Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:125, Did:0, useCase: 3


Aicina uz tiešsaistes diskusiju par LTV "Panorāmu" Trešās atmodas laikā

Redakcija
Redakcija

Aicina uz tiešsaistes diskusiju par LTV "Panorāmu" Trešās atmodas laikā
Pēc balsojuma par Latvijas Republikas konstitucionālo likumu pie mākslas muzeja "Arsenāls". 1991. gada 21. augusts. Fotogrāfs Laimonis Martinsons. LNVM krājums.


10. decembrī plkst. 17.00 LNVM Tautas frontes muzeja nodaļa sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu aicina Facebook tiešsaistē pieslēgties diskusijai „Ceturtā vara – mediju loma patiesības atspoguļošanā”. Tajā tiks runāts par vienu no Latvijas žurnālistiskas leģendām – televīzijas raidījumu “Panorāma”, skatot tā darbību Trešās atmodas kontekstā, kad Latvijā līdz ar vārda brīvību sāka atdzimt mediju jeb ceturtā vara.

Saruna tiks straumēta LNVM Tautas frontes muzeja Facebook lapā facebook.com/lnvmtautasfrontesmuzejs.

“Panorāmas” veidotāji diskutēs gan par viņu vēsturisko pieredzi, gan to, kā mainījies mediju spēks un ietekme mūsdienu sabiedrībā. Kāda nozīme bija patiesības spēkam un spējai iedvesmot pārmaiņām Trešās atmodas laikā un mūsdienās? Kāda bijusi žurnālistu ietekme uz vēstures notikumu attīstības gaitu? Vai mediji joprojām ir patieso ainu atspoguļojoša ceturtā vara vai tie, noteiktu interešu virzīti, konstruē savu realitāti? Kāda ir mediju loma sociālās atmiņas un nacionālās pašapziņas veidošanā?
Diskusijā piedalīties aicināti bijušie “Panorāmas” žurnālisti Velta Puriņa, Maija Streiča, Gunārs Dūzis un Aleksandrs Mirļins. Sarīkojumu vadīs Latvijas Universitātes sociālās atmiņas pētnieks, komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns.

Sarunu ciklu “Trešā atmoda. 1990. gads. Parlamentārā revolūcija” Tautas frontes muzejs veido sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu.