Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī iestudēts „Vecākais dēls” - izrāde par cilvēcību un piedošanu

Redakcija
Redakcija

27. aprīlī Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja Aleksandra Vampilova komēdijas „Vecākais dēls” iestudējums par tēvu un bērnu attiecībām, vientulību un alkām pēc sapratnes, cilvēcību un piedošanu.

Izrādē „Vecākais dēls” atainotas divas dienas Sarafanovu ģimenes dzīvē, kura pēc negaidītu viesu ierašanās tiek apgriezta kājām gaisā. Lai uz nakti rastu patvērumu, Busigins un Silva ir gatavi uz nelielu viltību, un Busigins tiek uzdots par nejauši izvēlēta dzīvokļa namatēva ārlaulības dēlu, kurš ieradies apciemot tēvu. Jau pirmajās viesošanās stundās Busiginam nākas iesaistīties savas jauniegūtās ģimenes problēmu šķetināšanā, un ar katru mirkli viņam kļūst aizvien grūtāk šķirties no šiem cilvēkiem. Viltvārdis, kurš meklēja patvērumu uz vienu nakti, dažu dienu laikā iegūst kaut ko daudz vērtīgāku – ģimeni. Tagad viņam jāizlemj – bēgt un aizmirst vai riskēt, iemīlēt un cerēt uz piedošanu.

Apmeklējot šo izrādi, skatītājiem būs iespēja labāk iepazīt teātra „jaunās asinis”, jo vairumu no lomām izpilda Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas aktieru kursa topošie absolventi. Kā atzīmē šī aktierkursa vadītājs un teātra direktors Oļegs Šapošņikovs, Aleksandra Vampilova luga „Vecākais dēls” ir augstvērtīga dramaturģija, tajā nav otrā plāna lomu, katram no varoņiem ir daudzslāņains un saistošs stāsts. Savukārt topošie aktieri, mācību procesa laikā strādājot pie šīs lugas fragmentiem, spēja lieliski izjust šos varoņus un iedvesmoja uz šīs lugas pilnvērtīgu iestudēšanu un izrādīšanu Daugavpils teātra skatītājiem. Diplomdarba izrāde ir iekļauta teātra repertuārā, un to varēs noskatīties arī nākamajā sezonā.
Iestudējuma „Vecākais dēls” režisors ir viens no aktieru kursa pedagogiem Edgars Māliņš, daugavpilietis, kurš savulaik studējis Maskavas akadēmiskā Dailes teātra (MHAT) skolā-studijā, izrādes mākslinieciskais vadītājs ir Oļegs Šapošņikovs. Izrādes scenogrāfs ir Egils Viļumovs, kostīmu mākslinieks - Gatis Timofejevs, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.
Lomās: Mihails Samodahovs (Sarafanovs), Miroslavs Blakunovs (Busigins), Vladislavs Vasiļjevs (Silva), Kristina Tiško (Ņina), Artjoms Afanasjevs (Vaseņka), Aleksandra Koguce (Makarska), Jevgeņijs Mihailovs (Kudimovs).

Izrāde ir krievu valodā, tā tiek spēlēta teātra Eksperimentālajā zālē un ilgst 2 stundas 20 minūtes (ar starpbrīdi).

Šosezon izrādi „Vecākais dēls” varēs noskatīties vēl 6. maijā plkst.17.00 un 20. maijā plkst.15.00.

Visas biļetes ir izpārdotas.