Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:289, Did:0, useCase: 3


Fen šui un istabas augi. Kā tie ietekmē cilvēku

Pēdējos gados Fen šui filozofijai aktīvi sākuši sekot arī pie mums: atbilstoši tai tiek pārvietotas gultas un skapji, pirkti zvaniņi un kristāli, kā arī darītas citas lietas, cerībā izmainīt savu dzīvi. Pat, ja jūs piederat pie tiem, kam šī aizraušanās sveša, nedaudz uzzināt par fen šui filozofiju nebūs lieki,- kā zināms, jebkurā mācībā var atrast racionālus domu graudus. Šoreiz no fen šui viedokļa apskatīsim istabas augus un to, kādu iespaidu tie atstāj uz cilvēku.

Ģerānija, acālija un begonija palīdz sasniegt personīgo veiksmi un audzināt raksturu.
Ģerānija samazina agresīvo dusmu enerģiju un palīdz attīstīt cilvēkā humora izjūtu.
Acālija nepieciešama tiem, kas baidās ķerties pie atbildīgiem darbiem. Ietekmējot cilvēku zemapziņas līmenī, augs nostiprina viņa pārliecības sajūtu.
Savukārt, begonija piešķir sarunai noteiktu sakarību un kārtību, neļauj tai pārvērsties nekam nederīgā pļāpāšanā. Lēnīgiem un neizlēmīgiem cilvēkiem veicina ātrumu un atjautību.

Ciklamenas un vijolītes veicina materiālo labklājību un dod spēku. Viegli ietekmējamiem, pakļāvīgiem cilvēkiem tās sniedz patstāvību.
Baltās vijolītes nomierina pārmērīgas emocijas, zilās- palīdz atklāt radošo potenciālu, savukārt, violetās- sasniegt savstarpēju sapratni un paraudzīties uz problēmām no filozofiskā viedokļa.

Tradeskancijas, papardes, palmas un efejas palīdz uzturēt draudzīgas attiecības cilvēku starpā. Neskatoties uz visiem aizspriedumiem, tradeskancija neļaus jums pārvērsties par skauģi vai pārvērst sīkumu par traģēdiju.
Savukārt paparde noderēs maksimālistiem. Tā palīdzēs iegūt mēra sajūtu, takta izjūtu un neļaus zaudēt galvu, kā arī iemācīs atšķirt vēlēšanās no kaprīzēm.
Palmas palīdzēs cilvēkiem būt organizētiem, bet efeja likvidēs apvainojumus un skaudību.

Saglabāt draudzīgu atmosfēru ģimenē, kā arī uzlabot attiecības starp radiniekiem palīdzēs alveja.

Ja jūs ilgojaties pēc laimes un mīlestības, jums nepieciešamas balzamīne, ķīnas roze un zantedshija. Šie augi lieti noderēs arī radošo profesiju pārstāvjiem.
Ķīnas roze pārvērš slinkuma enerģiju radošumā, neitralizē tā cilvēka agresiju, kurš vēlas ģimenē absolūto varu un noteikšanu. Tā sevišķi nepieciešama cilvēkiem, kuri pastāvīgi ar kaut ko nav mierā. Sievietēm ķīnas roze piešķir neatkarību, savukārt vīriešiem- vīrišķību.
Zantedeshija sargā ģimenes ligzdiņu, piedod pašpārliecību un palīdz atklāt savas jūtas tiem, kas agrāk to baidījās darīt.
Balzamīne rada labvēlīgu gaisotni, noņem spriedzi.

Istabas bērzs un monstera nostiprina veselību, piešķir saprātīgumu, palīdz attīstīt intelektu. Bez tam istabas bērzs jebkuros apstākļos neitralizē to cilvēku darbību, kas pārspīlē savu mīlestību uz kārtību, respektīvi- atvieglo dzīvi pedantiem.
Monstera palīdz sakaārtot domas, kā arī skaidri noformulēt tās. Īpaši noderīgs šis augs konservatīviem cilvēkiem.

Ja vēlaties kopā ar savu partneri vadīt mierīgu dzīvi bez strīdiem, palīdzēs krizantēmas un kodijas (krotoni).
Krizantēmas īpaši noderīgas būs cilvēkiem, kuri nevar atrast līdzsvaru starp prātu un jūtām. Tā likvidēs šaubas, snigs miera sajūtu, kā arī spēcinās raksturu, piešķirot sievietēm vairāk sievišķības, bet vīriešiem- vīrišķības, savukārt abu dzimumu pārstāvjiem- maigumu. Tāpat tā palīdzēs pārvarēt egoisma izpausmes un liks ieklausīties citu cilvēku viedoklī.
Kodija nomierinās radošu cilvēku "parkarsētos" prātus, bet tīņiem piešķirs pārliecību, kas, starp citu, palīdzēs virzīties pa pareizo ceļu un pasargās no iekļūšanas sliktā kompānijā.

Kaktusi neitralizē dusmas un naidu, līdz ar to lieti noder neparedzamiem cilvēkiem. Tāpat kaktusi nomierina tos, kas ātri apvainojas un neļauj nodoties atriebības plānu realizācijai. Pieslēdzot emocijām loģiku, tie palīdz vieglāk tikt galā ar pārdzīvojumiem.

Dracēna neļauj slīgt pesimismā un ļauties pašnoniecināšanai. Tā nomierina nemierīgos, palīdz gūt stabilu peļņu biznesā.

Bērnu tuvumā sevišķi vēlami citrons un sansevjēra (līdakas aste). Tie palīdz attīstīt zinātkāri un veicina tieksmi pēc zināšanām. Bez tam citrons veicina arī aktivitāti un patstāvību.

Veiksmīgi tikt galā ar darbiem palīdz jukas un gumijkoki, tāpēc kādam no šiem augiem pilnīgi noteikti būtu jāatrodas katra uzņēmuma vadītāja kabinetā.
Juka ir neaivietojama, ja grūtā brīdī jāsaņem spēki būtiskiem lēmumiem, jārada vajadzīgā atmosfēra svarīgām sarunām vai jābūt pārliecinātam par sevi.
Savukārt, gumijkoks veicina entuziasmu un palīdz koncentrēties uz galveno.

Maranta un puansetija (Ziemassvētku zvaigzne) stimulē meklēt ko jaunu, tāpēc iederas vietās, kur apgrozās daudz spilgtu personību, kas tiecas pēc līderības. Šo augu klātbūtnē cilvēki pārstāj nomākt cits citu, pārstāj viens otram traucēt, atļaujot darboties visiem vienlīdzīgi.
Marantas palīdz atgūt dzīvesprieku arī tiem, kas zaudējuši dzīves jēgu, palīdzot atrast to no jauna.
Puansetijas sniedz kopābūšanas prieku, palīdz atrast īsto profesiju un atklāt sevī jaunas spilgtas rakstura iezīmes un talantus.

Novērsties no sadzīves problēmām un sasniegt dzīvē garīgus mērķus jūs varēsiet, ja blakus atradīsies orhidejas un dižmeldri (papirusniedres).
Orhidejas iedvesmo un stimulē jaunradei, palīdz cīnīties ar depresiju. Tumši sarkanas orhidejas neļauj slinkot un noņem apātiju.
Dižmeldri pasargā no tukšām pļāpām, viltībām un maldiem.

Tātad, ja izvēlēsieties pareizos augus savām telpām, jūsu dzīve kļūs ievērojami veiksmīgāka. Galvenais- ticēt, jo ticība- tā ir puse no veiksmes.

Pat, ja jūs neticam visam, kas šeit rakstīts, piekrītiet,- ir patīkami uzzināt, ka augi jūsu istabā vai darba telpā palīdz jums kļūt labākam, bet jūsu biznesam- veiksmīgākam.

Ieskaties! Noderīgi!

Dārza maģija- izdevis Apgāds Zvaigzne ABC

Guna Rukšāne ir pazīstama dārzkope, kura izgājusi “mācekļa gadus” sava vīra, izcilā selekcionāra Jāņa Rukšāna dārzā. Viņa ir izveidojusi vairākus dārza augu katalogus – par ūdensrozēm, hostām, miķelītēm... –, rakstījusi žurnālam “Dārzs un Drava”, iesaistījusies skaistāko lauku sētu konkursu vērtēšanas komisijās. Viņa ir sarakstījusi vairākas grāmatas, arī “Dārznieks un revolucionārs” (2006) par Jāņa Rukšāna dzīvi. Kopš 2010. gada dārzu apskatei tiek rīkotas atvērto durvju dienas gan Gunas Rukšānes “Jaunrūjās” Raiskuma pagastā, gan Jāņa Rukšāna “Vecpulkās” Stalbes pagastā.

Dārzs vienmēr ir miera, harmonijas un prieka oāze pretstatā dzīves un sadzīves kņadai. Dārzs nekad nepieviļ, tas nepieprasa nedalītu uzmanību, tas pacietīgi gaida savu veidotāju, kopēju un apbrīnotāju.
Es nāku pie Jums ar sava sirdsdārza grāmatu, kuras lappusēs būs gan mana pieredze, gan pārdomas, gan gluži praktiski padomi. Tajā ziedēs manas mīļās puķes, dziedās putni un čalos ūdens.
Zaļā pasaule var plaukt jebkur – lauku sētā, privātmājas ierobežotajā platībā vai balkona puķu kastē. Tai nepieciešami vien augus mīloši cilvēki, nedaudz zemes, papilnam gaismas, un pretim Jūs saņemsit veselību un neviltotu zieda smaidu. Par to tad arī ir šī grāmata. Lai mums kopā izdodas!
Guna Rukšāne