Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


SMScredit.lv vs Vivus.lv - kuru nebanku aizdevēju izvēlēties?

Redakcija
Redakcija

Ja esi nolēmis aizņemties naudu, ir svarīgi izvēlēties sev piemērotu aizdevēju. Gadījumā, ja papildu līdzekļi nepieciešami steidzami un Tev ir atbilstoša maksātspēja, tad kā viens no risinājumiem var būt ātro kredītu piedāvājums. Vieni no zināmākajiem aizdevējiem ir SMScredit.lv un Vivus.lv. Ar ko tie atšķiras un kuru izvēlēties?

Izvērtē piedāvājumu

Pirms izvēlies savu aizdevēju, apsver, cik liels aizņēmums Tev nepieciešams, kādā termiņā to plāno atdot, kā arī citas nianses. Svarīgākie kritēriji izvēles izdarīšanai par labu kādam no aizdevējiem ir:

● summa, ko iespējams aizņemties;
● termiņš, kādā nauda ir jāatdod;
● aizdevuma pieteikšanās process;
● laiks, cik ātri aizdevums tiek izsniegts;
● vai nepieciešamības gadījumā ir iespējama kredīta atmaksas termiņa pagarināšana;
● Gada procentu likme (GPL).

Noskaidro, kāds ir iespējamais kredītlimits

Ātro kredītu aizdevēji parasti sniedz iespēju aizņemties naudas summu no 10 līdz vairākiem simtiem eiro. Aizņemoties atkārtoti, pieejamā summa ir lielāka.

Smscredit.lv piedāvā:
● pirmajā reizē aizņemties naudas summu no 50 eiro līdz 300 eiro;
● aizņemoties atkārtoti, saņemt naudas summu līdz 425 eiro.

Vivus.lv piedāvā:
● pirmajā reizē aizņemties no 50 līdz 425 eiro;
● aizņemoties atkārtoti, saņemt naudas summu līdz 1500 eiro.



Atmaksas termiņi

Lielākoties aizdevuma atdošanas termiņš svārstās no pāris dienām līdz vairākiem mēnešiem, tāpēc, piesakoties kredītam, izvēlies sev ērtāko atdošanas termiņu, kas ir atbilstošs Tavu ienākumu un izdevumu attiecībai!

Nebanku aizdevējs SMScredit.lv piedāvā atmaksāt aizņēmumu laika periodā no desmit līdz 30 dienām. Tas ir ērts risinājums gadījumā, ja nevēlies ilgtermiņa saistības, papildu nauda nepieciešama nekavējoties, bet zini, ka pēc pāris dienām Tavā rīcībā būs attiecīgā summa, lai aizdevumu atmaksātu. Kredīta atdošanas termiņa ietvaros ir iespējams maksājumu sadalīt pa daļām. Ja zini, ka tomēr neizdosies aizdevumu atdot laikus, vari atmaksas termiņu pagarināt līdz 30 dienām.

Savukārt Vivus.lv sniedz iespēju kredītu atdot laika periodā no viena līdz 24 mēnešiem. Vari izvēlēties – atdot visu summu uzreiz vai atmaksāt pakāpeniski. Atmaksu pa daļām ir ērti izmantot gadījumos, kad kredīta summa ir salīdzinoši lielāka. Arī Vivus.lv piedāvā kredīta atmaksas termiņu pagarināt.

Pieteikšanās aizdevumam un priekšnosacījumi tā saņemšanai

Viena no ātro kredītu priekšrocībām ir tā, ka tiem iespējams pieteikties nekavējoties no jebkuras vietas, kur atrodies. Lai saņemtu naudu, Tev jāreģistrējas aizdevēja mājaslapā, norādot prasīto informāciju, jāizvēlas nepieciešamā summa un jāapstiprina profils. Lai ērti varētu aprēķināt Tev pieejamo kredīta apmēru, tā atdošanas termiņus un gala summu, kāda būs jāatmaksā, gan SMScredit.lv, gan Vivus.lv mājaslapā pieejams īpašs kredīta kalkulators.



reizējas pieteikšanās gadījumā aizdevēja SMScredit.lv mājaslapā nepieciešams aizpildīt anketu, norādot personas datus un kontaktinformāciju. Pēc kredīta summas un atdošanas termiņa izvēles, aizdevējam jāpārskaita viens eiro cents, lai apstiprinātu savu konta numuru. Lēmums par naudas piešķiršanu tiek pieņemts dažu minūšu laikā. Pozitīvas atbildes gadījumā Tu saņemsi ziņu „Kredīts ir piešķirts!” Tādi paši reģistrēšanās noteikumi ir spēkā, pirmo reizi piesakoties arī pie nebanku aizdevēja Vivus.lv. Naudas pārskaitījumu gan SMScredit.lv, gan Vivus.lv veic nekavējoties, tiklīdz apstiprināta kredīta piešķiršana. Tas, kad to saņemsi savā kontā, atkarīgs no bankas, kurā esi atvēris kontu.

Atkārtota aizņemšanās

Aizņemoties atkārtoti pie SMScredit.lv, aizdevumam vari pieteikties gan internetā, ienākot savā profilā, gan sūtot īsziņu vai piezvanot aizdevējam. Tāpat pieteikumu var iesniegt „Latvijas Pastā” un „Narvesen” tirdzniecības vietās. Vivus.lv piedāvā aizņemties atkārtoti, nosūtot pieteikumu internetā.

Atmaksājamā gala summa

Ikvienam aizdevumam tiek aprēķināta Gada procentu likme (GPL), kas nosaka kredīta gala izmaksas. Tā tiek aprēķināta atkarībā no aizņēmuma apmēra, termiņa, kādā tas jāatmaksā, un citām niansēm. Tādēļ katram kopējās izmaksas būs individuālas, un tās tiks norādītas līgumā.



Kādi ir secinājumi?

Gan pie viena, gan otra aizdevēja ir vienlīdz ērti pieteikties, pieprasījums tiek izskatīts nekavējoties un naudas saņemšana notiek operatīvi. SMScredit.lv piedāvātā summa ir nedaudz mazāka, toties šī aizdevēja priekšrocība ir iespēja pieteikties kredītam, nosūtot SMS. Savukārt Vivus.lv ir ērti izmantot tiem, kuriem nepieciešama lielāka summa, ko plānots atdot ilgākā laika periodā pa daļām.

Aizņemies atbildīgi!

Pirms nolem izmantot ātro kredītu piedāvājumu, apdomā, vai tas patiešām ir nepieciešams, un vajadzības gadījumā vienmēr izvēlies mazāko iespējamo summu! Pirms aizņemšanās rūpīgi iepazīsties ar līguma nosacījumiem un izvērtē savas iespējas kredītu atmaksāt! Atceries, ka šāds aizdevums nav paredzēts citu kredītu atmaksai vai izklaidei.