Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:383, Did:0, useCase: 3


SMARAGDS- gudrības, cerību un aukstasinīga miera akmens

Redakcija
Redakcija

Jau izsenis smaragds ticis uzskatīts par ārstniecisku, ar īpašu spēku apveltītu akmeni, un arī mūsdienās šis neparastais dārgakmens tiek apbrīnots un piesaista cilvēku uzmanību ar savu satriecošo skaistumu.

Vēl sanskritā smargds tiek pieminēts ar nosaukumu zamorods, persieši to dēvējuši par zumrundu, bet senie slāvi akmeni nosaukuši par smaragds.

Tieši senās tautas neparastajā akmenī saskatījušas gudrības, cerību un aukstasinīga miera īpašības. Tā galvenais uzdevums ir bijis cīnīties pret sava saimnieka sliktajām tieksmēm, kā arī ārstēt no epilepsijas un redzes problēmām.

Tiem, kas vēlas iegūt smaragdu savā īpašumā, jāņem vērā, ka tas necieš melus, tāpēc liekulīgiem cilvēkiem nes tikai slimības un nelaimi.

SMARAGDS KĀ TALISMANS

Garā stipriem un cēlsirdīgiem cilvēkiem no smaragda nav jābaidās. viņiem tas sola ne tikai veiksmi un veselību, bet arī apdāvina ar īpašu gudrību un viedumu.
Kopumā smaragdam piemīt spēja izkliedēt negatīvo enerģiju, attīrīt cilvēka biolauku un māju, piesaistīt mīlestību, nomierināt un līdzsvarot nervu sistēmu, mazināt bailes un veicināt personīgo izaugsmi.. Tas darbojas kā mājas labais gariņš un sargs. Tāpat smaragds ir arī stipras ģimenes un laimīgas laulības simbols, tāpēc agrāk vienmēr ticis nodots no paaudzes paaudzē kā dzimtas stiprinātājs un turpinātājs. Vēsturei pat zināmai gadījumi, kad akmens pats no sevis pāršķēlies, ja viens no laulātajiem piekrāpis savu otro pusīti.

Tiek uzskatīts, ka smaragdam ir neredzama saikne ar zemapziņu, kas tā valkātājam piešķir spējas iekļūt garu pasaulē, redzēt viedus sapņus, lasīt domas un paredzēt nākotni. Tieši šī iemesla dēļ akmens ir ļoti iecienīts starp dažādu okulto zinātņu pārstāvjiem.

Smaragds kā talismans un veiksmes nesējs patīk daudziem. Barojošas mātes to izmanto kā bērna laimes talismanu. Tāpat tas ir ceļotāju un jūrasbraucēju akmens, bet radošo profesiju pārstāvji to nēsā kā iedvesmas avotu. Savukārt darījumu pasaules cilvēki smaragdu izmanto veiksmes piesaistīšanai.

SMARAGDA ĀRSTNIECISKĀS ĪPAŠĪBAS

Smaragdam tiek piedēvēta vesela virkne ārstniecisko īpašību. Speciālisti, kas darbojas šajā jomā, apgalvo, ka tas spēj normalizēt arteriālo asinsspiedienu, likvidēt locītavu un galvassāpes, cīnīties pret kuņģa saslimšanām, urīnpūšļa un plaušu iekaisumiem, izdziedēt psoriāzi, hemoroīdus, kā arī uzlabot imūnsistēmu, redzi un attīrīt aknas. Tāpat smaragdu var lietot kā paildu terapijas līdzekli audzēju gadījumā vai pie muguras sāpēm.

Ielikts zelta ietvarā, smaragds iegūst īpašu spēku. Šāds akmens uzlabo atmiņu, stiprina sirdi, cīnās pret bezmiegu, sliktiem sapņiem un ļaunajiem gariem. Taču, lai akmens tiešām "strādātu", tam jābūt apliktam ap kaklu.

Runājkot par rotaslietām, jāsaka, ka izstrādājumi, kas tiek gatavoti no smaragda, ir tikpat vērtīgi kā tie, kas gatavoti no rubīna un dimantiem. Un tā kā vairums smaragda izrakteņu ar dzidri zaļu skaistu nokrāsu ir ar dažādiem defektiem, tad juvelierizstrādājumi ar šo akmeni tumši zaļā krāsā tiek pārdoti par ļoti augstām cenām, līdz ar to pieejami tikai nedaudziem.
Taču praktiski visiem pieejami būs bāganili zaļie smaragdi, kas ir daudz lētāki.

SMARAGDA ELIKSĪRS VESELĪBAS UZLABOŠANAI

Tīrā stikla vai, labāk, kristāla traukā ievieto smaragda akmeni, pārlej ar avota ūdeni, traukam uzliek vāku un to novieto uz 24 stundām (var arī ilgāk) vietā, kur naktī to apspīd pilnmēness, bet dienā- tiešie saules stari.
Pēc tam akmeni izņem, bet eliksīru izmanto tam paredzētajai vainai.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Apgāda Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā "Akmeņu dziednieciskās un maģiskās īpašības" apkopota informācija par vairāk nekā 120 iežiem un minerāliem.

Ziņas par katra akmens krāsu, izplatību, atbilstošo stihijas elementu, numeroloģisko skaitli, čakru un zodiaka zīmi.

Katra akmens ietekme uz cilvēka dzīvi visos līmeņos – fiziskajā, emocionālajā, mentālajā un garīgajā.

Ieteikumi akmeņu izmantošanai dziedniecībā.

Informācija par dažādu akmeņu saderību un mijiedarbību.

Padomi par akmeņu enerģētisko attīrīšanu.

Itin visam, pat šķietami nedzīvajiem kristāliem piemīt vibrācijas. Tādēļ, pareizi izmantojot akmeņus, varam harmonizēt savus enerģētiskos centrus un lauku, izvairīties no dažādu slimību parādīšanās fiziskā ķermeņa līmenī un atveseļoties. Ar Modra Trompeta metafizisko ceļvedi iemācīsieties izmantot akmeņu dziedinošās īpašības savai izaugsmei un garīgajai attīstībai.