Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:57, Did:0, useCase: 3


Vidējā ātruma fotoradari - lielāka drošība uz ceļa

Redakcija
Redakcija

Latvijā ceļu satiksmes negadījumu statistika ir visai traģiska - no 2023. gada sākuma līdz 2023. gada 14. jūnijam ir jau 49 bojāgājušie. Lai uzlabotu šo statistiku, tiek meklēti arvien jauni risinājumi, ne tikai uzlabojot infrastruktūru, bet arī plaši izmantojot dažādus ātruma kontroles radarus. Viena no jaunākajām tendencēm - vidējā ātruma kontroles sistēma. Pilotprojektā šāda sistēma kādu laiku darbojās ceļa posmā Tīnūži-Koknese, savukārt gada sākumā Ceļu satiksmes drošības padome pieņēma lēmumu novirzīt vēl 700 000 eiro vidējā ātruma kontroles sistēmas ieviešanas pasākumiem.

Pavisam nesen uz Rīgas apvedceļa ceļa posma uzstādīja pirmo vidējā ātruma kontroles sistēmu, turklāt tuvāko mēnešu laikā dažādos Latvijas valsts ceļu posmos sāks darboties vēl 15 šādi radari. Prognozējams, ka tuvāko gadu laikā šādu radaru skaits arvien pieaugs. Tagad, gada siltākajā laikā, kad ceļošana ar auto ir īpaši populāra, stāstām vairāk par vidējā ātruma fotoradariem un satiksmes drošību!

Kas ir vidējā ātruma fotoradari un kā tie strādā?

Vidējā ātruma radari ir automātiska mērīšanas sistēma, kas mēra transportlīdzekļu vidējo ātrumu noteiktā ceļa posmā, ņemot vērā ceļā patērēto laiku, braucot no viena punkta līdz otram. Pretēji stacionārajiem radariem, vidējā braukšanas ātruma radari nefotogrāfē transportlīdzekli brīdī, kad tas pārsniedz atļautā ātruma ierobežojumu, bet gan izmanto automātisku numura zīmju nolasīšanas (ANPR) tehnoloģiju, kas palīdz vidējā ātruma kontroles sistēmai veikt aprēķinus vidējā braukšanas ātruma izmērīšanai.

Lai varētu veikt šādus mērījumus, vidējā ātruma kontroles sistēmai nepieciešami divi radari, kam uz noteikta ceļa posma jāatrodas vismaz 200m attālumā vienam no otra. Pirmais radars nofotografē transportlīdzekļa numurzīmi un fiksē punkta šķērsošanas laiku, savukārta otrais radars atkārtoti nofotografē transportlīdzekļa numurzīmi, kā arī aprēķina transportlīdzekļa vidējo ātrumu šajā ceļa posmā. Aprēķins ir pavisam vienkāršs: distance/laiks. Ja vidējais braukšanas ātrums aprēķinos uzrādās lielāks nekā tas ir atļauts, tad tiek noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.
Lai brīdinātu transportlīdzekļu vadītājus par vidējā ātruma kontroles sistēmu, pirms tās tiks uzstādītas informatīvas ceļa zīmes - tāpat kā tas ir ar stacionārajiem fotoradariem. Papildu tiks uzstādīta ceļa zīme, kas norāda, cik garā ceļa posmā vidējā ātruma kontroles sistēma darbojās.

Kā izvairīties no soda par ātruma pārsniegšanu? - 3 noderīgi padomi

Galvenais padoms, ko vajadzētu ievērot ikvienam autovadītājam, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošības statistiku mūsu valsts ceļu tīklā un arī citur pasaulē - ievērot ceļu satiksmes noteikumus! Viss ir gluži vienkārši - ja nevēlaties saņemt sodu, nepārsniedziet ātrumu!

Tomēr mums ir vēl 3 padomi, kas varētu palīdzēt:

1. Izpētiet, kur atrodas stacionārie radari!
To, kur uz Latvijas ceļiem izvietoti stacionārie radari, var uzzināt CSDD mājaslapas sadaļas ''Ceļu satiksme'' apakšsadaļā ''Stacionāro fotoradaru karte''. Šajā failā var redzēt gan karti ar katra stacionārā radara atrašanās vietu, gan skaidrojumu, kādēļ radari atrodas tieši šajās vietās. Izpētot, kurās vietās atrodas stacionārie radari, zināsiet, kurās vietās būt īpaši uzmanīgam un kurās vietās jau laicīgi samazināt braukšanas ātrumu.

2. Izpētiet, kur varētu atrasties pārvietojamie radari!
To, kur uz Latvijas ceļiem var būt izvietoti pārvietojamie radari, var uzzināt Valsts policijas mājaslapas Sākumlapa | Valsts policija sadaļā ''Ceļu satiksme''. Kopumā Latvijā ir 172 vietas, kurās varētu tikt novietots pārvietojamais radars - protams, nav konkrēti teikts, kurā brīdī un kurās vietās atrodas šie radari, bet, izpētot punktus, kurās tie varētu atrasties, zināsiet, kurās vietās būt īpaši uzmanīgam un kurās vietās jau laicīgi samazināt braukšanas ātrumu.

3. Izmantojiet mobilo navigācijas aplikāciju ''Waze''!
Iestatot mobilajā navigācijas aplikācijā ''Waze'' konkrētu galamērķi, varēsiet redzēt ne tikai informāciju par to, kur un cik ilgi jābrauc, bet arī to, kur notiek ceļa remonti, apstājies kāds transportlīdzeklis, notriekts dzīvnieks, bojātos ceļa segums, kā arī to, kurās vietās atrodas radari un ceļu policijas slēpņi. Tomēr ar šādu pieeju esiet uzmanīgs - ne vienmēr šādi brīdinājumi būs, jo, lai tie tiktu izveidoti, nepieciešama aplikācijas lietotāju iesaiste. Vienmēr tiksiet brīdināts tikai par stacionārajiem fotoradariem un vidējā ātruma kontroles sistēmām - pārvietojamos radarus un policijas slēpņus aplikācijā atzīmē citi ceļu satiksmes dalībnieki. Tāpat jāņem vērā, ka radari var mērīt lielākas distances, policija mēdz pārvietoties, turklāt ir arī vairākas netrafarētas ekipāžas, tādēļ neriskējiet un ievērojiet noteikumus!

Drošība uz ceļa pirmajā vietā

Pārgalvīga braukšana ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ Latvijā un arī citur pasaulē ik gadu notiek neskaitāmas smagas avārijas ar letālu iznākumu. Ja ikviens ceļu satiksmes dalībnieks pastāvētu par to, ka drošība uz ceļa ir pirmajā vietā - vienmēr piesprādzētos gan pats, gan mudinātu uz to savus pasažierus; nepārsniegtu atļauto ātrumu; nebrauktu apreibinošo vielu ietekmē un koncentrētos tikai un vienīgi uz braukšanu, izdotos ievērojami samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu un satiksmes negadījumos cietušo skaitu.

Lai iemācītu satiksmes dalībniekiem to, ka drošība uz ceļa ir pirmajā vietā, pastāv trīs pieejas: attīstīšanās, izglītošana un sodīšana. Jaunākie transportlīdzekļi tiek aprīkoti ar dažādām drošības tehnoloģijām, kas atvieglo auto vadīšanu un padara to gan drošāku, gan ērtāku. Katru gadu Latvijas valsts policija sadarbībā ar CSDD un citiem veido dažādas kampaņas, kas informē par neatbildīgas braukšanas sekām. Papildu tam visam satiksmes dalībnieki tiek kontrolēti, t.sk. ar vidējā ātruma kontroles sistēmas palīdzību.

Vienlaikus fotoradari mēdz fiksēt arī tādus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus kā piedalīšanās ceļu satiksmē bez derīgas OCTA polises vai tehniskās apskates. Sods par braukšanu bez OCTA polises ir ļoti bargs, tādēļ, pirms dodaties ceļā, pārbaudiet, vai Jūsu auto ir derīga apdrošināšanas polise! OCTA polise un arī KASKO polise ātri, ērti un izdevīgi pieejama Octas.lv - ienāciet jau tagad un izvēlieties sev un savam auto labāko!