Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kādēļ svarīgi izvēlēties sezonai atbilstošas riepas?

Redakcija
Redakcija

Automašīna mūsdienās ir kļuvusi par dzīves nepieciešamību, taču, lai ar to pārvietoties būtu droši un patīkami, ir svarīgi par savu auto rūpēties. Viens no uzdevumiem, kas aktuāls, mainoties sezonām, ir riepu maiņa uz gadalaikam piemērotām. Kādēļ ir tik svarīgi braukt ar konkrētajai sezonai piemērotām riepām, uzzināsiet raksta turpinājumā.

Ziemas un vasaras riepu būtiskākās atšķirības

Vasaras un ziemas riepām ir atšķirīgs gumijas sastāvs. Ziemas riepu gumijas sastāvs ir mīkstāks, kas nodrošina labāku saķeri ar ceļa virsmu ziemai raksturīgajos laikapstākļos. Līdz ar to - ja ziemas riepas tiek izmantotas arī vasaras sezonā, tās nodilst ātrāk, palielinās arī bremzēšanas ceļa garums. Savukārt, vasaras riepas saglabā savu cietību un stingrību, jo braukšanas laikā neuzsilst.

Automašīnai ar ziemas riepām jābūt aprīkotai laika posmā no 1. decembra līdz 1. martam. Vasaras riepu montāža ir ieteicama tad, kad vidējā gaisa temperatūra sasniegusi vismaz + 7 grādus.

Vai izvēlēties vissezonas riepas?

Pārdošanā ir ne tikai ziemas un vasaras riepas, bet arī vissezonas riepas. Tās apvieno vasaras un ziemas riepu svarīgākās īpašības, tādēļ ar tām ir atļauts pārvietoties visa gada garumā. Tomēr ir jārēķinās ar to, ka vissezonas riepas vasaras sezonā dilst ātrāk, tām ir arī lielāks trokšņu līmenis un degvielas patēriņš, kā arī garāks bremzēšanas ceļš. Šo iemeslu dēļ vissezonas riepas ir ieteicams izvēlēties vien tad, ja ar auto tiek braukts reti.
Kam pievērst uzmanību, izvēloties vasaras riepas?

Izvēloties vasaras riepas, pievērsiet uzmanību tādiem aspektiem kā rites pretestība, trokšņu līmenis un riepas protektora raksts. Novērtējiet arī kvalitātes un cenas attiecību. Lai arī Premium klases riepas ir veiktspējas ziņā pārākas, labas riepas var atrast arī citās cenu kategorijās.

MMK Riepu Serviss - labas riepas visām prasībām

Uzticams riepu serviss ir laba vieta, kur iegādāties riepas vasaras sezonai. Ieskatieties MMK Riepu Serviss piedāvājumā, kur atradīsiet labāko ražotāju piedāvājumus. Riepu serviss nodrošina arī plašu pakalpojumu klāstu - pieejama riepu montāža, balansēšana un citi pakalpojumi. Ieskatieties MMK Serviss mājas lapā www.mmkserviss.lv, lai uzzinātu vairāk.