Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kā kļūt redzamam sociālajos tīklos?

Redakcija
Redakcija

Kā kļūt pamanāmam sociālajos tīklos? Jautājums, uz kuru atbildi meklē ne tikai jauni, bet arī jau pieredzējuši uzņēmumi. Taču jāsaprot, ka vienas pareizās atbildes nav, katram uzņēmumam ir jāveido sava stratēģija zīmola atpazīstamības veicināšanai.
Šajā rakstā uzzināsi ieteikumus un aktivitātes, kas noderēs veidojot plānu sociālo tīklo iekarošanai.

Vizuālais saturs

Sociālo tīklu mārketings bez vizuālā satura dzīvot nevar, jo 90% no informācijas, ko mūsu smadzenes uztver ir vizuāla! Bet tas nenozīmē, ka tekstam nav nozīmes. Teksts nodod papildus informāciju un specifiskas detaļas.
Kas jāņem vērā veidojot vizuālo saturu?

Vienota vizuālā identitāte. Vizuālajam saturam jābūt saskaņotam ne tikai sociālo tīklu lapās, bet arī reklāmas kampaņas ietvaros.

Unikālas bildes. Pašu veidotas grafikas, fotografētas bildes ar uzņēmuma produktu/pakalpojumu vai autentiskas bildes no mazāk zināmām bilžu bankām.

Video saturs. 60% no lietotājiem katru dienu skatās zīmolu publicētos video. Turklāt 52% no mārketinga speciālistiem apgalvo, ka video nodrošina labāko ROI (ienākumi no ieguldījuma).

Svarīgākajai informācijai jāatrodas uz vizuāļa. Tā kā vizuālis ir pirmais, ko lietotāji ievēros, tam jāpauž galvenā doma. Tekstam jābūt uzmanību piesaistošam un tikai tad kā papildinājums tiek veidots paskaidrojošais teksts. Ja vien tas nav infografiks, tekstam uz attēla nevajadzētu būt vairāk kā 20%.

Foto: Infinitum Agency

Sociālo tīklu reklāma

Efektīvs veids, kā uzņēmumam kļūt pamanāmam un neatņemama sastāvdaļa sociālo tīklu komunikācijas sākumposmā un arī turpmāk ikdienā. Reklāma (gan esošo ierakstu reklamēšana, gan jaunu kampaņu veidošana) palīdzēs uzņēmumam sasniegt šādus mērķus:

zīmola atpazīstamība – interesenta spēja atsaukt atmiņā vai atpazīt konkrēta zīmola produktu vai pakalpojumus;

apsvēršana – iesaistes veicināšana, mājaslapas apmeklējuma palielināšana, aplikāciju lejupielādēšana, video skatījumi u.c;

reklāmguvumi – pirkumi aplikācijā un mājaslapā, fiziskas lokācijas veikala apmeklējuma palielināšana.
Nevienam nav noslēpums, ka ieraksts sociālajos tīklos sasniedz tikai daļu sekotājus. Ar reklāmas palīdzību varēsi sasniegt ne tikai sekotājus, bet arī viņu draugus un citus lietotājus – lai ziņu pamanītu Tava mērķauditorija.

Sadarbība ar influenceriem

Vārdam “influenceris” īsti paskaidrojumi vairs nav vajadzīgi, ikviens sociālajos tīklos ir manījis lietotājus sadarbojas ar vienu vai visbiežāk vairākiem uzņēmumiem un par atlīdzību (produktiem, naudu vai dāvanu karti) reklamē to produktus.

Influenceru mārketings zīmola atpazīstamības posmā ir ļoti svarīgs, jo palīdz veidot uzticamību.
Sadarbība ar influenceri, kuram ir liela sekotāju bāze (tā saukto makro influenceri) izmaksās dārgāk. Lietotāju iesaistes rādītaji šīs kategorijas influenceriem ir zemāki, taču tiek sasniegts liels skaits lietotāju.

Savukārt mikro influenceri (ar tikai dažiem tūkstošiem sekotāju) saviem sekotājiem ir uzticamāki, līdz ar to no sadarbības iespējams būs lielāks ieguvums.

Veiksmīgas sadarbības pamatā ir labs menedžments – koncepta izstrāde, influenceru un viņu sekotāju izpēte, komunikācija no sākuma līdz beigām un rezultātu analīze, kas ļaus novērtēt sadarbības efektivitāti.

Foto: Pexels.com

Izveido ko unikālu

Sociālie tīkli piedāvā daudz dažādus maksas un bezmaksas rīkus, ko vari izmantot sava uzņēmuma labā. Piemēram, izveido unikālu un interesantu uzņēmuma Instagram filtru vai uzlīmi, ko var izmantot Tavi sekotāji vai citi lietotāji. Vai sagatavo Facebook Quiz – lietotāji ne tikai iesaistīsies, bet dalīsies ar saviem rezultātiem, ko noteikti manīs arī viņu Facebook draugi. Investē laiku un izmēģini ko jaunu!

Nebaidies izkāpt ārpus komforta zonas un ļaujies būt atšķirīgs! Ja meklē čaklas rokas, radošus prātus un zinošus speciālistus sava uzņēmuma sociālajiem tīkliem, sazinies ar Infinitum Agency! Interneta mārketinga aģentūra ir īstā vieta Tava uzņēmuma izaugsmei!