Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:57, Did:0, useCase: 3


Kā iespējams samazināt auto apdrošināšanas izmaksas?

Redakcija
Redakcija

Ikviens, kuram ir piederējusi automašīna, zina, ka ar to saistītās izmaksas nebeidzas ar spēkrata iegādes brīdi. Auto prasa finansiālus ieguldījumus, sākot ar to, ka tajā jāpilda degviela, kā arī, protams, tas jāved uz tehnisko apskati, jāremontē, kā arī jāmaksā par citiem pakalpojumiem, kas saistīti ar savu transporta līdzekļa uzturēšanu. Ir zināms, ka vienu no lielākajiem izdevumiem ir saistīti ar automašīnas apdrošināšanu OCTA (obligātā civiltiesiskā apdrošināšana) un KASKO (brīvpātīgā).

Tā kā automašīnu skaits pasaulē ar katru gadu pieaug, arvien biežāk arī notiek dažādi ceļu satiksmes negadījumi, kas paaugstina auto apdrošināšanas cenu. Turklāt vēl vairāk jāmaksā tiem, kuri iepriekš ir izraisījuši kādu avāriju. Lai samazinātu ar automašīnas apdrošināšanu saistītās izmaksas, nepieciešams izpētīt dažādu apdrošinātāju piedāvājumus, jo tie piedāvā atšķirīgus pakalpojumus, kā arī to cenas nereti atšķiras. Nevajadzētu izvēlēties pirmo piedāvājumu, kuru ieraugāt, jo var gadīties, ka tas ir neizdevīgākais no visiem.

Parūpējieties par drošības un pretaizdzīšanas sistēmu uzstādīšanu automašīnā

Attīstoties mūsdienu tehnoloģijām, ir pieejamas dažādas drošības un pretaizdzīšanas sistēmas, no kurām ikviens var izvēlēties sev tīkamāko un izdevīgāko. Autovadītāji var izvēlēties no plaša signalizāciju un GPS izsekošanas ierīču klāsta, lai padarītu savu transporta līdzekli drošāku pret zādzības un apzagšanas risku. Šāda veida ierīču esamība jūsu spēkratā pasargās to ne tikai no nozagšanas, bet arī samazinās automašīnas apdrošināšanas izmaksas, kas ir īpaši aktuāli tiem modeļiem, kuri visbiežāk tiem nolaupīti. Pirms izvēlaties piemērotāko drošības sistēmu savam automobilim, konsultējieties ar savu apdrošinātāju, kuri nereti nosaka tās ierīces, kurām noteikti vajadzētu būt ierīkotām ikvienā mašīnā, ja, piemēram, tiek iegādāta KASKO apdrošināšana. Kad būsiet to noskaidrojis, zināsiet, kur nepieciešams ieguldīt līdzekļus.

Apvienojiet izvēlētos apdrošināšanas pakalpojumus

Nereti cilvēki izvēlas iegādāties vairāk nekā vienu apdrošināšanas polisi, jo vēlas parūpēties ne tikai par sava transporta līdzekļa, bet arī, piemēram, mājokļa drošību. Ja arī jūsu īpašumā ir vairākas apdrošināšanas polises, ērtāk būtu tās apvienot vienā kompleksā pakalpojumā, kas atvieglotu ne tikai tā izmantošanu, bet arī samazinātu izmaksas par apdrošināšanu. Atsevišķas apdrošināšanas firmas saviem klientiem piedāvā komplekso apdrošināšanu, kurā ietverta gan auto, gan nekustamā īpašuma, gan arī veselības apdrošināšana. Nav pārsteigums, ka, šādu apvienojot iepriekš minētos pakalpojumus vienā, jūs par tiem maksāsit mazāk nekā tad, ja katru noformēsit atsevišķi. Tāpat arī, izvēloties kompleksās apdrošināšanas sniegtās iespējas, jūs ietaupīsiet arī laiku, jo katru polisi nebūs nepieciešams atjaunot atsevišķi. Tā vietā, visu varēsit paveikt vienā reizē. Līdz ar to, jums būs vieglāk izsekot tam, cik jāmaksā par apdrošināšanu, lai izvairītos no maksājumu kavēšanas. Par izdevīgāko variantu vienmēr variet konsultēties ar savu apdrošināšanas konsultantu vai apdrošināšanas brokeri.

Izmēģiniet drošas braukšanas skolu

Lai samazinātu izmaksas, kas saistītas ar jūsu automašīnas apdrošināšanu, jūs varat arī apmeklēt papildu apmācības drošas braukšanas skolā. Pirmkārt, izejot šādas apmācības, jūs samazināsit iespēju izraisīt ceļu satiksmes negadījumus, kļūstot par mazāk riskantu satiksmes dalībnieku. Šeit der atcerēties, ka tajā brīdī, kad apdrošināšanas kompānija aprēķinās jūsu izvēlētās polises cenu, viņi ļoti bieži ņem vērā arī automašīnas īpašniekam piešķirto Bonus Malus klasi. Šo klasi aprēķina dienu skaits, cik ilgi iepriekšējā gada laikā apdrošināšana ir bijusi spēkā, kā arī tas, cik bieži šajā laika periodā jūs esat izraisījuši ceļu satiksmes negadījumus. Attiecīgi, ja jūs regulāri apdrošināsit savu transporta līdzekli, kā arī neizraisīsit negadījumus, jūsu Bonus Malus klase būs augstāka, kā rezultātā samazināsies arī apdrošināšanas prēmijas jeb maksas par polisi apjoms. Savukārt par katru izraisīto negadījumu jūsu Bonus Malus klase samazināsies par noteiktu apjomu.

Izvērtējiet apdrošināšanas seguma apjomu

Der atcerēties, ka, izvēloties plašāku apdrošināšanas risku segumu savam transporta līdzeklim, palielināsies arī maksa par apdrošināšanu. KASKO polise, atšķirībā no OCTA apdrošināšanas, dod iespēju klientiem pašiem izlemt, cik lielu apdrošināšanas segumu izvēlēties. Jūs vienmēr varat izlemt to, vai palielināt vai samazināt izvēlēto apdrošināšanas risku segumu, izvērtējot gan savas vajadzības, gan arī finansiālās iespējas. Būtu muļķīgi maksāt par tādu risku segumu, kurš būtu nepieciešams tikko iegādātai automašīnai gadījumā, ja jums pieder lietots automobilis. Tāpat jums vajadzētu apdomāt to, vai izvēlēties apjomīgu apdrošināšanas segumu gadījumā, ja paši varat samaksāt par auto remontu vai arī tad, ja līzinga maksājums par spēkratu jau ir beidzies. Nav nepieciešams maksāt par apdrošināšanas segumu, kurš jums nemaz nav nepieciešams.

Parūpējieties par pašriska apmēra palielināšanu

Pašriska apmēra palielināšana iespējama tikai tādā gadījumā, ja esat izvēlējušies savu automašīnu apdrošināt ar KASKO. OCTA šādu iespēju nepiedāvā. Pašrisks ir tā zaudējumu daļa, kuru sedz pats klients gadījumā, ja notiek negadījums. Atcerieties, ka, palielinot izvēlētā pašriska apmēru, jums būs jāmaksā mazāk par apdrošināšanas polisi. Lai arī gadījumā, ja notiks negadījums, jums nāksies vairāk maksāt zaudējumiem, taču tajā pašā laikā jūsu polises cena būs zemāka. Ietaupīto naudu jūs varēsit ieguldīt kādā citā, svarīgākā mērķī. Taču, kad palieliniet pašriska apmēru, izvērtējiet, vai jūsu finansiālā situācija to ļauj, jo ceļu satiksmes negadījumi var notikt jebkurā brīdī, un tad jums būs jābūt gataviem maksāt sava izvēlētā pašriska daļa.

Pat pieredzējušākie autovadītāji nekad nevar būt pilnībā pārliecināti par to, ka nekad dzīvē neiekļūs vai neizraisīs negadījumu, jo daudzas lietas notiek neatkarīgi no mums, piemēram, var gadīties, ka tieši tajā dienā, kurā notiek avārija, ir slikti laika apstākļi, vai arī, blakus braucošais šoferis zaudē kontroli pār savu spēkratu. Jebkurā no šiem un citiem gadījumiem jums var noderēt apdrošināšana. Esiet gudri un izvēlēties sev atbilstošāko polisi!