Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


29.oktobrī dosimies ceļojumā uz Venēciju

Redakcija
Redakcija

29.oktobrī aicinām kopā ar Daugavpils teātra aktieriem un teātra modernā baleta trupu apmeklēt Venēciju. Pačukstēsim, ka pavisam nesen izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” radošā komanda, ar iestudējuma horeogrāfes Irinas Saveļjevas un dejotāju iniciatīvu, devās, ceļojumā uz Venēciju. Tagad, atgriezušies no emocionālā brauciena, jaunieši vēlas dalīties savās sajūtās, tiekoties ar skatītājiem izrādē „Kazanova. Henrieta.Venēcija.”

Venēcija - viena no tām retajām vietām pasaulē, kuras pieminēšana vien iztēlē spēj radīt spilgtu un detaļās krāšņu ainu. Venēcija ir mistērija, kurai ļauts tikai pieskaries, tā ir kā sajūtas un dvēseles stāvoklis. Fotogrāfe un Daugavpils teātra modernā baleta trupas dejotāja Džeina Saulīte stāsta: „Iespaidi pārāk lieli - pilsētas aromāts, iespaidīgā arhitektūra, itāļu virtuve, kafijas un kruasānu rīta smarža, smaidīgie un labvēlīgie iedzīvotāji, saule un jūra, mazās ieliņas, pilsētas ritms un kustība, Svētā Marka laukums, ar pasakainu mūziku... Venēcijā viss ir dzīvs!” Turpinot, dejotāja Anna Gimbute papildina: „Venēcija pavērās skatam kā dejojoša pilsēta, jo te viss kustas - gondolas, laivas, kuģīšu piestātnes, pat namu atspulgi ūdenī it kā kustas kādas mūzikas taktī.” Bet Milēna Rožanska atzīmē, ka, atrodoties ceļojumā, neesot pametusi sajūta, ka vienlaikus viņa atrodas arī uz Daugavpils teātra akstuves: „Visas trīs dienas, kamēr mēs atradāmies šajā brīnišķīgajā pilsētā, mani nepameta sajūta, ka atrodos uz Daugavpils teātra skatuves izrādes „Kazanova. Henriete. Venēcija.” laikā. Logi, sienas, gondolas kanālu ūdeņos un pat lietus, kas mūs sagaidīja iebraucot Venēcijā - tas viss bija izrāde, kuras aktieri bija pilsētas iedzīvotāji. Nakts pastaigas laikā pa Venēcijas centru izrādes horeogrāfe Irina Saveļjeva parādīja mums namu, kurā esot dzīvojis Kazanova.”

Atgriezušies no ceļojuma mūsu baleta trupas jaunieši atzīst, ka tikai tagad ir patiesi aptvēruši to, cik izrāde ir īsta, dzīva un pietuvināta reālajam Venēcijas ritmam. Džeina Saulīte stāsta: „Mūsu dekorācijas, tērpi, tērpu krāsas, maskas, sēta, dūmi, skaņa, kustība izrādē - katra nianse tiešām tika paņemta no Venēcijas dzīves. Un tik patīkami apzināties, ka to visu, līdz katrai sīkākajai detaļai, mūsu horeogrāfe un scenogrāfes spēja „mūsos ienest”. Pēc šī brauciena ir vēl lielāka vēlme kopā ar visiem dejotājiem izdzīvot „Kazanovas stāstu”.

Tādēļ jau 29. oktobrī 18.30 aicinām apmeklēt izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, kas sniegs iespēju nevien dzīvot līdzi neparastam mīlasstāstam, bet arī sajust Venēcijas smaržu un harmoniju.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Biļešu Paradīze
Informācija par izrādi teātra mājas lapā - daugavpilsteatris.lv