Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Fen šui vannas istabā

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās cilvēki arvien vairāk cieš no nemitīga stresa. Ja arī jums nekad nepietiek laika atpūtai, pievērsiet uzmanību savai guļamistabai un vannas istabai. Mēģiniet atrast pazīmes, kas norāda uz līdzsvara trūkumu. Visbiežāk tieši vannas istaba ir tā, kuras iekārtojums ir nepārdomāts: tajā mētājas netīras lupatas, tukši kosmētikas trauciņi vai vēl sliktāk- pil nesalaboti ūdens krāni.

Ūdens asociējas ar materiālo labklājību, tātad svarīgs faktors mājas platības organizēšanā ir vietai, kur atrodas vannas istaba. Vannas istaba simbolizē tīrību un attīrīšanos. Tā ir kā atbrīvošanās simbols no tā, kas jums dzīvē ir lieks un nevajadzīgs. Vannas istabas dizainam jābūt saskaņā ar visa dzīvokļa dizainu, pretējā gadījumā enerģija vannas istabā būs it kā nošķelta no visas mājas biolauka.

Bez tam vannas istabai, tāpat kā jebkurai citai mājas telpai, jābūt ideāli tīrai un piepildītai ar smalku aromātu. Tajā nedrīkst būt redzamas netīrumu pēdas, nedrīkst mētāties mati, netīras zeķes, pieslaucīti dvieļi vai tukšas šampūna pudelītes.

Krāsas vannasistabā

Ja sekot fen šui filozofijai, tad labākā vannas istabas krāsa ir baltā, kaut gan piemēroti arī maigi pasteļtoņi. Spilgtas pamatkrāsas šajā telpā nav ieteicamas. Tieši pateicoties baltajai krāsai attīrās mūsu aura. Savukārt, gaišzilā simbolizē debesu labvēlību, tā nomierina, veicina dziļu un vienmērīgu elpošanu, pazemina asinsspiedienu un iedarbojas atslābinoši. Zaļā krāsa atbrīvo mūsu dvēseli no ļaunuma. Tā nomierina, atpūtina acis un mazina nervu spriedzi.

Kādu spoguli izvēlēties?

Neiztrūkstošs atribūts katrā vannas istabā ir spogulis. Ar tā palīdzību mēs it kā savienojamies ar savu otro "es", tādējādi atjaunojot ķermeņa harmoniju. Labākais spogulis pēc fen šui speciālistu domām būs tāds, kas, atbilst jūsu personīgās Zodiaka zīmes stihijai:

Auniem, Lauvām un Strēlniekiem vajadzīgi apaļas formas spoguļi

Vēršiem, Jaunavām un Mežāžiem vislabākā būs ovāla forma.

Dvīņiem, Svariem un Ūdensvīriem piemēroti taisnstūra formas spoguļi.

Vēžiem, Skorpioniem un zivīm- kvadrātveida spoguļi.

Vēl viena būtiska lieta, kas attiecas uz spoguļiem. Nav ieteicams novietot spoguli pret spoguli: tas radīs nevajadzīgu noslēgta apļa enerģijas kustību.

Kā radīt harmoniju vannasistabā

Galvenais fen šui princips ir harmonijas radīšana. Spīdīgas, aukstas virsmas vēlams papildināt ar mīkstiem, siltiem materiāliem (vannas aizkariem, paklājiņiem, dvieļiem), bet gaišas krāsas- ar kontrastējošiem akcentiem.

Vannas istabas apgaismojumam jābūt rūpīgi pārdomātam, tāpēc, ka no tā atkarīgs enerģijas plūsmas virziens. Apgaismojumam jābūt pietiekamam, taču ne pārāk spožam un daudzkrāsainam.

Vannas istabā nav vēlamas spoguļflīzes tā iemesla pēc, ka cilvēka attēls tiek sašķelts daudzās sīkās daļiņās, līdz ar to tikpat sīki tiek sašķelta arī viņa enerģija.

Priekšmetiem, kas atrodas vannas istabā, jābūt saskaņotiem ar šīs telpas stilu, kā arī tiem jābūt funkcionāliem. Nekrājiet tukšas kosmētikas pudelītes,- tās pievelk negatīvu enerģiju.

Vannas istabā var novietot dzīvos zaļos augus, tie attīrīs gaisu, ieviesīs svaiguma sajūtu un dzīvesprieku. Ja jūsu vannas istabā ir pietiekami gaismas un mitruma, augi tajā jutīsies labi.

Patīkamu gaisotni vannas istabā palīdzēs radīt aromātiskās eļļas. Ja jūsu vannas istabai ir logs, pie tā labāk piekārt auduma žalūzijas, nevis aizkarus.

Vannas istabai jābūt labi ventilētai. Svaigs gaiss un gaisma neļauj enerģijai sastāvēties un, protams, mazina mitrumu.