Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Cik bieži ir jāveic auto pulēšana mūsu laikapstākļos?

Redakcija
Redakcija

Lai gan automašīnās pavadām lielu daļu savas dzīves, nereti aizmirstam par tām pienācīgi rūpēties. Ar to vien, ka ik pa pāris nedēļām aizved savu auto uz automazgātavu nepietiek. Vizuāli tai, visticamāk, nav ne vainas. Taču, dzīvojot Latvijā, kur nereti nākas piedzīvot visus četrus gadalaikus vienā dienā, ir ārkārtīgi svarīgi pievērst uzmanību tās aprūpei.

Ja tavai automašīnai regulāri nākas sastapties ar lietu, krusu, sniegu, sauli un (diemžēl) arī putnu izkārnījumiem, ir būtiski neaizmirst par virsbūves pulēšanu un pēcāk arī apstrādi ar vasku.

Ja savam transportlīdzeklim bieži veiksi pulēšanu un vaskošanu, tad varēsi ilgāk to uzturēt labā stāvoklī, kas savukārt palielinās tās vērtību. Cik bieži vajadzētu veikt auto un lukturu pulešanu? Kādi ir ieguvumi no procedūras veikšanas? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes meklē raksta turpinājumā.

Cik bieži ieteicams veikt automašīnas virsbūves pulēšanu?

Uz šo jautājumu atbilde nav viennozīmīga. Ja tavam transportlīdzeklim ir vien nelielas skrambas vai nodilums, pilnībā pietiek ar automašīnas pulēšanu vienu vai divas reizes gadā. Taču ja tavam auto ir daudzi skrāpējumi, plankumi, turklāt parādās arvien jauni, tad ieteicams pulēšanu veikt biežāk.

Vienlaikus ņem vērā, ka lielākā daļa profesionālo pulēšanas līdzekļu ir abrazīvi. Tas nepieciešams, lai varētu novērst nepilnības uz auto virsbūves. Līdz ar to – katru reizi, kad veic pulēšanu, automašīnas pārklājums tiek nedaudz bojāts.

Negatīvā ietekme gan ir minimāla, tāpēc, ja vien nepārspīlēsi, tad pulēšanai nevajadzētu kļūt par problēmu.

Kāpēc vispār ir nepieciešama auto un lukturu pulēšana?

Lai atbrīvotos no skrāpējumiem

Lai arī cik uzmanīgs būtu auto īpašnieks, ir teju neiespējami izvairīties no sīkiem skrāpējumiem. Pat nejaušs atslēgas vai somas pieskāriens var atstāt savu nospiedumu. Par laimi – auto detailings šo problēmu var novērst pilnībā.

Lai atjaunotu izbalējušu vai oksidējušos krāsu
Dažādi laika apstākļi, it īpaši saules UV stari, var negatīvi ietekmēt automašīnas virsbūves krāsojumu. Tas ir tikai laika jautājums, kad tava auto krāsa oksidēsies un pabalēs. Ja tava transportlīdzekļa krāsa ir zaudējusi savu spīdumu, pulēšana var būt lielisks risinājums.
Pēc procedūras (atkarībā no krāsas oksidēšanās pakāpes) tā atkal izskatīsies kā jauna.

Lai mazinātu atšķirības
Iedomājies scenāriju – tu nupat esi nokrāsojis sava auto durvis vadītaja pusē. Visticamāk, tās izcelsies uz pārējās automašīnas fona. Lai mazinātu vizuālo atšķirību un izlīdzinātu krāsu, ir svarīgi veikt virsbūves pulēšanu.

Lai automašīna izskatītos labāk
Nav šaubu, ka skaistā automašīnā braukt ir krietni patīkamāk nekā nekoptā. Ja esi auto vai tīrības entuziasts, tad novērtēsi to, ka virsbūves pulēšana liks tavam transportlīdzeklim izskatīties kā jaunam.

Galu galā – pulēta automašīna vienmēr būs glītāka nekā nepulēta. Ja vēlies piedalīties auto izstādē vai piedalīties kādā nozīmīgā pasākumā, tas var būt svarīgs faktors, ko ņemt vērā.

Noslēgumā jāteic – nav vienas “receptes”, kas derētu visiem auto īpašniekiem. Tas, cik bieži ir ieteicams veikt virsbūves pulēšanu, ir atkarīgs no taviem ikdienas paradumiem un arī vietas, kur parasti atstāj savu auto, taču ideālajā gadījumā to nevajadzētu darīt vairāk par 3 līdz 5 reizēm gadā.

Vienlaikus atceries, ka ir svarīgi rūpēties par savu automašīnu un tas krāsojumu arī ikdienā. Ja to nedarīsi, tad ar laiku vien ar pulēšanu nepietiks.

Neaizmirsti gādāt par savu auto un sargāt to no laikapstākļiem, skrāpējumiem un citiem faktoriem, kas var bojāt tās krāsu. Lai uzzinātu vairāk par profesionālu auto apkopi, apmeklē BDauto.lv.