Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Roberta Tūrmana domas un atklāsmes par dzīvi

Redakcija
Redakcija

Aktrises Umas Tūrmanes tēvs Roberts Tūrmans ir Kolumbijas Universitātes indo-tibetiešu budoloģisko pētījumu nodaļas profesors un Amerikāņu Budoloģijas institūta prezidents. Viņš ir daudzu publikāciju autors, to skaitā “Tibetas mirušo grāmata”, “Bezgalīgā dzīve”, “Dusmas”. Piedāvājam iepazīties ar viņa izteikumiem no intervijām lapā marieclaire.ru

Kas ir mīlestība? Mūsu ierastajā izpratnē - vēlme otru iegūt. Bet tas ir uzpūstais Ego, tas ir, kad otru uztveram kā mūsu turpinājumu. Cilvēki paliek kopā, kamēr viņi spēj apmierināt viens otra Ego vajadzības, un pēc tam izšķiras, jo galu galā savas vajadzības uzskata par svarīgākām. Patiesa mīlestība - kad vēlies, lai otrs būtu laimīgs, jo viņš ir svarīgāks. Pat ja šī mīlestība nav abpusēja.

Kā patiesi mīlēt šeit un tagad. Jo mazāk mēs prasīsim viens no otra un jo vairāk dosim, jo harmoniskākas būs attiecības. Patiesa mīlestība ir kaislīga vēlme darīt laimīgu to, kuru mīlat. Nekādā gadījumā tā nav egoistiska vēlme iegūt un paturēt tikai sev. Daudziem no mums ir iekšējas barjeras, jo īpaši audzināšanas un aizspriedumu dēļ. Mēs baidāmies no patiesas svētlaimes. Mēs neļaujam sev patiesi izšķīst priekā. Bet cilvēka smadzenes un sirds spēj kvēlot no mīlestības! Bet es atkārtoju - šo svētlaimes līmeni nekad nevar sasniegt ar cita cilvēka iekarošanu un kontroli, bet tikai ar empātijas un sevis upurēšanas palīdzību.

Kā saglabāt mīlestību? Pieņemiet to, ka mīlestība ir dzīvs organisms, tā pastāvīgi mainās kopā ar jums. Kaislība pakāpeniski pārvēršas par mīlošu draudzību, kuras pamatā ir dziļa savstarpēja cieņa. Tas ir dabisks - un skaists! - process.

Orgasms ir brīdis, kad tu atbrīvo savu “es”, atdalies no ķermeņa un izšķīsti absolūtā svētlaimē. Sākumā tas var būt biedējoši, jo tā ir gaisma, tīra enerģija.

Kā audzināt bērnus tagad un nākotnē? Pret bērniem jāizturas kā pret atnācējiem no citas planētas - augstākas kārtas planētas. Maksimāla cieņa un atbalsts - ieklausieties savā bērnā un ar visiem līdzekļiem palīdziet realizēt viņa unikālo potenciālu. Bērni par to pateiks paldies. Tikai atcerieties - jūsu bērni patiesībā jums nepieder!

Vai laulības institūtam vispār ir izredzes izdzīvot? Protams! Bet tas mainīsies - tas jau mainās. Laulības - un attiecības kopumā - kļūs elastīgākas, atvērtākas. Patriarhālā attieksme pret sievieti no sērijas “Tu esi mana un piederi man” būs pagātne. Laulības šķiršana ir skumja lieta, it īpaši, ja ģimenē ir bērni un ir, ko dalīt. Bet dažreiz tā ir izeja - it īpaši, ja jūs spējat vienoties civilizētā veidā. Un vispār - es vienmēr esmu par to, kas palīdz sievietei augt, realizēt sevi.

Par ideālo nākotnes sievieti. Viņai visu laiku jāattīstās - lai izglītotu ne tikai savu prātu, bet arī sirdi un garu. Pilnveidotu savu iekšējo pasauli. Viņa nodarbojas ar jogu. Viņa rūpējas par savu vīrieti, iedvesmo viņu ne tikai uz varoņdarbiem, bet arī rūpēties par paša veselību, tai skaitā, nodarboties ar jogu. Pateicoties savai jūtībai un iejūtībai, sievietei ir lielākas iespējas sasniegt apgaismību.

Par psihoterapeitu ieteikumu neapspiest emocijas, izpaust sevi. Viss atkarīgs no situācijas. Dažreiz prātīgāk ir savaldīties un atturēties. Piemēram, jūs pārnācāt mājās un atkal jūsu vīrietis izdarījis ko tādu, kas jūs sanikno. Ierastā reakcija ir sakliegt uz viņu. Un ko tas mainīs? Mēģiniet reaģēt savādāk - tā, kā iepriekš nedarījāt. Pārsteidz sevi un viņu. Ja es atnāku mājās un sāku sūdzēties par kādu (un “uzvelkos” vēl vairāk), sieva parasti saka: “Mīļais, apklusti. Vai vēlies sabojāt arī manu garastāvokli?” Es to saucu par “Radošu iejaukšanos dusmās.” Parasti domāšanas veids ir izteikties, dalīties. Bet vai tiešām tas ir vajadzīgs – pārdzīvot sarūgtinājumu otro, trešo reizi? Vai jūs saprotat, par ko es runāju?

Par ienaidniekiem. Ir noderīgi patiesi novēlēt ienaidniekam laimi. Ja viņam viss būs labi, tad maz ticams, ka viņš mēģinās nodarīt tev ko ļaunu. Mīlēt kādu nozīmē vēlēties, lai tas būtu laimīgs, vai jūs tam piekrītat? Parasti mūsu ienaidnieki mūs uzskata par šķērsli ceļā uz laimi. Ja pārstājam būt par šo šķērsli, pazūd arī stimuls mūs ienīst. Var un bieži vien vajag izvairīties no tiem, kurus uzskatām par ienaidniekiem, un dažreiz pat ko pasākt pret viņiem. Bet dariet to bez naida, bez indīga rūgtuma un bailēm. Pretējā gadījumā mēs sev nodarīsim vēl lielāku ļaunumu, nekā mums var kaitēt ienaidnieki.

Par reliģiju. Reliģija ir viena no servisa nozarēm. Tās loma ir atvieglot cilvēku dzīvi, palīdzēt viņiem būt možākiem un laimīgākiem. Taču reliģijas nedrīkst nevienu paverdzināt. Nav sliktu vai, tieši otrādi, “pareizu” reliģiju. Tā ir tradīcijas, kultūras sastāvdaļa, nevis politisks instruments.

Kāpēc Dievs vienmēr ir vīrietis? Tāpēc, ka pēdējās tūkstošgadēs mēs dzīvojam militarizētā pasaulē, kuru pārvalda vīrieši. Viņiem nav izdevīga sieviete - guru. Bet tagad viss mainās. Sievietes var visu. Starp citu, man nepatīk vājas sievietes. Sievietei vajadzētu būt izaicinājumam vīrietim.

Vai veģetārisms varētu pakāpeniski kļūt par jaunu reliģiju. Vai jūs domājat, ka miljardiem dzīvnieku ciešanas, kurus iznīcina mūsdienu pārtikas rūpniecība, mūs nekādā veidā neietekmē? Un kā vēl ietekmē! Uz Zemes bez apstājas risinās kluss hololokausts, un dzīvnieku agonijas vibrācijas neizbēgami iekļūst mūsos. Tomēr vajadzīga mēra sajūta – veģetāriešiem nevajadzētu kļūt par fanātiķiem un nolādēt tos, kas ēd gaļu. Ja jums jānogalina dzīvnieki, jācenšas to darīt pēc iespējas humānāk, apraudot katru upuri. Veģetārie ķīniešu un indiešu virtuves ēdieni - tas ir neticami garšīgi! Es nesaprotu, kāpēc rietumos viss griežas ap gaļu.

Budisma rietumu interpretācija nav pilnīgi patiesa. Tiek uzskatīts, ka Buda teicis - dzīve ir ciešanas un vienīgais veids, kā atbrīvoties no ciešanām, ir atteikties no vēlmēm. Bet tas tā nav. Patiesībā Buda teicis, ka dzīve ir laime. Tāpēc budisms tik ātri un viegli kļuva populārs Āzijā un ārpus tās robežām. Atšķirībā no kristietības vai islāma, tam nebija nepieciešami karagājieni. Buda uzskatīja, ka katra mūsu ķermeņa molekula izstaro laimi, un šīs molekulas viena ar otru saista laimes enerģija.

Buda uzskatīja sievietes par apgaismotākām būtnēm, viņu saikne ar Visumu ir spēcīgāka. Vīrieši vairāk atrodas ilūziju gūstā, viņiem jāmeklē sevi, jāapliecina sevi - ar agresijas un karu palīdzību. Tāpēc viņiem ir noderīgāk būt mūkiem.

Nāve ir tikai pāreja uz jaunu dzīvi, uz bezgalību. Ja jau esam šeit uz mūžīgiem laikiem, nevaram izrauties no šīs dzīves, kāpēc gan nemēģināt to padarīt labāku?

Par reinkarnāciju. Kurš teicis, ka mēs nomirstam? Saskaņā ar karmiskās bioloģijas likumiem, mēs bezgalīgi pārdzimstam. Aizejot mēs gandrīz uzreiz atgriežamies pasaulē, pieņēmuši citu iemiesojumu. Cita lieta - kāds tas būs. Atgriešanās cilvēka iemiesojumā ir liels gods. Cilvēks ir augstākā bioloģiskā forma. Lai nopelnītu reinkarnāciju kā cilvēkam, šajā dzīvē jācenšas būt mīlošam, gudram, līdzjūtīgam, nevis ļauties zemākajām enerģijām, kaislībām un īslaicīgām baudām.