Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kā izvairīties no stresa finanšu dēļ?

Redakcija
Redakcija

Ja tev pajautātu par to, vai tu šobrīd jūties laimīgs/laimīga, ko tu atbildētu? Saprotams, ka uz šo jautājumu nav viegli sniegt atbildi, jo katrs no mums laimi izvērtē pēc dažādiem kritērijiem. Kāds, iespējams, uzskata, ka laime ir tad, ja mājās ir visi ģimenes locekļi, ar viņiem var apsēsties pie kopīga vakariņu galda, pārrunāt dienas notikumus, sniegt viens otram padomus utt.

Savukārt kāds cits, piemēram, uzskata, ka īstā laime ir meklējama darbā. Ja tu dari to, kas tev patīk, tu noteikti esi laimīgs. Katru dienu, ejot uz darbu ar smaidu sejā, satiekot cilvēkus, kas tev sniedz patīkamas emocijas un pildot uzdevumus, kas ir interesanti un atbilstoši tavām interesēm, tu saproti, ka esi tur, kur tev jābūt, jūties labi un droši vari teikt, ka esi laimīgs/laimīga.

Un, visbeidzot, ir tie cilvēki, kuri uzskata, ka nav iespējams būt pilnvērtīgi laimīgam tad, ja nav tik daudz naudas, lai apmierinātu svarīgākās vajadzības. Kāds, protams, teiks, ka laimi par naudu nopirkt nevar un ka svarīgāka ir apkārtējo cilvēku mīlestība, taču, aplūkosim pirmo piemēru par ģimeni, kas vakaros sanāk kopā, lai paēstu vakariņas. Ja viņiem nebūtu pietiekami daudz naudas, lai pagatavotu visai ģimenei maltīti, vai viņi justos laimīgi? Vai arī, ja viņiem nebūtu tik daudz naudas, lai varētu atļauties dzīvot mājoklī, kur ir pietiekami daudz vietas arī lielam ģimenes galdam, vai arī tad viņi būtu tikpat laimīgi? Atbilde ir - visticamāk, ka nē.

Jau vairākus gadu desmitus pasaulē zinātnieki veic dažādus pētījumus, kas nosaka cilvēku apmierinātību ar dzīvi – labsajūtu un laimi. Protams, ir svarīgi noskaidrot, kuru valstu iedzīvotāji jūtas visapmierinātāk ar dzīvi un necīnās ar pastāvīgu stresu. Taču šis nav vienīgais iemesls, kādēļ tiek veikti šādi pētījumi. To ietvaros ir iespējams noskaidrot, kādēļ cilvēki nejūtas laimīgi. Kā viens no galvenajiem iemesliem, kuru min pētījumu dalībnieki ir stress. Šis vārds varētu būt viens no biežāk lietotajiem teju jebkurā jomā, jo, ja tā padomājam, stress patiesi ietekmē visas dzīves sfēras. Taču kā galveno cēloni stresam cilvēki min vienu svarīgāko lietu – naudu. Un, protams, ka ne jau no tās pārpilnības, bet gan trūkuma, daudzi sabiedrības locekļi iedzīvojas pamatīgās problēmās, kas skar arī viņu veselību. Kā otrs svarīgākais stresa iemesls tiek minēts darbs, taču par to šoreiz nerunāsim. Ja arī tu apzinies, ka tavā dzīvē nemiera un uztraukumu cēlonis ir nauda, “Ferratum” sagatavojis padomus, kas palīdzēs samazināt stresu, kuru izraisa finansiālās problēmas.

Esi godīgs pret sevi. Pirmā lieta, kas palīdzēs tev spert soli pretim risinājumam, ir situācijas apzināšanās. Melot sev, domājot, ka problēma neeksistē ir ne tikai bīstami, bet arī muļķīgi. Tev ir jāatzīst, ka izjūti stresu finanšu dēļ. Savukārt nākamais solis ir izpētes process, kura laikā tu sapratīsi, ko vari darīt, lai situāciju mainītu. Protams, ir skaidri saprotams, ka šādās situācijās bieži vien stress ņem virsroku un ir grūti saņemties. Taču kā vienu no iespējamiem risinājumiem tu vari izmantot konsultāciju ar kādu cilvēku no ģimenes, draugu vai citu uzticības personu loka, kas varētu palīdzēt “salikt visu pa plauktiņiem”. Ja šādas iespējas nav, vai arī nevēlies iejaukt tajā pazīstamus cilvēkus, vari arī doties uz konsultāciju pie finanšu eksperta. Un atceries – šī problēma nav “dzīvības vai nāves” jautājums, un agrāk vai vēlāk tu tai radīsi risinājumu. Gadījumos, kad steidzami nepieciešama nauda svarīgiem pirkumiem, medicīnas pakalpojumiem vai auto remontam, lieti noder kredītlīnija.

Kā samazināt finanšu radīto stresu? Viens no veidiem, kā tu vari rast iekšējo līdzsvaru, ir, atrodot kādu jaunu nodarbi, kas nomierina nervus. Tu vari sākt meditēt, iet uz jogu vai, piemēram, iegādāties mandalu krāsojamās grāmatas, kas mūsdienās ir kļuvis par aktuālu veidu, kā atbrīvoties no stresa un negatīvajām emocijām.

Kas attiecas konkrēti uz finanšu jomu, ja saproti, ka līdzšinējie paradumi nestrādā un tie tevi velk vēl dziļākā problēmu “purvā”, iespējams, ir laiks mainīt dzīvesveidu. Sāc izmantot budžeta plānošanas aplikācijas, piefiksē visus pirkumus, kurus veic, sāc sastādīt produktu sarakstu, ejot uz veikalu, nosaki budžeta limitu nedēļai, veido uzkrājumus utt. Iespēju ir daudz! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2018-01-08 15:08, pirms 6 gadiem
Draudzīgākais Kredīts uzņēmumiem tava biznesa izaugsmei https://www.cityfinances.lv/kredits...