Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Monitoru veidi

Redakcija
Redakcija

Pirmajā mirklī ekrāna izmērs, šķiet, ir vienīgā atšķirība starp monitoriem, izņemot to zīmolu. Tāpēc ir svarīgi zināt, kas jūsu personālajam datoram var būt nepieciešams, lai iegūtu pareizos rezultātus, iepazīstoties ar monitoru veidiem, kā arī ar to dažādajām formām un izmēriem.

Vispārīga lietošana un bizness

Vispārējas lietošanas monitorus var atrast mājās vai darba birojos, un tos galvenokārt izmanto, lai palaistu Microsoft Office lietojumprogrammas, tīmekļa pārlūkprogrammas vai datorprogrammas, kurām nav nepieciešama intensīva grafikas apstrāde. Tāpēc parasti varēsiet pateikt, kuri 4k monitori ir vispārēji lietojami, pamatojoties uz to diezgan zemo cenu tagu. Tā kā šie produkti atbalsta taupīgu budžetu, jūsu personālajam datoram nebūs vajadzīgas augstas klases specifikācijas vai atjaunināti jauninājumi, lai pareizi izmantotu šos standarta monitorus.

Profesionāls (grafiskais dizains, foto un video)

Ja esat digitālais mākslinieks, satura veidotājs vai vienkārši vēlaties sākt darbu vizuālās izklaides jomā, ir obligāti jāiepazīstas ar to, ko profesionāls dizaina / rediģēšanas monitors var jums piedāvāt. Neatkarīgi no tā, vai jūs izstrādājat kaut ko tādu, kas tiks parādīts drukātā veidā vai vietnē, pareizās krāsas iegūšanu (un tādējādi radošu gaisotni) var viegli uzskatīt par pašsaprotamu.

Ja jūs nolemjat samazināt izmaksas un dodaties uz zemākas klases monitoru, krāsu (-as), kas, iespējams, bija domātasi, pabeidzot projektu, citos ekrānos varētu parādīties pavisam citādi. Protams, jums jau ir jābūt mašīnai, kas var palaist tādas programmas kā Adobe Photoshop vai Apple's Final Cut Pro.

Datorspēles

Tāpat kā lielai daļai viņu demonstrēto videospēļu, spēļu monitoriem jābūt ātriem. “Ātrs” monitora izteiksmē attiecas uz katra displeja atsvaidzināšanas ātrumu un reakcijas laiku. Atsvaidzināšanas ātrums pašlaik darbojas līdz 240 Hz, kas nozīmē, ka jūsu spēles attēli tiks rādīti ar 240 kadru sekundē diapazonu (tas ir gludi!) Displeja reakcijas laikiem var būt izšķiroša nozīme, nosakot, vai monitora atsvaidzes intensitāte izskatās labi, jo tie ir mērījums tam, cik ātri krāsas var tikt mainītas; pašlaik monitora ātrākais reakcijas laiks ir 1 milisekunde (ms).
Kā tas tiks aplūkots zemāk savā sadaļā, spēļu monitoros var būt iekļauta arī “adaptīvās sinhronizācijas” tehnoloģija, kas praktiski novērš raustīšanos, liekot monitoram atbilst grafikas kartes izstumto kadru atsvaidzināšanas ātrumam.

UltraWide

Tāpat kā viņu vārds nozīmē, platie monitori ir platāki, lai nodrošinātu vairāk vietas ekrānā, kas var simulēt divu monitoru vienlaicīgas izmantošanas produktīvo efektivitāti. Lieliski, lai vienlaikus parādītu vairākas lietojumprogrammas, īpaši plati 144hz monitori var būt profesionāla biznesa displejs.

Ekrāna izmērs (diagonāles mērījums) un malu attiecība (platums pēc augstuma) ir būtiska, lai saprastu unikālās izšķirtspējas, ko iegūstat ar ultravioletā displeja monitoriem, un mēs to apskatīsim vairāk kopā ar funkcijām, kas noteikti jāņem vērā, kad esam jauna monitora tirgū.

Izliekta

Diezgan jauns patērētāju tirgū, izliektā ekrāna trakums, kas sākās ap 2014. gadu ar Samsung un LG televizoriem, ir nonācis līdz datoru monitoriem. Tāpat kā ultraplaši monitori, arī izliektiem monitoru displejiem ir pagarināts kreisās un labās puses platums, kas izliekas virzienā uz skatītāju. Kopš tās darbības sākuma šīs funkcijas galvenais mērķis ir nodrošināt lielāku iegremdēšanu. Galu galā šie monitori var radīt lielāku dziļuma sajūtu, nekā tradicionālie plakanā ekrāna displeji.