Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Vai nākamajos gados pieprasījums pēc viedām virtuves ierīcēm tikai pieaugs?

Redakcija
Redakcija

Virtuve vienmēr ir bijusi daudziem kā mājokļa sirds. Pēdējo gadu laikā tā ir kļuvusi par vietu, kur strauji pieaug tehnoloģiju sasniegumu izmantošana. Arvien pieaugošais viedierīču skaits virtuvē palīdz šai tendencei attīstīties. Ir vērts iepazīties ar tām sīkāk un uzzināt vairāk par to popularitātes iemesliem.

Viedām virtuves ierīcēm ir dažādas priekšrocības. Iesākumā var minēt to, ka virtuve nebūt nav vienīgā vieta, kur šādas ierīces un tehnoloģiskie sasniegumi tiek izmantoti. Viedas ierīces iet roku rokā ar Wi-Fi, Bluetooth u.c. bezvadu sakaru standartu 20. un 21. gadsimta jaunumi, kas ir viedo virtuves ierīču tirgus apakšsegmenti.

Viedie standarti tiek izmantoti ne tikai darbam, bet arī izklaidei, piemēram, no viedtālruņa ir iespējams piekļūt dažāda veida saturam kā kazino online, kas ir mobils jaunums savā nozarē, jo arī ļauj ietaupīt laiku un nodrošina labāku mijiedarbību starp lietotāju un platformu. Tāpat arī dažādas citas ierīces ir savienojamas ar internetu nodrošina labāku saskari ar lietotāju. Iepriekš minētā tiešsaistes platforma ļauj neizejot no mājas baudīt kvalitatīvu pakalpojumu. Tas pats ir arī ar virtuves ierīcēm, jo nav nepieciešams ēst citviet.

Kas vada pieprasījumu pēc viedajām ierīcēm virtuvē

Starp galvenajiem faktoriem, kas veicina viedu ierīču popularitāti virtuvēs noteikti ir jāmin finansējuma pieejamība, nepieciešamība pēc viegli savienojamām ierīcēm, straujais mūsdienu, vēlme izmēģināt ko jaunu, atbalsts no valdības, modulāru virtuvju popularitāte.

Valdība ir spērusi nozīmīgus pasākumus un iegulda sabiedrības pārveidošanā, iesaistot viedas ierīces. Turklāt viedās sadzīves tehnikas ražotāji ir izstrādājuši inovatīvas un viegli savienojamas viedierīces. Šīs ierīces ar iebūvētiem sensoriem un inovatīvām mākslīgā intelekta tehnoloģijām palīdz lietotājiem efektīvi pārvaldīt savu laiku un piedāvā tādas funkcijas kā paškontrole, lai samazinātu enerģijas patēriņu. Šīs tehnoloģijas veicina rūpes par vidi un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu. LA ziņās ir izklāsts par ekoloģiskām ierīcēm, apskatot virtuves sadzīves tehnikas jaunumus pasaulē.

Lielāko viedo virtuves ierīču tirgus izaugsmi izraisīja viedo lielo ēdienu gatavošanas ierīču segments. Šis segments ir lielākais ieguldītājs pasaules viedo virtuves ierīču tirgū, kam par iemeslu ir paaugstināts dzīves līmenis un pieaugošā interese par viedi savienotām sadzīves tehnikām. Turklāt izaugsmi veicina šajās ierīcēs izmantotā paplašinātā tehnoloģija un to papildu savienojamības funkcijas. Paredzams, ka viedo lielo ēdienu gatavošanas ierīču segments pieaugs, pieaugot patērētāju pieprasījumam pēc energoefektīvām ierīcēm ar lietotājam draudzīgām saskarnēm.

Jaunās moduļu virtuves

Aizvien populārākas paliek arī moduļu virtuves. To ieviešana pozitīvi ietekmē viedo virtuves ierīču tirgu. Moduļu virtuves ieviešana strauji pieaug, jo uzlabojas dzīves līmenis un pieaug iedzīvotāju izdevumi mājsaimniecības infrastruktūrai. Klienti dod priekšroku viedām virtuves ierīcēm, kuras aizņem minimālu vietu un izskatās pievilcīgi viņu moduļu virtuvē. Pieaugošais pieprasījums pēc augstākās kvalitātes inovatīvām ierīcēm kopā ar moduļu virtuves ieviešanu veicina viedo virtuves iekārtu tirgus izaugsmi. Jaunās viedās virtuves tendences var pārsteigt ikkatru, piemēram, apvienojot galdu ar plīts virsmu.

Populārākās viedās ierīces virtuvē:

• Viedie ledusskapji
• Viedās trauku mazgājamās mašīnas
• Viedās plīts virsmas un plītis
• Viedās mikroviļņu krāsnis un cepeškrāsnis
• Viedie kafijas automāti

Mūsdienu dzīves ritma ātrums noteikti nemazināsies, viedās ierīces ieņems stabilu vietu un ar vēl lielāku uzrāvienu. Cilvēkiem pieaug vēlme izmēģināt jaunas lietas un ierīču ražotāji seko līdzi pieprasījumam. Aizdevumi un citi finansiāli risinājumi atvieglo ceļu uz viedo ierīču izmantošanu katra virtuvē. Paredzams, ka viedās virtuves ierīces attīstīsies tehnoloģiski, palielinoties savietojamībai ar viedo sadzīves tehniku, lai radītu papildu iespējas un jaunākajām tehnoloģiskajām tendencēm, kas saistītas ar viedierīču komunikāciju starp mašīnām ar mašīnām (M2M). Tas paver ceļu uz mājokļa automatizāciju nākamajās paaudzēs, kas šobrīd ir tāls mērķis gan patērētājiem, gan valdībām ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.