisks palīgs vispārējai organisma aizsargspēju stiprināšanai saaukstēšanās un vīrusu izraisītu slimību gadījumos.

Ingvers paaugstina imunitāti, ir sviedrējošs. Labākais mājas līdzeklis pret klepu, iesnām, plaušu un kakla aizsērējumiem. Pievienots ēdienam, padara to vieglāk pārstrādājamu. Dzērienā kopā ar kanēļa mizu, citrona šķēli un medu lieliski sasilda visu organismu.

Mežrožu augļi - bagātīgs vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu avots, tajos īpaši daudz C vitamīna. Lai stiprinātu organismu, ieteicamas vitamīnu tējas, kuru sastāvā vienādās daļās ir mežrozīšu augļi, upenes vai pīlādžu ogas.

Upenes vērtīgas augstā C vitamīna satura dēļ. Lieliski stiprina imūnsistēmu. Upeņu sula ar medu līdz stipra klepus gadījumā. Atšķaidītu sulu lieto saaukstēšanās gadījumā.

Citrusi ( apelsīni, greifrūti, citroni), kuros daudz C un citu vitamīnu, stiprina organismu vīrusu izplatīšanās laikā un palīdz infekcijas slimību profilaksei. Nepieciešams visiem, kam paaugstināta slodze.

Smiltsērkšķus, pateicoties neparasti lielajai C vitamīna devai, izmanto saaukstēšanās un infekcijas slimību profilaksei. Viens no vērtīgākajiem organisma apgādātājiem ar dabiskajiem vitamīniem.

Pīlādžogas, ja tās samaļ un sajauc ar medu, ir ne vien organismu spēcinošas, bet arī iedarbīgs līdzeklis pret klepu, aizsmakumu.

U.c. - kivi, saldie pipari, tomāti, zaļumi (loki, puravi, pētersīļi), žāvētas aprikozes, brokoļi, ķirbji, kurkuma, graudaugi (rudzi, kvieši, auzas, mieži, kukurūza, griķi, prosa, rīsi), mārrutki, mellenes, galviņkāposti.

     [+] [-]

, 2010-10-22 13:02, pirms 13 gadiem
paldies par jaukajiem padomiem

     [+] [-]

, 2010-10-22 13:29, pirms 13 gadiem
Es dzeru katru rītu actimel un tiešām jūtos labi

     [+] [-]

, 2010-10-22 19:55, pirms 13 gadiem
ooo, pīlādžogas nebūtu iedomājusies, paldies

     [+] [-]

, 2010-10-23 00:22, pirms 13 gadiem
fifa rakstīja: Es dzeru katru rītu actimel un tiešām jūtos labi
tik pat labi tu varētu dzert kefīru...un lētāk arī