Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:8, Did:0, useCase: 3


Kā noadīt zeķes bez papēža

Redakcija
Redakcija

Kā noadīt zeķes bez papēža
Foto: Iveta Apškrūma


Zeķes ada ar piecām adatām pa apli tieši tāpat kā klasiskās zeķes ar papēdi. Atšķiras tikai tas, ka šādām zeķēm nav jāada papēža daļa, kas nozīmē, ka tās uzadīt var jebkurš, taču uz kājas zeķītes izskatās pat elegantāk un arī valkājas ilgāk. Tas pateicoties šai pašai papēža neesamībai, jo zeķēm nav ne priekšpuses, ne mugurpuses- katru reizi kājas pēda var atrasties citā zeķes vietā.

Zeķes ada spirāladījumā, sākumā izmērot kājas apkārtmēru un izrēķinot, cik valdziņu nepieciešams. Vienīgais, kas jāņem vērā- valdziņu skaitam jādalās ar 4.

1-4 kārtas: 4 valdziņi labiski, 3 valdziņi kreiliski utt.

5-8 kārtas: Pirmo labisko valdziņu izada kreiliski, tad ada # 4 valdziņus labiski, 3 valdziņus kreiliski, sākot no # rakstu atkārto.

9-12 kārtas: Pirmos divus valdziņus izada kreilski, tad ada # 4 valdziņus labiski, 3 valdziņus kreiliski, sākot no # rakstu atkārto.

13-16 kārtas:Pirmos trīs valdziņus izada kreiliski, tad ada # 4 valdziņus labiski, 3 valdziņus kreiliski, sākot no # rakstu atkārto.

Pēc šāda principa ada visu zeķi (cik garu vēlas), ik pēc četrām kārtām, katrā piektajā pavirzot rakstu par vienu valdziņu uz priekšu (pa kreisi).

Kad esat nonākuši līdz pirkstgaliem, zeķe jāsāk noraukt. To var darīt kā parasti, adot zeķes, bet skaistāk izskatīsie, ja norauksiet zeķi, turpinot rakstu:

1.kārta: # 3 labiski, 3 valdziņi kreiliski, 3 valdziņi labiski, 3 valdziņi kreiliski, atkārtot no #.

2 kārta: # 2 valdziņi labiski saadīti kopā, 1 valdziņš labiski, 3 valdziņi kreiliski, 3 valdziņi labiski, 3 valdziņi kreiliski, atkārtot no #

3 kārta: # 2 valdziņi labiski, 3 valdziņi kreiliski, 2 valdziņi labiski saadīti kopā, 1 valdziņš labiski, 3 valdziņi kreiliski, atkārtot no #

4.kārta: # 2 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski saadīti kopā, 1 valdziņš kreiliski, 2 valdziņi labiski, 3 valdziņi kreiliski, atkārtot no #

5 kārta: # 2 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski, 2 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski saadīti kopā, 1 valdziņš kreiliski, atkārtot no #

6.kārta: # 2 valdziņi labiski saadīti kopā, 2 valdziņi kreiliski, 2 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski, atkārtot no #.

Tā turpina noraukt, kamēr uz katras adatas paliek viens valdziņš. Šos valdziņus savelk kopā un paslēpj zeķes kreisajā pusē.