Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Idejas, kā stilīgi iekārtot nelielu guļamistabas telpu

Redakcija
Redakcija

Dzīvojot nelielā telpā, ir nepieciešams mazliet vairāk piedomāt un rīkoties radoši. Jāapsver tādas lietas kā racionāli uzglabāšanas risinājumi, mēbeļu izkārtojums un apgaismojuma shēma. Tomēr sava personīgā stila atklāšana un mājīguma radīšana joprojām ir iespējama, lai cik maza būtu telpa. Ir daudz lielisku piemēru, kas sniegs jums idejas, kā stilīgi iekārtot šauru guļamistabas telpu.

Efektīvs plānojums

Mazā guļamistabā vienmēr ir labi pārdomāt tradicionālo izkārtojumu. Sakārtojiet mēbeles tā, lai telpa izskatītos mazāk pārblīvēta. Lielāko daļu no tām novietojiet tikai pie vienas sienas, vēlams, pie tās, kas ir mazāk redzama. Mēģiniet arī samazināt priekšmetu daudzumu, radoši izmantojot praktiskas daudzfunkcionālas mēbeles.

Ļoti svarīga ir gultas atrašanās vieta. Tā kā tā ir lielākā mēbele guļamistabā, tai būs liela ietekme uz telpas izskatu un izmantošanu. Bieži vien mazās telpās gultas orientāciju nosaka izmērs, bet, ja ir izvēle, neaizmirstiet par simetriju. Gultu ieteicams novietot galvenās sienas vidū un, ja iespējams, nodrošināt, lai tā neaizsedz logus.

Izmantojiet sienas zonu

Ja guļamistabā ir maz vietas, ir svarīgi, lai grīda būtu pēc iespējas brīvāka - tā istaba izskatīsies lielāka un mazāk pārblīvēta. Tā vietā, lai papildinātu istabu ar stāvošām mēbelēm, izmantojiet brīvo sienu zonu! Blakus un virs gultas varat uzstādīt skapjus, kas kalpos gan kā plaukti, gan kumodes, nodrošinot gan stilu, gan funkcionalitāti.

Atbilstoša gultasveļa

Dažas guļamistabas ir tik mazas, ka nav daudz vietas nekam citam, izņemot pašu gultu. Tieši tad ir nepieciešama labas kvalitātes gultasveļa un gultas pārklāji, jo tie rada mājīgu un viesmīlīgu telpu.

Maigi balta kokvilnas gultasveļa ar lielu diegu skaitu garantēti uzlabos nelielas telpas izskatu un atstaros gaismu. Ja vēlaties vēl lielāku šarmu, izmēģiniet linu gultasveļu, kas rada brīvības iespaidu. Tā piešķirs jūsu gultai izsmalcinātu tekstūru un jūsu guļamistabas koptēlam - bohēmiska stila pieskārienu.

Gaišas krāsas

Gaišas krāsas padara nelielu guļamistabu ievērojami lielāku. Baltā krāsa ir efektīva un praktiska izvēle šādas telpas dekorēšanai. Tas neļauj telpai izskatīties pārāk pārpildītai vai šaurai. Izmantojot baltas vai gaišākas krāsas, tiek kompensēts lielas sienu zonas vai logu trūkums.

Baidāties, ka baltā krāsa būs pārāk stingra? Lai neliela guļamistaba neizskatītos auksta un smaga, kombinējiet balto krāsu ar dažādām faktūrām un rakstiem. Vienkārši pievienojot rakstainu gultas pārklāju un hromētas naktslampiņas, telpa kļūst no sterila par stilīgu.

Efektīva apgaismojuma shēma

Apgaismojums palīdz telpai izskatīties plašākai. Maksimāli izmantojiet pieejamo gaismu, iekārtojot nelielu guļamistabu tā, lai dabiskā gaisma brīvi kristu pa logu. Vietās, kur dabiskā gaisma nav īpaši pieejama, varat izmantot spoguļus. Tie atspoguļos pieejamo gaismu un padarīs telpu atvērtāku.

Mazās guļamistabās naktsgaldiņa lampu vietā ļoti lietderīgi izmantot sienas lampas. Šaurākās telpās mazāki naktsskapīši ir neizbēgami, un, ja visu virsmas laukumu aizņem galda lampa, šķiet, ka tam vienkārši nav nozīmes. Ir daudz brīnišķīgu sienas lampu, kas ļauj izcelt vietu un maksimāli palielināt vietu lietām, kuras mums patīk glabāt pie gultas.

Uz sienām - tikai viena detaļa

Tā vietā, lai pie sienām piekārtu daudz fotogrāfiju, zīmējumu vai gleznu, izvēlieties vienu lielu ierāmētu mākslas darbu. Tas piešķirs jūsu istabai personiskumu, taču nenomāks to.

Turklāt tas var būt arī spilgts akcents telpas dekorēšanai. Katrā telpā ir nepieciešams centrālais punkts - uzkrītoša vieta, kas rada hierarhiju un nepadara dizainu haotisku. Bieži vien uzmanības centrā ir gultas galvgalis, ko varat uzlabot, pakarinot mākslas darbu tieši virs tā.

Nē, augiem puķupodos

Augi ir lieliski, bet pat neiedomājiet tos stādīt puķupodos. Jo vairāk lietu noliksit uz grīdas, jo klaustrofobiskāka kļūs jūsu guļamistaba. Tāpēc, kad runa ir par zaļumu pievienošanu jūsu telpai, domājiet vertikāli. Piestipriniet podiņu pie sienas vai griestiem un piepildiet to ar augiem vai sukulentiem, kas neprasa lielu kopšanu.

Slēptās lietu uzglabāšanas vietas

Mazāka guļamistaba ne vienmēr nozīmē, ka jums ir mazāk lietu. Plaukti un skapji ir lielisks veids, kā izveidot papildu vietu, kur glabāt mantas. Izveidojot atjautīgas uzglabāšanas zonas, priekšmetus var ērti šķirot un uzglabāt, un telpa izskatīsies sakopta.

Kā piemēru var minēt skapjus, kas paslēpti aiz aizkariem, vai pilnībā izmantotu skapja telpu ar papildu plauktiem iekšpusē. Vai varbūt jūsu gulta ir pietiekami augsta, lai zem tās varētu novietot dažas kastes dažādu priekšmetu glabāšanai? Dažādus stilīgus risinājumus lietu organizēšanai, kārtošanai piedāvā formadore.lv.