Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kas jāievēro pavasarī, lai saglabātu sejas ādas veselību?

Pavasaris nāk ne tikai ar patīkamu saulīti, kas silda mūsu ādu, kā arī putniem, kuru čivināšana spēj sasildīt ikvienu dvēseli, bet arī ar rūpēm par ādu, jo pavasaris ir diezgan mānīgs gada laiks. Saules stari ne vien silda, bet bieži vien arī var sarūpēt vasaras raibumus, kā arī nepatīkamus pigmenta plankumus. Pavasaris bieži vien atnāk arī ar vitamīnu trūkumu, tāpēc ir ļoti svarīgi pievērst tam pastiprinātu uzmanību, pareizi kopjot savu sejas ādu.

Aizmirsti cik Tev gadu!

Bieži vien gados jauniem cilvēkiem ir tendence meklēt atrunas. Viena no populārākajām atrunām, kāpēc jaunieši nepievērš pastiprinātu uzmanību savai sejas ādai – es tāpat esmu jauna, man nav nepieciešams tik ļoti rūpēties par savu ādu, jo tā pati par sevi ir veselīga un skaista. Šis arguments ir aplams! Sejas ādu nepieciešams kopt jebkurā gadalaikā un vecumā. No tā, cik labi būsi rūpējies par savu sejas ādu jaunībā, būs atkarīgs arī tas, kāda tā būs vecumdienās.

Tas neprasa daudz laika!

Sejas ādu nepieciešams attīrīt divas reizes dienā. Padomāsim racionāli. Visas dienas garumā āda tiek pakļauta ārējās vides ietekmei, piemēram, staigājot pa putekļainām ielām – vai Tev tiešām liekas, ka Tava sejas āda paliks tīra? Ja netici, tad vari paņemt visas dienas garumā sev līdzi baltu lakatiņu, un dienas beigās paskatīties, vai tas joprojām ir saglabājis savu mirdzošo baltumu. Visticamāk, ka tas būs kļuvis par dažiem toņiem melnāks. Tāpat notiek arī ar Tavu sejas ādu. Savukārt no rītiem ir ļoti svarīgi pamodināt savu sejas ādu, tādā veidā attīrot poras. Kā zināms, arī ādas krēmus nav ieteicams uzklāt uz neattīrītas sejas ādas. Un, ja iepriekšējā vakarā esi uzklājis vakara krēmu, tad noteikti no rīta nepieciešams sejas ādu noskalot, lai varētu uz tās uzklāt dienas krēmu un kosmētiku. Mūsdienās ir pieejami dažādi skrubji, kas ļauj attīrīt sejas ādu. Atnākot pavasarim, ir ļoti svarīgi veikt regulāri šādas ādas procedūras (ne biežāk kā divas reizes nedēļā), jo ziemas periodā āda noteikti ir kļuvusi daudz blāvāka. Pavasarī tai nepieciešams sniegt jaunu mirdzumu. Saule ir ne tikai draugs, bet dažreiz arī ienaidnieks, ja runa ir par sejas ādu un tas veselību. Tieši šī iemesla dēļ nepieciešams arī iegādāties krēmus, kas spēs kārtīgi mitrināt sejas ādu ar saules aizsargfiltriem, kā arī palīdzēs pabarot sejas ādu.

Nevajadzētu baidīties no tehnoloģijām. Ir iespējams panākt, lai āda izskatītos mundra un skaista ar dažādu procedūru palīdzību. Tā ir burvīga iespēja atjaunot sejas ādu, padarīt to skaistāku, veselīgāku, jaunāku. 2016.gada pavasara sejas kopšanas tendencēs noteikti iezīmējas tādas procedūras kā mezoterapija un biorevitalizācijas. Abas nosauktās procedūras palīdz stimulēt sejas ādu, tādā veidā padarot to jaunāku un aizkavējot tās novecošanos.

Rūpējies par ādu ikdienā

Sejas ādas krāsu, izskatu, stāvokli ļoti būtiski ietekmē mūsu dzīvesveids. Āda ikdienā ir pakļauta dažādiem ārējiem faktoriem, piemēram, stresam, alkoholam un citiem nelabvēlīgiem faktoriem. Tāpat ādai nepatiks arī tas, ja tiks lietots neveselīgs uzturs – produkti ar pārāk lielu tauku vai cukura saturu. Šie visi ir ārējie faktori, kurus mēs paši varam izmainīt. To var panākt, piemēram, laicīgi ejot gulēt, neuzņemot uzturā pārtiku, kas satur pārāk daudz cukura vai tauku, kas var būtiski pasliktināt mūsu organisma, kā arī sejas ādas veselību. Ja vēlies padarīt sejas ādu veselīgāku, tad, iespējams, vērts padomāt par smēķēšanas atmešanu. Savukārt, ja bieži vien uzturies vidē, kurā smēķē, lai gan pats nesmēķē, ir vērts padomāt, kā tomēr izvairīties no šādas vides, jo tas būtiski ietekmē mūsu sejas ādas veselību. Ja vēlies saglabāt sejas ādas skaistumu un paildzināt tās mūžu, tad noteikti padomā, kuri no šiem ārējiem faktoriem dominē Tavā ikdienas dzīvē.

Neaizmirsti arī to, ka tas, ko mēs lietojam uzturā, ļoti bieži atspēlēsies arī uz mūsu sejas ādas. Ikviens noteikti dzirdējis, ka ir svarīgi ikdienā dzert lielu daudzumu ūdens. Sejas ādas stāvokli noteikti uzlabos arī tas, ja ikdienā uzturā lietosi daudz ūdens, svaigus augļus un dārzeņus. Ļoti svarīgi ir uzturā lietot arī sēklas, dažādas augu eļļas, kuras satur labas īpašības un bioloģiski aktīvas vielas. Paspilgtini savu ēdienkarti. Ja tajā atrodas pārāk daudz ēdienu, kuri satur daudz cukura vai arī tauku, padomā, kā tos aizvietot ar kaut ko veselīgāku.
Pavasarī sāk parādīties dažādi vitamīni. Veikalu plauktos ir iespējams atrast jau pirmos Latvijas gurķus, tomātus, smaržīgus lociņus un dillītes, kā arī citus gardus un svaigus produktus. Šādu produktu iekļaušana savā ēdienkartē uzlabot ne tikai vispārējo fizisko labsajūtu, bet arī uzlabos sejas ādas krāsu un tās veselību. Veselīgs dzīvesveids, rūpes par ādu, daudz ūdens, dažādas maskas un procedūras – ievēro šo visu, un Tu redzēsi, ka Tava sejas āda būs Tev pateicīga!

Rakstu sagatavoja: Interneta aptieka Apotheka.lv