Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Dž. Dž. Džilindžera „Iemīlējās muļķis muļķītē” pirmizrāde Daugavpils teātrī

Redakcija
Redakcija

1. decembrī savu pirmizrādi piedzīvoja liriska komēdija latviešu valodā „Iemīlējās muļķis muļķītē”, kas ir režisora Dž. Dž. Džilindžera debija Daugavpils teātrī.

Iestudējuma pamatā ir Vācijā dzīvojoša krievu dramaturga Sergeja Rubes luga „Žuljeta” Ilmāra Šlāpina tulkojumā. Luga vēsta par diviem neveiksminiekiem, kurus liktenis savedis kopā. Džuljeta ir naiva muļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet viņa nevienam nav vajadzīga. Pat savai ģimenei. Rahmanovs ir cinisks burvju mākslinieks, kurš ir vīlies savā dzīvē un bezjēdzīgi pavada savas dienas apmuļķojot cilvēkus. Šīs divas pasaules saduras, un abu dzīve neatgriezeniski mainās.
Šī izrāde kļuva par nozīmīgu notikumu Daugavpils teātra aktrisei Zandai Mankopai, kurai tā bija pirmā pieredze titullomā. Režisors Dž. Dž. Džilindžers atzīmēja, ka Zanda viņam kļuva par īstu atklājumu. Lai arī sākumā bija šaubas dot tik sarežģītu lomu cilvēkam, kuru pat nebija redzējis, bet pēc pirmā lasījuma visas bažas izklīda.
Iestudējums „Iemīlējās muļķis muļķītē” kļuva arī par pirmo projektu, kurā režisoram Dž. Dž. Džilindžeram radās iespēja strādat kopā ar aktieri Andri Buli. Abi atzina, ka šāda vēlme bija sen, un beidzot Daugavpils teātrī zvaigznes bija viņiem labvēlīgas.
Iestudējuma „Iemīlējās muļķis muļķītē” radošajā komandā darbojās scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Izrādē izmantota Kārļa Lāča oriģinālmūzika. Lomās: Zanda Mankopa, Andris Bulis, Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Līga Ivanova, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne – Mežale, Alberts Vecmanis, Egils Viļumovs, Maija Korkliša.
Pēc iestudējuma pirmizrādes skatītāji neslēpa savu sajūsmu, izpeldinot aktierus stāvaplausos. Skatītāju atsauksmes sociālajos tīklos pēc pirmizrādes:
Dārta Stašāne: „Ļoti kvalitatīvi pavadīts vakars, prieks par mūsu talantīgo Zandu! :) Bija ļoti dziļi un emocionāli, līdz skudriņām un asarām!”
Anta Slobožaņina: „Raudu. Gan prieka, gan skumju asaras. Dziļi. Un smagi. Negaidīti smagi. (...)”
Diāna Soldāne: „Zanda Mankopa, tik, tik, tik.... Bez vārdiem. Paklanos!”
Anna (@ruskuleeaaaaa): „Šovakar, Daugavpils teātrī pirmizrāde izrādei "Iemīlējās muļķis muļķītē". Tik ļoti spēcīga izrāde, vakars pavadīts uz visiem 100%! Paldies @AndrisBulis!”

Iestudējums tapis ar CBF SIA „Binders” finansiālu atbalstu.

Tuvākās izrādes – 2. decembrī plkst. 18.30, 8. janvārī plkst. 17.00
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Biļešu Paradīze