Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Oktobrī Daugavpils teātris viesosies Rīgā ar komēdiju latgaliski „Divejis vyrtuvē, naskaitūt nabašnīku”

Redakcija
Redakcija

21. un 22. oktobrī Dailes teātrī viesosies Daugavpils teātris ar gandrīz kriminālu komēdiju latgaliski „Divejis vyrtuvē, naskaitūt nabašnīku” jeb „Divas virtuvē, neskaitot līķi”, kura tapusi pagājošsezon Oļega Šapošņikova un Māra Korsieta režijas tandēmā.

Teātra kritiķis Toms Čevers recenzijā iestudējumu raksturojis kā „izdzīvošanas drāmu par likteņa pabērniem, kas tomēr spītīgi vienmēr ceļ galvu uz augšu,” un atzīmējis, ka aktrisēm padevušies sulīgi tēli. Savukārt kritiķe Kitija Balcare Lakuga.lv publicētajā recenzijā raksta, ka „luga sprēgā Latgalei lokalizētos izteikumos kā tāda asmēlīga apdziedāšanās, kura ļauj šo izrādi saukt par komēdiju.”

Izrādes pamatā ir ukraiņu dramaturga Aleksandra Mardaņa luga „Mātes un meitas”, kuru latgaliski tulkojusi un Latgales reālijām pielāgojusi Kristīne Veinšteina. Tas ir traģikomisks stāsts par divām sievietēm, kurām liktenis ir iedalījis neveiksmīgas kārtis, taču daba apveltījusi ar apskaužamu spītu pārvarēt visas grūtības, pat ja tās iegriežas nedaudz kriminālā leņķī.

Kad uz kārts likta tava nākotne, šķiet, ka izdarīsi visu, un ceri, ka kādu dienu nekas nebūs jānožēlo – ne labais, ne sliktais. Taču par visu ir jāmaksā sava cena, kas reizēm nav prātam aptverama. Mīloša māte un meita – lomas, kuras abām varonēm jānospēlē. Drīzumā atnāks arī gaidītais viesis – vienīgais šī vakara izrādes skatītājs –, kurš cer uz siltu uzņemšanu. Kad noskanēs durvju zvans, spēle varēs sākties, taču nezin kāpēc ir sajūta, ka neviens nevēlas tajā piedalīties.
Lomās: Kristīne Veinšteina un Agnese Laicāne.

Izrādi varēs noskatīties Dailes teātra Mazajā zālē 21. oktobrī pl.19.00 un 22. oktobrī pl.15.00.

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm Rīgā jau ir pārdošanā „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...