Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Pērkam jaunu bērnu velosipēdu - kam jāpievērš uzmanība?

Redakcija
Redakcija

Tieši tāpat kā pieaugušo velosipēdi, arī bērnu ir ļoti dažādi, turklāt bērnu velosipēdu izvēlē ir jāņem vērā arī vairāki svarīgi faktori, piemēram, vecums un svars. Bērnu velosipēdi var augt līdz ar bērnu, vai mainīt to paveidus, pielāgojoties tā brīža auguma un atraktivitātei. Par to, kam pievērst uzmanību, iegādājoties jaunu bērnu velosipēdu, lasiet turpinājumā!

Zelta trīssavienība, izvēloties bērna velosipēdu - izmērs, velosipēda svars un drošība

Izmērs

Bieži vien vecāki iegādājas lielāku velosipēdu bērnam, jo bērni ātri aug, tādējādi neradot bērnā drošības un ērtuma sajūtu pirmajos izbraucienos. Mērķis, lai velosipēds kalpotu ilgāk, nav slikts, bet fiziski bērnam lielāku velosipēdu būs daudz grūtāk vadīt, tieši tāpat kā tas ir pieaugušam cilvēkam. Neatbilstošam vecumam iegādāts velosipēds var būt arī daudz smagāks, radot mazajā cilvēkā antipātijas pret jauno transporta līdzekli.

Kā izvēlēties velosipēdu bērnam? Vienmēr tiek ņemts vērā viņa augums un kāju iekšpuses garums. Attiecīgi veicot šos mērus, Jūs varat izvēlēties piemērotāko velosipēdu - 12”, 16”, 20”, 24” vai 26” collu izmēra.

Velosipēda svars

Ja bērnu velo sēdeklīšus mēs izvēlamies pēc svara, tad pašu bērna velosipēdu šādi nevar izvēlēties. Jums jāņem vērā, cik sver pats velosipēds - jo vieglāks būs velosipēds, jo bērnam to būs vieglāk pagriezt un pārnest.

Drošība

Nekas nav tik svarīgs kā bērna drošība, uzsākot mācīties braukt ar velosipēdu un ikdienā ar to pārvietojoties. Izvēlētajam velosipēdam ir jābūt tādam, lai gadījumā, ja bērns krīt vai ir jebkāda cita nepieciešamība nolēkt no braucamrīka - viņš var ērti un ātri to izdarīt. Svarīgs ir arī ērtums, turot stūri, un laba bremžu sistēma.
Ja bērns vēl ir mazs, vislabāk ir iegādāties velosipēdu, kas ir aprīkots ar dubulto bremzēšanas sistēmu - bērns varēs bremzēt gan ar pedāļiem, gan ar rokas bremzi.

Velosipēda struktūra un veidi

Pērkot velosipēdu bērnam, pārliecinieties, ka tā kvalitāte ir augsta. Svarīgs ir ne tikai velosipēda veids, bet arī materiāls, no kā tas ir ražots - izturīgs metāls rāmim un riteņi no izturīgas gumijas.
Mazākajiem bērniem kā pirmais braucamrīks var kalpot skrejritenis, vēlāk var iegādāties transformējamu velosipēdu, kam ir iespēja noņemt gan drošības barjeru, gan stumjamo rokturi. Tas nozīmētu, ka velosipēds augtu līdz ar bērnu, regulāri pārskatot sēdeklīša augstumu un to, vai, bērnam augot, nevajag ik pa laikam to pieregulēt. Skrejriteņi ļoti labi attīsta koordināciju, līdzsvara sajūtu un ir kā pirmā klase braukšanai ar lielākiem velosipēdiem.
Otrs variants, bērnam paaugoties, ir iegādāties trīsriteni - tie ir stabili, droši, un bērniem ar tiem ir ļoti viegli pārvietoties.

Radiet bērnā prieka sajūtu par izdošanos pirmajos izbraucienos! Esiet pacietīgi apmācot un iedrošiniet pārvarēt neveiksmes!