Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Melleņu uzpūtenis

Klāt melleņu laiks. Mellenes satur daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, kas nepieciešamas mūsu organismam. Tās palīdz uzlabot redzi, novērš asinsvadu sabiezējumus, veicina šūnu atjaunošanos, uzlabo atmiņu, veic antiseptiķa funkcijas kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumos, tām piemīt arī pretiekaisuma iedarbība un vēl, un vēl...šo sarakstu varētu turpināt- mellenes tiešām ir brīnumogas, kas jālieto uzturā pēc iespējas vairāk.

Nepieciešams:

puslitrs melleņu,
1 l ūdens,
1/2 glāze mannas putraimu,
cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

Katliņā ieber mellenes, pievieno cukuru un ielej ūdeni. Liek vārīties. No viršanas brīža vāra aptuveni 5 min, tad, nepārtraukti maisot, lēnām un vienmērīgi ber iekšā mannas putraimus. Vāra uz mazas liesmas aptuveni 5-8 min, līdz biezputra uzbriedusi. Katlu noņem no uguns un noliek, lai nedaudz atdziest. Padzisušu ar mikseri uzputo. Jāputo tik ilgi, līdz gatavā masa maina krāsu (paliek gaišāka) un apjoms palielinājies 2 reizes.
Gatavu uzpūteni pasniedz ar pienu.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma