Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:376, Did:0, useCase: 3


12 statistikas dati, kas pierāda korporatīvo pasākumu nozīmi

Redakcija
Redakcija

Korporatīvie pasākumi ir svarīga un šobrīd pat neatņemama darba kolektīva ikdienas sastāvdaļa. Jebkura komandas saliedēšanas spēle vai korporatīvs pasākums birojā vai ārpus tā rada darbiniekos lielāku lojalitāti un uzticamību savam darba devējam. Kāpēc team building ir tik būtisks? Ko rāda statistikas dati? Par to visu lasiet šajā informatīvajā rakstā!

Kas ir komandas saliedēšana?

Komandas veidošana jeb team building ir attiecināma uz vienotības izjūtas, lojalitātes un sadarbības radīšanas procesu starp cilvēku grupu, kas strādā kopā kāda kopīga mērķa sasniegšanai. Tas ir stratēģisks process, kas ietver virkni aktivitāšu un vingrinājumu, kas paredzēti, lai:

● uzlabotu komandas kopējo sniegumu;
● noteiktu un uzlabotu morāles principus;
● uzlabotu savstarpējo komunikāciju.

Korporatīvie pasākumi jeb komandas veidošanas aktivitātes var ietvert plašu pasākumu klāstu, sākot no vienkāršiem ice breaker tipa uzdevumiem un uzticības vingrinājumiem līdz sarežģītākiem komandas veidošanas izaicinājumiem, piemēram:

● problēmu risināšanas aktivitātes;
● grupu projekti;
● komandu retrīti;

Komandas saliedēšanas spēle ir arī tādi pasākumi kā Ziemassvētku balle, sporta spēles, uzņēmuma gadadienas svinības u. tml. notikumi. Jebkurš neformāls korporatīvs pasākums palīdz saliedēt komandu, lai veidotu to par spēcīgu cilvēku kopumu ilgtermiņā. Aktivitāšu mērķis ir mudināt komandas locekļus strādāt kopā efektīvāk, veidot spēcīgākas attiecības un uzlabot kopējo komandas produktivitāti.

Turklāt tie nav vienīgie bonusi, ko sniedz korporatīvs pasākums. Korporatīvie pasākumi un team building kopumā var sniegt vēl virkni citu priekšrocību, piemēram:

● uzlabo produktivitāti;
● palielina darbinieku vēlmi iesaistīties dažādos uzņēmumā notiekošajos procesos;
● uzlabo darbinieku apmierinātību;
● uzlabo problēmu risināšanas spējas u.c.

Kopumā komandas veidošana un korporatīvie pasākumi ir svarīgs process jebkurai organizācijai, kura vēlas izveidot spēcīgu un efektīvu komandu. Par to liecina arī statistikas dati.

Foto: unsplash.com

Interesanta statistika

Diemžēl, brīžiem vēl nākas dzirdēt tādus argumentus kā korporatīvs pasākums ir tikai izklaide, tie ir lieki izdevumi, mūsu darbiniekiem komandas saliedēšanas spēle nav nepieciešama. Tas ir novecojis viedoklis, tādēļ raksta turpinājumā iepazīstieties ar vairākiem datiem!

Statistikas dati norāda, cik svarīgi ir korporatīvie pasākumi

1. “Gallup” veiktais pētījums atklāja, ka komandām, kurās darbinieki ir ieinteresētāki un vairāk iesaistās uzņēmumā notiekošajos procesos, ir par 21% augstāka produktivitāte nekā komandām ar darbiniekiem, kuriem neinteresē uzņēmumā notiekošais.
2. “Society for Human Resource Management” veiktajā aptaujā atklājās, ka 97% darbinieku un vadītāju uzskata, ka vienlīdzības trūkums komandā ietekmē uzdevuma vai projekta iznākumu.
3. Saskaņā ar “ClearCompany” pētījumu organizācijām ar efektīvu komandas komunikāciju ir par 50% lielāka iespēja noturēt darbā esošos darbiniekus.
4. “Deloitte” ziņojumā tika atklāts, ka uzņēmumiem, kas koncentrējas uz darbinieku labbūtību, ir par 87% lielākas izredzes noturēt darbā esošos darbiniekus.
5. “Harvard Business Review” veiktais pētījums atklāja, ka komandām, kuras atvēl laiku, lai svinētu panākumus, ir par 31% lielāka iespēja sasniegt savus izvirzītos mērķus.
6. Saskaņā ar “Forbes” aptauju, 85% darbinieku ir vairāk motivēti, ja jūtas kā daļa no komandas.
7. “McKinsey” veiktais pētījums norāda, ka organizācijām, kas iegulda resursus komandas veidošanā, ir 1,9 reizes lielāka iespēja sasniegt finanšu rādītājus, kas pārsniedz vidējo.
8. “Salesforce” pētījums atklāja, ka 86% darbinieku un vadītāju kā iemeslu dažādām biznesa neveiksmēm min sadarbības trūkumu vai neefektīvu komunikāciju.
9. Saskaņā ar “HBR” aptauju 54% darbinieku apgalvo, ka pamestu esošu darbu, lai iegūtu vairāk profesionālās izaugsmes iespēju.
10. “TINYpulse” ziņojumā konstatēts, ka darbinieki, kuri augstu vērtē savas komandas kultūru, 2,5 reizes biežāk paliks pie sava pašreizējā darba devēja nekā tie, kuri to nedara.
11. “Harvard Business Review” veiktajā pētījumā 77% respondentu uzskata, ka komandas veidošanas aktivitātes pozitīvi ietekmē viņu uzņēmuma kopējo kultūru.
12. “HubSpot” ziņojumā tika atklāts, ka uzņēmumiem, kuriem prioritāte ir darbinieku individuālā attīstība, darbinieku mainības līmenis ir par 25% zemāks nekā tiem, kas to nedara.

Šī statistika norāda uz komandas veidošanas nozīmi produktivitātes, komunikācijas un vispārējo biznesa panākumu uzlabošanā. Kāda būs tieši Jūsu uzņēmumam piemērota komandas saliedēšanas spēle? Kādi ir veiksmīgi korporatīvie pasākumi? Turpiniet lasīt un uzziniet!

Foto: unsplash.com

Idejas un ieteikumi, kā organizēt korporatīvos pasākumus

Korporatīvs pasākums ir notikums, kurā jāiesaistās visiem komandas dalībniekiem. Lai organizēšanas process būtu vienkāršāks un raitāks, to ieteicams sadalīt vairākos posmos.

Šeit ir daži soļi, ko vērts ņemt vērā, plānojot komandas saliedēšanās pasākumu:

1. nosakiet mērķus - sāciet ar to, ka nosakiet, ko vēlaties sasniegt ar plānoto korporatīvo pasākumu, piemēram, uzlabotu savstarpējo komunikāciju, uzlabotu iekšējo mikroklimatu, attīstītu īpašas prasmes darbiniekos vai ko citu? Skaidri izvirzīti mērķi palīdzēs izvēlēties atbilstošās aktivitātes un izvērtēt pasākuma lietderīgumu;
2. izvēlieties aktivitātes - kad esat izvirzījis savus mērķus, izvēlieties, kura komandas saliedēšanas spēle palīdzēs tos sasniegt. Apsveriet cilvēku skaitu, finansiālās iespējas un lokāciju;
3. nosakiet budžetu - aprēķiniet pasākuma budžetu, tostarp visas nepieciešamās preces, aprīkojumu, ēdināšanu u.c. Paredziet aptuveni 10% no kopējās summas neparedzētiem izdevumiem, kas var rasties organizēšanas procesā;
4. izvēlieties vietu - apsveriet lokāciju, kas ir ērta visiem dalībniekiem un atbilst Jūsu budžetam. Tas var būt pilsētas parks, pludmale, viesu nams vai arī Jūsu uzņēmuma birojs;
5. rezervējiet datumu - izvēlieties datumu un laiku, kas ir piemērots ikvienam, un nosūtiet ielūgumus jau laikus! Ielūgumā norādiet detalizētu informāciju par pasākuma norisi, nepieciešamo sagatavošanos un to, kas dalībniekiem jāņem līdzi;
6. sagatavojieties pasākumam - pirms pasākuma pārliecinieties, ka Jums ir viss nepieciešamais aprīkojums, piederumi un materiāli aktivitātēm, ēdināšanai, atpūtai u.c.;
7. informējiet dalībniekus - pasākuma dienā iepazīstiniet dalībniekus ar dienas norises grafiku un aktivitātēm. Mudiniet piedalīties visus komandas locekļus ikvienā plānotajā aktivitātē. Neaizmirstiet par brīvo laiku, lai komandas dalībnieki varētu aprunāties un labāk iepazīt viens otru neformālā gaisotnē;
8. izvērtējiet pasākumu - pēc pasākuma ievāciet atgriezenisko saiti un apkopojiet komandas locekļu atsauksmes par to, kas bija labi, ko varētu uzlabot vai darīt citādi. Izmantojiet šīs atsauksmes, lai uzlabotu turpmākos team-building pasākumus!

Atcerieties, ka komandas saliedēšanas pasākumiem ir jābūt jautriem, saistošiem un veidotiem tā, lai tie atbilstu Jūsu komandas unikālajām vajadzībām. Lai sarīkotu patiesi neaizmirstamu korporatīvo pasākumu, aiciniet palīgā profesionāļus!

“GUNSnLASERS” - jaudīgi korporatīvie pasākumi lielām un mazām komandām

“GUNSnLASERS” ir aktīvās atpūtas un izklaides parki, kas atrodas trīs lokācijās Rīgā: Juglā, Mežaparkā un Šampēterī. Uzņēmums jau vairākus gadus saviem klientiem piedāvā tādas aktivitātes kā:

● lāzertags jeb lāzera peintbols;
● peintbols ar krāsām;
● reball jeb peintbols ar atkārtoti lietojamām gumijas bumbiņām;
● airsofts;
● elektrokartingi;
● virtuālā realitāte.
Izvēloties team buildinga pasākumu rīkot kādā no “GUNSnLASERS” izklaides parkiem, Jūs saņemsiet lieliski noorganizētu pasākumu, sportisku un azartisku izklaidi un pats galvenais - kopīgi pavadītu laiku un atmiņas, ko atcerēties vēl ilgi.

Lai uzzinātu plašāku informāciju par “GUNSnLASERS” piedāvājumu uzņēmumiem, rakstiet vēstuli uz e-pasta adresi info@gunsnlasers.lv, norādot cilvēku skaitu un vēlamo pasākuma norises datumu un laiku!

Foto: gunsnlasers.lv

Korporatīvie pasākumi ir svarīgi ikvienā kolektīvā. Rūpējieties par saviem darbiniekiem, lai celtu sava uzņēmuma rādītājus!