Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:335, Did:0, useCase: 3

Precīza laika prognoze tuvākajām dienām un nākošajai nedēļai

Redakcija
Redakcija

Pēc gandrīz vasarīgi siltās sestdienas mitrs un, šķiet, vēss laiks Latvijā valda šajās darba dienās. Lai gan kopumā Latvijā aizvadīto dienu vidējā gaisa temperatūra bija mazāk nekā vienu grādu zem normas – tātad bieži šajā sezonā gaiss ir tik pat silts kā šobrīd. Nokrišņu gan ir bijis daudz – mēneša otrajā dekādē atsevišķās novērojumu stacijās jau ir nolijušas vairāk nekā 2.5 dekādes normas (visvairāk Stendē, Salacgrīvā un Ventspilī).

Nedēļas izskaņā laika apstākļi vēl aizvien būs nepastāvīgi, vairāk nokrišņu būs piektdien un svētdien, sestdien starp mākoņiem vairāk spīdēs saule un īslaicīgi nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos. Pieturēsies ziemeļu puses vēji, kas būs lēni līdz mereni stipri, līdz ar to gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies, vien uzspīdot saule termometra stabiņš dažviet pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, līdz ar to vēl aizvien gaidāms ne vien lietus, bet arī slapjš sniegs. Rīta stundās piesardzīgiem ir jābūt arī autovadītājiem, jo var veidoties arī apledojums.

Nākamās nedēļas gaitā līs mazāk, biežāk spīdēs saule, tomēr nedēļas sākumā un vidū gaisa temperatūra paaugstināsies maz, dienas laikā sasniedzot vien +12...+14 grādus, turklāt naktīs, debesīm skaidrojoties, piesals. Dienas gaitā gaidāmi arī brāzmaini ziemeļu puses vēji. Vien nedēļas beigās, iespējams, Latvijā no dienvidiem, dienvidrietumiem atkal varētu ieplūst siltākas gaisa masas, kad teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies virs +15 grādiem.

LVĢMC meteoroloģiskā radara attēls šodien plkst. 16:30 - virs Igaunijas un Latvijas austrumu daļas veidojas gubu-lietus mākoņi, dažviet ir novērots arī pērkona negaiss.

Arī piektdien atsevišķos rajonos varētu tikt novērots pērkona negaiss.