Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Gardais rabarberu pīrāgs

Redakcija
Redakcija

Rabarberu laiks klāt! Rabarberi ir vieni no pirmajiem mūsu dārza vitamīniem, kurus ieteicams lietot uzturā līdz Jāņu laikam. Tāpēc nekavējies un izmanto šo laiku lietderīgi, gatavojot gardus rabarberu pīrāgus, desertus un citus labumus.

Sastāvdaļas

Pamatnei
250 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums

Rabarberu ievārījumam
700 g apm. 2 cm garuma gabalos sagrieztu rabarberu
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
8 želatīna plāksnes

Vaniļas krēmam
6 olu dzeltenumi
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml krējuma
2 ēd. kar. kartupeļu miltu

Rotājumam
grauzdētas mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:

1. Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.

2. Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

3. Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir izkusis.

4. Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.

5. Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.

6. Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur aukstumā.