Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Zēns, uz kuru Dievam ir savi plāni: piecgadīgajam Artim vajadzīga palīdzība ārstēšanai

Redakcija
Redakcija

Lai palīdzētu smagi slimajam piecgadīgajam puisēnam, aicinām zvanīt pa ziedojumu tālruni 90006384. Maksa par zvanu — 1,42 eiro. Labdarības fonds BeOpen ir atvēris Artim ziedojumu kontu. Artim ir pieci gadiņi. Viņš dzīvo Dobeles rajona Anneniekos. Zēnam ir jānokļūst Beļģijas medicīnas centrā ABR, lai tiktu vaļā no sāpēm, ciešanām un lēkmēm. Labdarības fonds BeOpen ir atvēris Artim ziedojumu kontu.

Artim ir pieci gadiņi. Viņš dzīvo Dobeles rajona Anneniekos. Zēnam ir jānokļūst Beļģijas medicīnas centrā ABR, lai tiktu vaļā no sāpēm, ciešanām un lēkmēm.

Ziedojumu konts:
Labdarības fonds BeOpen
Reģ. nr. 50008218201,
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 000 10
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22
Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Artim Krūmiņam

Burtiski pāris dienas pirms Lieldienām Artim tika veikta operācija, par kuru viņa māmiņa Indra saka, ka tā ir balva par viņas pūliņiem un cīņu piecu gadu garumā: Artim izņēma gastrostomu - barošanas caurulīti, kas viņam tika ielikta neilgi pēc dzimšanas. Tagad Indra var droši barot viņu ar karoti, nebaidoties, ka dēlēns var aizrīties. Viņiem abiem tas ir milzīgs prieks un atvieglojums.

Kas notika ar Arti

Ar Arti mēs iepazināmies pirms trim gadiem, kad palīdzējām viņam savākt līdzekļus pirmajam ārstēšanās kursam ar beļģu speciālistiem. Savas īsās dzīves laikā Artis ir pieredzējis ļoti daudz sāpju un ciešanu. Viņš ir ļoti gaidīts bērns, taču dzemdības sākās pirms laika. Kad Artis piedzima, viņš svēra tikai 640 gramus. Bērniņš bija tik mazs, ka viņu varēja noturēt vienā plaukstā. Par viņa dzīvību nācās cīnīties. Vienā brīdī bērnam notika asins izplūdums smadzenēs…
Taču Artis izrādījās īsts cīnītājs – ārsti brīnījās par viņa vēlmi dzīvot, par to, ar kādu neaprakstāmu spītību viņa organisms centās izķepuroties pat no visbezcerīgākajām situācijām. “Tas nozīmē, ka Dievam uz viņu ir citi plāni,” uzskata Indra.

Kas ir laime

Katram laime nozīmē ko citu. Šodien Artim ir jau pieci gadi. Indrai laime nozīmē to, ka Artim beidzot ir izņemta gada vecumā ievietotā barošanas caurulīte, jo, pateicoties regulārai terapijai un rehabilitācijai, viņai ir izdevies izstiept Arta krūškurvja muskuļus, un ēdiens vairs nenokļūst plaušās. Tagad Indra baro viņu ar karotīti. Laime, ka viņai vairs nav pastāvīgi jāsauc ātrā palīdzība. Laime, ka pagaidām nav nozīmētu operāciju, un viņi var atvilkt elpu. Laime, ka tagad Indra var nēsāt Arti uz rokām bez speciālām palīgierīcēm, jo viņš ir iemācījies turēt galvu. Laime, ka Artim vairs nav vajadzīgs skābekļa aparāts, un ģimene varēja to atdot atpakaļ slimnīcai COVID-19 pacientu ārstēšanai.
Un laime būs, ja Artis pēc ārstēšanās kursa Beļģijā iemācīsies turēt savu ķermeni tā, lai varētu viņam pasūtīt balstošu SPIO korseti un ortozes kājiņām.

Dieva plāni

Kad Artis gulēja dzemdību nama reanimācijā, baznīcā, kuru apmeklē viņa krustmāte Laura, par mazo puisēnu aizlūdza visa draudze. Pat nepazīstami cilvēki, uzzinot par slimo mazuli, sūtīja viņam uz slimnīcu aizkustinošas dāvaniņas – rotaļlietas, zeķītes. Indra līdz šim kā talismanu saudzīgi glabā mazu lācīti ar sirsniņu. Viņa uzskata, ka cilvēku sirds siltums un atbalsts ir milzīga vērtība. Tieši pateicoties atsaucīgu cilvēku atbalstam ģimene spēja apmaksāt zēna ārstēšanu un rehabilitāciju.

Mamma

Artim ir paveicies – viņam ir ļoti mīloši un pašaizliedzīgi vecāki. Ir jābūt apveltītam ar gaišu dvēseli, lielu izturību un neiedomājamu mērķtiecību, lai izturētu un godam nestu šo smago likteņa pārbaudījumu. Indra lieliski saprot, ka viņu gadījumā nav tādas burvju nūjiņas, kas vienā mirklī ļautu Artim izveseļoties. Katrs mazuļa kliedziens, katrs vaids, katra asara atsaucas mammas sirdī ar simtkāršu spēku. Tas ir ļoti smagi. Taču Indra ir iemācījusies uztvert to kā daļu savas dzīves. “Tas ir mūsu mazulis, un mēs darīsim visu, kas viņam vajadzīgs.” Šobrīd Artim ir nepieciešams ļoti svarīgs ārstēšanās kurss Beļģijā, kura apmaksai Indra lūdz mūsu palīdzību. Kamēr Artis ārstēsies klīnikā, Inda tikmēr izies apmācības pēc īpaši Artim izstrādātas programmas, lai varētu turpināt ikdienas nodarbības pēc ABM metodes mājās.
Kad Artis piedzima, Indra ar vīru dzīvoja Rīgā pie vīra vecākiem. Nesen viņi pieņēma lēmumu pārcelties pie viņas vecākiem Dobeles pusē. “Rīgā dzīve ir dārgāka, nav blakus specializēta dārziņa un ir ļoti grūti atrast auklīti, kas piekristu kaut pāris stundas pieskatīt šādu īpašu bērniņu. Ik dienas nēsāt Arti un ratiņus pa kāpnēm no trešā stāva ar katru gadu kļūst arvien smagāk…” Visa nauda ģimenē aiziet Arta ārstēšanai un rehabilitācijai, Indra vadā viņu pie speciālistiem Dobelē un reizi nedēļā - uz centru “Solis augšup” Rīgā. Ceļš uz Rīgu aizņem vairāk par stundu uz vienu pusi, kopumā katrs brauciens izmaksā aptuveni 20 eiro, ģimenei tā ir liela nauda.

Par mīlestību

Indra pēc izglītības ir psiholoģe. Viņa ir daudz domājusi arī par nelaimi, kas piemeklējusi viņas ģimeni. “Viņš ir ienācis manā dzīvē, lai iemācītu mani mīlēt. Absolūti un neapšaubāmi. Agrāk es to nesapratu, domāju, ka mani var mīlēt par to, ka esmu laba, vai gudra, vai daru pareizas lietas … Uzskatīju, ka mana mīlestība ir jānopelna. Artis iemācīja mani, ka patiesībā mīlestība ir, kad mīl nevis tāpēc, ka tu esi labs, bet tāpēc, ka tu esi. Arī bērni ir jāmīl nevis par kādiem īpašiem viņu nopelniem vai tādēļ, ka viņi ir paklausīgi, bet vienkārši tāpat. Tāpēc, ka viņi jums ir. Tajā pēc būtības arī slēpjas dzīves jēga.”

Un vēl Indra ir nonākusi pie secinājuma, ka visi īpašie bērni ir mīlestības apustuļi. Viņa ir par to simtprocentīgi pārliecināta. Tāds arī ir Dieva plāns uz viņiem.

Labdarības fonds BeOpen ir atvēris piecgadīgajam Artim Krūmiņam ziedojumu kontu.
Kam nepieciešami līdzekļi
Ārstnieciskās terapijas kurss klīnikā ABR Belgium (Advanced Biomechanical Rehabilitation).
Klīnikā tiek veikta precīza bērna aktuālā biomehāniskā statusa testēšana, kā arī struktūras deformāciju izpēte. Balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, tiek izstrādāta individuāla rehabilitācijas programma nākamajam periodam. Vecākiem tiek nodrošināta apmācības ABR kursos, kas ietver sevī lekcijas un praktiskās nodarbības. ABR metode ir ļoti populāra, jo tā ir maiga, nevardarbīga un sniedz pozitīvus rezultātus visos, pat vissmagākajos gadījumos. Regulāri pielietojot šo metodi, bērna stāvoklis ievērojami uzlabojas.

Lai paveiktu visu iecerēto mazā puisēna veselības stāvokļa uzlabošanai, ir nepieciešams atbalsts 10 115 eiro apmērā.
Labdarības fonds BeOpen ir atvēris ziedojumu kontu Arta Krūmiņa atbalstam. Piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006384 (maksa par zvanu 1,42 EUR), jūs palīdzēsiet Artim Krūmiņam apmaksāt ārstēšanās kursu

Pārskaitīt jebkuru summu Artim var uz labdarības kontu:
Labdarības fonds BeOpen
Reģistrācijas numurs: 50008218201
Konta numurs: LV59 CBBR 1123 2155 000 10
Maksājuma mērķis: Zaļā lampa, palīdzība Artim Krūmiņam