Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kas ir domofons un kā izvēlēties īsto?

Redakcija
Redakcija

Domofons jeb namrunis ir ne tikai sarunu ierīce pie ārdurvīm, bet arī specializēts drošības sistēmas elements, kuru iespējams uzstādīt pie ieejas durvīm jebkurā mājā. Uzstādot domofonu, tā saimnieki var uzzināt, kas pie viņiem ieradies, tādējādi iegūstot papildu drošību, kā arī uzturēt kāpņu telpas tīrību daudzdzīvokļu mājā, jo neviens nelūgts viesis nevar tajā iekļūt. Ierīces lietošana ir vienkārša, jo sastāv no izsaukuma bloka, slēdzenes un pārrunu bloka.

Kā tas darbojas?

Izsaukšanas bloks tiek uzstādīts pie mājas ārdurvīm, bet otra daļa ar mikrofonu un/vai videomonitoru atrodas mājas vai dzīvokļa priekštelpā. Pārrunu iekārtas pults ir domāta dzīvokļa numura vai ieejas koda sastādīšanai.
Panelī tiek iemontēts dinamiskais skaļrunis, elektroniskā plate un slēdzenes iekārta. Abonenta pults jeb klausule parasti tiek piestiprināta pie sienas mājas priekštelpā vai dzīvokļa koridorā. Tā tiek nodrošināti sakari starp mājokļa saimniekiem un viesiem.

Pults, kas atgādina telefona klausuli ar distances vadības pogu, ļauj atvērt arī ārdurvis. Privātmājā domofoni var būt gan saziņas līdzeklis starp saimniekiem un viesiem, gan arī iespēja attālinātai vārtu atvēršanai, kas nodrošina arī papildus komfortu.

Domofonu veidi:
● Audio domofons ļauj dzirdēt tikai viesu balsis, bet nevar redzēt, cik cilvēku ienāks pa durvīm, tiklīdz tās atvērsiet. Tomēr jāņem vērā, ka tā iegāde un uzstādīšana būs lētāka;
● Video domofons sniedz lielāku drošības pakāpi, jo apmeklētāju var gan dzirdēt, gan redzēt un tad izlemt, ielaist viņu savā mājoklī vai nē. Ierīces video actiņa dod iespēju palūkoties, kas notiek aiz mājokļa durvīm pat absolūtā tumsā. To nodrošina speciāla kamera ieejas blokā ar infrasarkano apgaismojumu, sniedzot labas kvalitātes attēlu un redzamību.

Tātad, viedo domofonu priekšrocība ir nodrošināts interneta pieslēgums pie viedierīcēm, integrētā kamera un mūsdienīgais dizains. Atkarībā no modeļa un kartē pieejamā atmiņas apjoma, iespējams redzēt apmeklējumu arhīvu, kur piefiksēts katra apmeklējuma laiks un datums vai arī video faili, kas dažos gadījumos var noderēt arī kā pierādījums.

Interneta veikalā 220.lv atradīsiet arī tā saucamos viedos durvju zvanus. Šī ierīce darbojas ar Wi-Fi aplikāciju un standarta durvju actiņa sniedz informāciju par mājokļa drošību, ja kustību sensors ir uztvēris draudus, nosūtot ziņu uz Jūsu tālruni. Šādā veidā iespējams parūpēties par mājokļa drošību pat tad, ja būsiet tālu prom.
Pircēju vidū viens no augstāk vērtētajiem modeļiem ir ACME SH5210 viedais video durvju zvans, kura integrētā HD kvalitātes kamera nodrošina dabisku un reālistisku attēlu arī tumsā, bet kustību sensors uztver kustības un ziņo par tām tieši Smart Life lietotnei mobilajā tālrunī.

Lietotāji ir iecienījuši arī bezvadu domofonus, kuru funkcijas neatšķiras no citiem namruņiem, bet ir vienkārši uzstādāmi un lietojami.

Domofonu komplekti

Piedāvājumā arī video domofonu komplekti ar Wi-Fi funkciju. Komplektā ir domofons un moderns monitors, ko labs saimnieks var uzstādīt paša spēkiem. Sistēmu kontrolē tālrunis, magnētiskā karte. Komplektā ietilpst vārtu vadība un tālvadība ar viedtālruni, iebūvētais divvirzienu skaļrunis, integrētais kustības sensors ar nakts redzamību un SD atmiņas kartē ir vieta videoklipiem.

Tāpat iespējams iegādāties arī domofonu komplektus, kas paredzēti daudzdzīvokļu ēkām un kuru uzstādīšana dzīvoklī ir ļoti vienkārša.

Interneta veikals 220.lv piedāvā iespēju iegādāties domofonus, kas sniegs Jums papildus drošību un pasaudzēs no nevēlamiem viesiem!