Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Krāpšana ģimenē. Kuri ir lielākie laulību pārkāpēji- sievietes vai vīrieši?

Arnis Kr.
Arnis Kr.

Pēdējā laikā strauji aug šķiršanos skaits, bet strīdi un nesaprašanās notiek pat visideālākajās attiecībās. Kā viens no būtiskākajiem iemesliem tam, ka cilvēki dodas katrs uz savu pusi, ir krāpšana un tuvākā cilvēka nodevība.

Kad cilvēkus vieno tikai sekss, tad pagriezties un aiziet ir daudz vieglāk. Pavisam citāda situācija ir ģimenes cilvēkiem.

Izteikums "laulību saites" pārvērš seksu par kaut ko daudz vairāk, nekā tikai pārgulēšanu. Laulība un ģimene nozīmē ne tikai fizisku tuvību, bet tuvību arī emocionālajā, intelektuālajā un garīgajā līmenī. Skan, protams, skaisti. Tomēr tieši laulība ir tā, kuras laikā mēs varam piedzīvot krāpšanu.

Ņemot vērā pēdējos pasaules statistikas datus, vismaz vienu reizi ārpuslaulību sakaros stājušies 76% vīriešu un 21% sieviešu. Pirms dažiem gadiem cipari bija nedaudz atšķirīgi: 60,7% vīriešu un attiecīgi 41% sieviešu.

Kā galveno krāpšanas iemeslu ģimenes psihologi min darbu. Dienesta romānus uzsāk 28,7% vīriešu un 10% sieviešu.

Izplatīti ir arī tā saucamie kūrorta romāni: pēc statistikas, atpūšoties vienatnē, partneri izklaidēm atrod 20,7% vīriešu un 34% sieviešu. Savukārt komandējuma laikā savu otro pusīti krāpj 9,8% vīriešu un 2,6% sieviešu. Bet piekrāpt savu partneri ar kaimiņu vai kaimiņieni gadās 4% vīriešu un 10% sieviešu.

Vēl viens interesants fakts. Vīrieši visbiežāk savas sievas krāpj ar neprecētām sievietēm, savukārt sievas- ar svešiem vīriem. Pie kam tikai viena mīļākā savas likumīgās laulības laikā ir bijusi 19% vīriešu un veseliem 54% sieviešu. Tas nozīmē, ka sievietes savus mīļākos nemēdz mainīt tik bieži kā cimdus un viņu sakari ārpus laulības var būt samērā ilgstoši.

Pētījumi, ko veikuši psihologi, uzskatāmi parādījuši, ka daiļā dzimuma pārstāves pie krāpšanas nonāk daudz ilgākā laika posmā, nekā vīrieši. Sievietes retāk meklē piedzīvojumus ārpus mājas fizisku tieksmju dēļ, kaut gan arī šāds iemesls var būt dažām dāmām, kuras pārkāpušas 40-45 gadu slieksni. Tomēr galvenais krāpšanas iemesls ir emocionālā sfēra.

Pat, ja tā nav līdzvērtīga tai kaislei, kuru viņas kādreiz izjutušas pret savu vīru, tomēr cieņpilna attieksme un uzmanības izrādīšana no mīļākā puses sievietēm ir ļoti svarīga. Šajā faktorā atzīstas 81% aptaujās piedalījušos neuzticīgo sievu. Un tieši tāp;ec sievas neuzticība taisnā ceļā ved pie ģimenes iziršanas.

Pēdējos gados visvairāk neuzticigo ir tieši ģimenēs, kurās abiem partneriem ir augstākā izglītība, labi ienākumi un veiksmiga karjera vai personīgais bizness.